Gönderen Konu: servis benim için bitmiştir  (Okunma sayısı 5417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: servis benim için bitmiştir
« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2014, 09:40:43 »
Ben daha önce sıfır aldığım araçları bile ilk bakımından sonra kesinlikle servise götürmedim. Aracın dolu olan cam suyunu boşaltıp yenisini koyduklarını, 10 lira olan balata spreyine 40 lira yazdıklarını gördüm. Çok basit bir örnek vereyim, araçtan çıkan eski motor yağına atık yağ diye faturaya eklediklerini gördüm.

Zaten artık kötü araba yok, arabanı adam gibi kullanıyorsan garanti süresi içinde birşey olmas imkansız gibi birşey..
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2014, 09:40:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2014, 11:33:39 »
Aracın dolu olan cam suyunu boşaltıp yenisini koyduklarını, 10 lira olan balata spreyine 40 lira yazdıklarını gördüm. Çok basit bir örnek vereyim, araçtan çıkan eski motor yağına atık yağ diye faturaya eklediklerini gördüm.

Zaten artık kötü araba yok, arabanı adam gibi kullanıyorsan garanti süresi içinde birşey olmas imkansız gibi birşey..

Şok oldum  >:( :blink: :argh: :olu:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 19, 2014, 12:09:43 »
atık yağ bertaraf ücreti olmasın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 19, 2014, 12:12:21 »
Evet atık yağ bertaraf ücreti ama bunun müşteriden alınması bence de terbiyesizlik.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2014, 13:25:45 »
11 Ekim'de Toyota Sarar'da aracıma 40.000 bakımı yaptırdım.2005 Terra HB benzinli araç. 340 Tl'cik gitti.Yapılan masraflar Toyota motor yağı:10/40 111 Tl,yağ filtresi 21,97 tl,karter tapa contası2,5 tl, hava filtresi48.08 tl,atık malzeme ücreti 3tl, işçilik 171 tl.Toplam(indirimlerle) 340,01 tl cik. Aracım 40.000'de geçenyıl ilk sahibinden aldım.Hep servis bakımlıymış bozmayalım dedim ama o gün resmen bin pişman oldum.Bir de bu 40.000 bakımının için de (30.000'de değiştirdiğim bujiler),polen filtresi,balata temizleyici falan yok.Diyorlar ki serviste -bu sizin can güvenliğiniz içinmiş- ya cep güvenliğimiz? Bakımdayken telefonla aradılar balataların değişmesi lazım diye.Ne kadar dedim 170 tl.Değiştirmeyin dedik artık.Bari ondan yırtalım.Maalesef servis tam bir soygun yeri olmuş.Normalde 40.000 bakım 650 tl imiş.
Neyse kendi düşen ağlamazmış. :D
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: <'90
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2014, 13:34:59 »
Aramıza hoş geldiniz.

ÇANAKKALE'deki TOYOTA servisi kadar itici bir servis de görmedim zaten. Parça fiyatı sorduğum zaman karşılarında "hazır ol"da bekliyordum.
:D böyle yere kimse gitmezse,ki zamanla gitmezde zaten,akıllarını başlarına alırlar diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2014, 14:18:36 »
40 bın bakım ve katları agır bakım olarak gecıyor.Bu yuzden 40 bın ıscılık fıyatları yuksek.40 bın bakımında bujıde degısmesı gerekıyor zze121 motorda.Neden degısmemısler.Servıste 45 dısarda 25 tl denso k16 ru olması lazım.Ayrıca fren hıdrolıgıde degısmesı lazım.Hocam 40 bın bakımı yapmamıslar.Yag  doldurup gondermısler.Sız bunu dısarda en fazla 120 tlye yaptırırdınız.
Hocam ben versonun  80 bın bakımı yag fıltresını ve kartel tapasını sadece servıstrn aldım gerı kalan polen,hava,eneos 5/30 yag ,toyota 75/90 sanzıman yagı, fren hıdrolıgı,eneos dıreksıyon hıdrolıgı ,eneos antıfırız 4 lt denso bujı bunların hepsını forumdan ufuktan aldım.Dısarda ozelde yaptırdım.Toplamda 430 tl verdım.
10/40 yaga 110 tl almıslar Dısarda 60 tl bıle degıl.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 19, 2014, 14:58:48 »
40 bın bakım ve katları agır bakım olarak gecıyor.Bu yuzden 40 bın ıscılık fıyatları yuksek.40 bın bakımında bujıde degısmesı gerekıyor zze121 motorda.Neden degısmemısler.Servıste 45 dısarda 25 tl denso k16 ru olması lazım.Ayrıca fren hıdrolıgıde degısmesı lazım.Hocam 40 bın bakımı yapmamıslar.Yag  doldurup gondermısler.Sız bunu dısarda en fazla 120 tlye yaptırırdınız.
Hocam ben versonun  80 bın bakımı yag fıltresını ve kartel tapasını sadece servıstrn aldım gerı kalan polen,hava,eneos 5/30 yag ,toyota 75/90 sanzıman yagı, fren hıdrolıgı,eneos dıreksıyon hıdrolıgı ,eneos antıfırız 4 lt denso bujı bunların hepsını forumdan ufuktan aldım.Dısarda ozelde yaptırdım.Toplamda 430 tl verdım.
10/40 yaga 110 tl almıslar Dısarda 60 tl bıle degıl.

Aralık ayında aldım aracımı Ocak'ta servise götürdüm. 30.000 bakımı için.450 tl aldılar o zaman da.Bujilerin sıfırdan beri hiç değişmediğini(Araç o zaman 30.000'de bu arada) dolayısıyla zamanla yıpranmış olduğunu değişmesinin iyi olacağını söylediler ve o zaman ben de değiştirin demiştim.Yani 40.000'de buji değişimi yoktu.Bu hariç bile bana çıkarttıkları rakamlar 550 tl civarındaydı.Polen filtresini de bir ay önce kendim değiştirdim.Sardes marka 10 tl.Boyutarı orijinaliyle tutmaz dediler milim milim ölçtüm.Hiçbir fark yok serviste 75 tl. :) Onu da çıkarttım enjektör temizleyiciyi de çıkarttım.Fren hidroliğini ise daha önce Adapazarı'nda tanıdığım Toyota İtimat Özel servisine sordum.Kendisi yıllarca yetkili serviste çalışmış.-Hocam fren hidroliği değişti denir ancak değişilmez eksik varsa ilave edilir.-dedi. Bunun üzerine onu da listeden çıkarttık ve düşe düşe ancak 340 tl'ye düştü.Bir de yağı yetkili serviste 5/30 koyuyorlar demişti bir arkadaş onu da 10/40 koymuşlar.Kısacası benim için de servis bitmiştir artık. :) Arkadaşın dediği doğru.Deri koltuk,sınırsız içecek ve müthiş bir fatura bekliyor bizi.Adamlar motoru bile temizlememişler.Fiat servisine gitmiştim dah önce marea aracım varken, sormadan motorunu temizleyip vermişlerdi.Toyota araç olarak çok kaliteli ancak servis olarak sıfırın altında bence.Kulağıma küpe oldu artık, Allah nasip ederse bir daha ki bakıma parçaları Ufuk beyden temin edip özelde yaptıracağım.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2014, 14:59:58 »
11 Ekim'de Toyota Sarar'da aracıma 40.000 bakımı yaptırdım.2005 Terra HB benzinli araç. 340 Tl'cik gitti.Yapılan masraflar Toyota motor yağı:10/40 111 Tl,yağ filtresi 21,97 tl,karter tapa contası2,5 tl, hava filtresi48.08 tl,atık malzeme ücreti 3tl, işçilik 171 tl.Toplam(indirimlerle) 340,01 tl cik. Aracım 40.000'de geçenyıl ilk sahibinden aldım.Hep servis bakımlıymış bozmayalım dedim ama o gün resmen bin pişman oldum.Bir de bu 40.000 bakımının için de (30.000'de değiştirdiğim bujiler),polen filtresi,balata temizleyici falan yok.Diyorlar ki serviste -bu sizin can güvenliğiniz içinmiş- ya cep güvenliğimiz? Bakımdayken telefonla aradılar balataların değişmesi lazım diye.Ne kadar dedim 170 tl.Değiştirmeyin dedik artık.Bari ondan yırtalım.Maalesef servis tam bir soygun yeri olmuş.Normalde 40.000 bakım 650 tl imiş.
Neyse kendi düşen ağlamazmış. :D

Ouuuuvvv  :asikadam: :asikadam: Buradan anlıyoruz ki siz geçen sene 2005 E12 HB yi 30,000kmden bile düşük aldınız maşallah :alkis: :alkis: :akis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2014, 15:05:54 »

Ouuuuvvv  :asikadam: :asikadam: Buradan anlıyoruz ki siz geçen sene 2005 E12 HB yi 30,000kmden bile düşük aldınız maşallah :alkis: :alkis: :akis:

Teşekkür ederim, evet aracı aldığımda 32.000km'ye yaklaşmıştı.Gariptir ama hem de İstanbul'dan(Başakşehir) aldım aracımı.Sahibi zengin bir adamdı.Zamanında heves etmiş almış, sadece Balıkesir'deki yazlığına gidip gelirken kullanmış.Günlük kullanım için dizel aracı vardı. Nasip denk geldi.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 19, 2014, 15:12:11 »
Teşekkür ederim, evet aracı aldığımda 32.000km'ye yaklaşmıştı.Gariptir ama hem de İstanbul'dan(Başakşehir) aldım aracımı.Sahibi zengin bir adamdı.Zamanında heves etmiş almış, sadece Balıkesir'deki yazlığına gidip gelirken kullanmış.Günlük kullanım için dizel aracı vardı. Nasip denk geldi.

Güle güle kullanın aracınızı her zaman söylerim toyotanın efsane olmaya aday kasasıdır E12....

Nasip dediğiniz gibi o tarzda aslında çok araçlar var ama genelde çakallar takipte oldugu için gariban vatandaşa pek faydası olmuyordu açıkcası bu da ayrıca sevindirdi beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 21, 2014, 02:27:19 »
dörtnal da 160.000 bin bakımına girdim. değişik bişi gerekmedi pek gerçi.

komple filtre seti.
yağ değişimi
oto.şanzıman yağı komple değişimi
diferansiyel yağı değişimi
ön-arka yeni balata takıldı
ön diskler tornaya girdi düzleştirildi

600tl her şey dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2014, 02:33:24 »
dörtnal da 160.000 bin bakımına girdim. değişik bişi gerekmedi pek gerçi.

komple filtre seti.
yağ değişimi
oto.şanzıman yağı komple değişimi
diferansiyel yağı değişimi
ön-arka yeni balata takıldı
ön diskler tornaya girdi düzleştirildi

600tl her şey dahil.

siz veteriner Ahmet yurdakulun nesi olursunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2014, 08:42:51 »
yazıp kaçma vakası :D  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 21, 2014, 09:00:48 »

yazıp kaçma vakası :D  :rofl:

[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2014, 09:18:21 »
Bende geçen hafta 2012 Avensisimi 20 bin bakımına götürdüm.2,5,3 saat arası sürer dediler.1 saat 15 dk sonra araba yıkamanın önündeydi.Aldıkları para 510 TL ve yaptıkları hiç bir şey yok.(Herhangi bir özel serviste 150-200 TL'ye yapılacak işler) neye yanayım bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2014, 09:30:45 »
üç hafta oldu sanırsam bende skoda fabia combi scout aracımı 45.000 bakımına servise götürdüm. 420 tl ödedim. vaktim vardı dedim akşam vakti alırım ancak. sabah bıraktım araç iki saat sonra hazırdı. arayıp beni bilgilendirdiler aracınız hazır şeklinde. neyse akşam vakti aracımı teslim aldım. güzel bir şekilde bana açıklama yapıldı. aracınıza şu şu işlemler yapılmıştır, bunlar değişmiştir. bu parçalar sizindir(eskiler, değişenler) vs vs. on numara bilgilendirme yapıldı.
ertesi gün götürdüğüm servisten aradılar. nasıl memnun musunuz şeklinde. çay-kahve içmeye davet ettiler.
yaklaşık bir hafta içinde de doğuş merkez aradı. işte aracınızı şu yetkili servisimizde bakıma sokturmuşsunuz memnun musunuz vs vs. hem araba ile alakalı hem de servis ile alakalı memnuniyet derecemi sordular, görüşlerimi aldılar.
dedim sizden Allah razı olsun.

bak böyle olsun servisler dürüst, açıklayıcı, müşteri memnuniyetini ilk planda tutan değil 400 tl ben 500 tl vermeye razıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2014, 11:31:47 »
üç hafta oldu sanırsam bende skoda fabia combi scout aracımı 45.000 bakımına servise götürdüm. 420 tl ödedim. vaktim vardı dedim akşam vakti alırım ancak. sabah bıraktım araç iki saat sonra hazırdı. arayıp beni bilgilendirdiler aracınız hazır şeklinde. neyse akşam vakti aracımı teslim aldım. güzel bir şekilde bana açıklama yapıldı. aracınıza şu şu işlemler yapılmıştır, bunlar değişmiştir. bu parçalar sizindir(eskiler, değişenler) vs vs. on numara bilgilendirme yapıldı.
ertesi gün götürdüğüm servisten aradılar. nasıl memnun musunuz şeklinde. çay-kahve içmeye davet ettiler.
yaklaşık bir hafta içinde de doğuş merkez aradı. işte aracınızı şu yetkili servisimizde bakıma sokturmuşsunuz memnun musunuz vs vs. hem araba ile alakalı hem de servis ile alakalı memnuniyet derecemi sordular, görüşlerimi aldılar.
dedim sizden Allah razı olsun.

bak böyle olsun servisler dürüst, açıklayıcı, müşteri memnuniyetini ilk planda tutan değil 400 tl ben 500 tl vermeye razıyım.

Eskişehir Toyota servisi aynen dediğiniz gibi yapıyor.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2014, 12:27:14 »

2 bakımdır Eskişehir Toyota servisine gidiyorum kesinlikle böyle bir muamele görmedim.Bilgi vermek şöyle dursun memnuniyetle ilgili aramadılar bile.(Ha şunu diyorlar bakım esnasında:Fren balataları değişecek, onaylıyor musunuz? Nedeni konusunda teknik elemandan herhangi bir açıklama yok.Rutin.)Eski parçaları verme olayı falan da yok.Ayrıca o kadar para veriliyorsa motorun da öyle toz toprak içinde teslim edilmemesi lazım diye düşünüyorum.Şunu da belirtmeden geçmeyeyim bu benim gördüğüm muamele.Diğer müşterilerine farklı davranıyorlarsa bilemem.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2014, 18:07:02 »

aynen. benim için asıl mesele gördüğüm ilgi alaka, muamele. öncelikli bu. zaten müşteriye bu şekilde davranan bir servis aracada gereği gibi bakacaktır. icabında iskontosunu da yapar. ben bu şekilde düşünüyorum.