0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim tipi gören konuya girmekten vazgeçti herhalde burada noktaladiniz. Neredesiniz yahu )
Siz bide beni görseniz şu çamurda çalışmayı hiç sevmiyom
Acd : )) Senin de işin zor Yaşar abi. Ama inan bana ben daha pis yerlerde çalışıyordum açık toz kömür depolarinda. Bide rüzgar çıktığı zaman o kömürün nereye kaçtığını anlamak mümkün değil : D Acd'nin dediği gibi benim de ilgim büyük o araçlara geçen bende izledim baya inan videodan kullanmayı öğrendim aracı süper birşey oto. Vites zaten. Sen kullAnmadın mi hiç ?
Ben kömür işinde çalışmadım krom genelde burda rüzgar nadir eser basık sıcak bi havası var burda siyanür ve sülür madeni kötü 4 tane 3031 bitane 3340 su tankeri sulamayla yetiştiremiyorlar ben hangi şirkete gittiysem ya kaya ya çamur yada nerde berbat yer var bana düşer Yaşar haydi şurya bu kaya kamyonundan 3 tane var burda 2 a35 1 a40 Volvo bunlara hiç binmedim önceki şirkette lastikli loader ve paletli excavatör kullandım kısa bir süre
Buraninda bir yarıkkayasi var 2 güne bir fırtına çıkar ne varsa uçurur. Doğal olarak bu fırtına simsiyah bir cehennemi beraberinde getiriyordu sahanın içinde. Tek pislik rüzgar işte. Ama senin is sürekli pis. Allah kolaylık versin
Benim tipi gören konuya girmekten vazgeçti herhalde burada noktaladiniz. Neredesiniz yahu
Yaşadığım korkuyu üzerimden daha yeni atabildim.E herkeşler de iyi olduğuna göre sorun yok demek.Boşuna korkmuşum Siz araç içinde ayakkabı mı kullanıyorsunuz yoksa ev gibi terlik kullananlardan mısnız?Geçen müşteriye gittiğimde kömür getiren gri Scania 460 vardı.Süslenmiş afilli bir şeydi.İçi bej ağırlıklı döşenmiş pırıl pırıl duruyordu.Kaptan bu sırada ayakkabılarını çıkartıp terliklerini giydi sonra da gitti...
Uzun yol araçları genelde tarif ettiğiniz gibi oluyor araçların kapı uclarına ek taktırılıyor ve ayakkabılar merdivene konuluyor ben ve karşılığım aracı ev gibi kullanıyoruz ama terlik olayı yok şirket yabancı olduğu için iş güvenliği sıkı yelek baret gözlük bot kimlik kartı mutlaka olacak önce çalıştığım yerde böyle bi sıkıntı yoktu hele bide saha mühendisimiz Selma hanım var Hilux pikapla geziyor en ufak bi açıkta yaygarayı koparıyor araçta sigara içmek yasa ben içmiyorum geçen çubuk kraker yerken sigara zannetti arabanın yanına geldi baktı gitti yani çok sıkı burası askerlik bundan iyiydi
Vay vay abim benim. Desene hiç bişe zoruma gitmez de çubuk kraker yüzünden laf yesek... Ben çalıştığım iki firmada da ayakkabı çıkarmak mecburiydi. Yaşar abinin dediği gibi ayakkabıyı basamakta çıkartıyordum çorapla kullanıyordum aracı. Ben de terlik giyme huyu olmadığı için zorlanıyordum sürekli in bin ayakkabı giy ayakkabı çıkar. Yaşar abi o kalın büyük ayakkabıdan mı giyiyorsunuz ! Şu güvenlik için olan ?
Önce çalıştığım yerler aynı şahsındı bi kaç şantiyesine gittim çamur olmadığı sürece sandalet giyerdim benimde bi huyum var şapka eldiven gözlük v.s.kullanamıyorum 1kere gözüme cam 1kireç 2 kerede demir geldi köyde kaynak yaparkenondan beri iş gözlüğü takıyorum ayakkabı aynı o dediğinden ucu demirli palyaço ayakkabısı gibi sanki ayağıma kaldırım taşı bağlı gibi hele çamurda tam eziyet küçük Emrah gibi konuştum ama
Yaşar bey şirketiniz yabancı dediniz ya hız sınırlamanız nedir acaba?Dayızademin biri de yabancı şirkette çalışıyor.Nereye giderse gitsinler hız sınırları küçük araçlar için 70 km/h.
Özcan bey kücük araçlar için personel servis pikap vs. maksimum 30 kamyonlar için dolu 20 boş 40 km önceleri radara düşenlere tutanak tutuluyordu şimdi 15 gün uzaklaştırma var radar kuruyorlar pikapla nerde çıkacağı belli olmuyor
Yaşar abi sorması ayıp mesai saati nasıl bu işte ?
Gündüz 07 17:00 gecede 19:00 3:30 idi ağustos ayından beri gece ve gündüz 1 saat fazla çalışıyoruz 1 saat 10 tl
Geçen günde excavatör sol tarafına devrildi şükür operatörde bişey yok