Gönderen Konu: 1,6 XL Rolanti düşmesi ve stop etmesi  (Okunma sayısı 4894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '93
  • 4 kere teşekkür etti
1,6 XL Rolanti düşmesi ve stop etmesi
« : Ekim 18, 2014, 08:17:13 »
Öncelikle herkeze iyi forumlar arkadaşlar.Benim sorunum aracın rolantisinin düşmesi var.Rolanti bu videodaki gibi sabit duruyor genelde 10,000 devirin altında. Ama gelin görünki trafikteyken veya kırmızı ışıkta durduğumda birden düşüyor ve gaza bastığımda motor boğulacak gibi oluyor boğularak devir yükseliyor eğer gaza basmazsamda stop ediyor.direksiyonu sağ veya sola dönderdiğimde düşme oluyor sonra farları yada sis farını açtığımda düşme oluyor geçenlerde bişey farkettim araç rolantideyken devir 10,000'in altındayken freni pompaladığımda devir 10,100'e kadar yükseliyor freni pompalamayı bıraktığımda devir geri düşüyor.Bu dediklerimin hepsi motor sıcakken oluyor arkadaşlar motor soğukken hiç bi sorunum olmuyo tek seferde çalışıyo araç.Ama motor sıcakken stop ettiğimde tekrar çalıştırmak için kontağı çeviriyorum çalışmıyor 2,3 kere en az kontak açıp kapatıp tüpten tık sesi gelmesini bekliyorum biraz gazı pompalıyorum filan öyle çalışıyor.yoksa imkanı yok çalıştırmanın.Gece yolda kalıp arabayı bi yerde bıraktığımda oldu çalışmadığından ve sabah arabanın yanına gittiğimde tek marşta çalıştığını gördüm hayret ettim doğrusu.Bilgili arkadaşlar yada başına gelen arkadaşlar çözüm önerisi olanlar yazabilirmi.Aracı gaz ayarı yaptırmak için atikere götürdüm yapamadılar ya çok yükseliyo rolanti yada çok düşüyor.Yardımlarınızı bekliyorum.İyi forumlar.corolla rölanti

Toyota Club Türkiye

1,6 XL Rolanti düşmesi ve stop etmesi
« : Ekim 18, 2014, 08:17:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 1,6 XL Rolanti düşmesi ve stop etmesi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2014, 08:22:28 »
Ateşleme ve sübap ayarı olabilir benzinde denedizmi yalnız araç enjeksiyonlu xl karbüratörlü olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2014, 08:35:27 »
Ateşleme ve sübap ayarı olabilir benzinde denedizmi yalnız araç enjeksiyonlu xl karbüratörlü olur
evet araç karbüratörlü,benzinde deneme şansım olmadı henüz.bujilerde sıkıntı olabilir mi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2014, 09:05:08 »
evet araç karbüratörlü,benzinde deneme şansım olmadı henüz.bujilerde sıkıntı olabilir mi acaba ?
Olabilirde benzinde deneyin aynı sorun oluşacakmı yalnız paylaştığınız videodaki enjeksiyonlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2014, 09:10:24 »
Benim başlıklarımı okursanız aynı sorunlar baş göstermiş ben tüp beynini değiştirdim stop olayından kurtardım . Temiz bir beyin buldum 3 gün trafikte denedm bütün ışıklarda istop ediyordu sıcakken.sogukken hiçbirsey yok. Lpg beynini değiştirdm şimdi stop kalmadı en ağır trafikte bana mısın demiyor??? Lpg Beyninin ömrü 50bin km çıkma bulun deneyin ondandır sıfır bir beyin 100tl sonra 0 taktırırsınız.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2014, 09:20:29 »
Olabilirde benzinde deneyin aynı sorun oluşacakmı yalnız paylaştığınız videodaki enjeksiyonlu
ben videoyu sadece rolantinin durduğu ibreyi göstermek için örnek olarak göstermek istemiştim.En kısa sürede deneyeceğim benzinde.teşekkürler.
Benim başlıklarımı okursanız aynı sorunlar baş göstermiş ben tüp beynini değiştirdim stop olayından kurtardım . Temiz bir beyin buldum 3 gün trafikte denedm bütün ışıklarda istop ediyordu sıcakken.sogukken hiçbirsey yok. Lpg beynini değiştirdm şimdi stop kalmadı en ağır trafikte bana mısın demiyor??? Lpg Beyninin ömrü 50bin km çıkma bulun deneyin ondandır sıfır bir beyin 100tl sonra 0 taktırırsınız.
Aracı ben yılbaşında aldım araç sahibi benden önce benzinle tüp arası geçiş filan yapmıyor onları yaptırdım filan demişti araç bendeyken gaz göstergesi filan bozuktu tüpün başını değiştirmiştim.sizin öneriniz tüp beynimi yoksa subap ayarımı.tüoün beyninde sorun olup olmadığını nasıl anlarız peki öneriniz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2014, 10:26:34 »
Gökhan bey subab ayarıyla ilgili çok yazım var onları okumanızı tavsiye ederim. Subab ayarının en büyük göstergesi aşırı yakıt tüketimi uzun yolda lpg beyin ayarları bilgisayarda yüksek çıksada arabayla uzun yolda kaç yakıyorsunuz. 18 krş yakıyordu ve subab ayarı benzinde de yapar ve daha fazla stop eder. Eğer benzinde araba normalse bu lpg beynidir. Benim "ateşleme mi sorun"diye yazımda video paylaştım. Bence o videoyu izleyin araba çalıştırırken rölanti de durmuyordu. Şimdi çalıştırınca 900 devirde sabit duruyor. Atiker bayisiyle inatlaştım lpg beyni bozuk diye adamlar dedi ki bozuk olsa beyin ayar tutmaz diye en sonunda dediğime geldiler çıkma beyin taktılar  sorun beyinden çıktı. Beynin içinde diyağram parçaları valflerden kaynaklanıyor.hic bir lpgci beyni açmaz 100tllik parçaya işçilik yapmıyorlar. Sana tavsiyem cebindeki araba benzinde 1 gün gez eğer istop etmiyorsa bir tane tanıdık dosttan yada atiker bayisinden çıkma beyin rica et 3 gün dene sorun bence beyinden ama için rahatlasın diye diyorum orjinal taktır sonra...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2014, 10:28:35 »

Gökhan bey subab ayarıyla ilgili çok yazım var onları okumanızı tavsiye ederim. Subab ayarının en büyük göstergesi aşırı yakıt tüketimi uzun yolda lpg beyin ayarları bilgisayarda yüksek çıksada arabayla uzun yolda kaç yakıyorsunuz. 18 krş yakıyordu ve subab ayarı benzinde de yapar ve daha fazla stop eder. Eğer benzinde araba normalse bu lpg beynidir. Benim "ateşleme mi sorun"diye yazımda video paylaştım. Bence o videoyu izleyin araba çalıştırırken rölanti de durmuyordu. Şimdi çalıştırınca 900 devirde sabit duruyor. Atiker bayisiyle inatlaştım lpg beyni bozuk diye adamlar dedi ki bozuk olsa beyin ayar tutmaz diye en sonunda dediğime geldiler çıkma beyin taktılar  sorun beyinden çıktı. Beynin içinde diyağram parçaları valflerden kaynaklanıyor.hic bir lpgci beyni açmaz 100tllik parçaya işçilik yapmıyorlar. Sana tavsiyem  araba benzinde 1 gün gez eğer istop etmiyorsa bir tane tanıdık dosttan yada atiker bayisinden muayyer çıkma beyin rica et 3 gün dene sorun bence beyinden ama için rahatlasın diye diyorum orjinal taktır sonra...ben 5 ay sonra çözdüm bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2014, 20:13:14 »
Arkadaşım bu araç enjeksiyonlu ben de vardı lpg yoktu sorun lpg den değilse kesinlikle servise götür parça değişmediği sürece ücret almazlar.Ben den selam söyle... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2014, 00:07:51 »
Arkadaslar Sorun Çözüldü Stop Etmesinin ve devir düşmesinin sebebi subap ayarı filan değilmiş beyindeki gaz kesiciden dolayıymış 35 tl ye parça değişti 15 tl de ustaya el emeği verdim ve araç şuan gayet duzgun çalışıyor rolantide olsun giderken olsun hiç bi sıkıntısı kalmadı stop etmeyle ilgili.ilgilenen arkadaslara teşekkürler yardımları için :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2014, 00:09:49
Tüp Atiker Ve gaz ayarını yaptırmaya gittiğimde serviste adamlar gaz ayarı bile yapamadı sabit durmuyor devir ya çok çıkıyor yada çok iniyor dediler bana.beyinde bi sorunmu var dedim baktı etti hayır yok demişti başka ustaya götürdüm beyinin gaz kestiğini söyledi ve gaz kesiciyi değişti sorun halloldu