0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın dolu olan cam suyunu boşaltıp yenisini koyduklarını, 10 lira olan balata spreyine 40 lira yazdıklarını gördüm. Çok basit bir örnek vereyim, araçtan çıkan eski motor yağına atık yağ diye faturaya eklediklerini gördüm. Zaten artık kötü araba yok, arabanı adam gibi kullanıyorsan garanti süresi içinde birşey olmas imkansız gibi birşey..
Aramıza hoş geldiniz. ÇANAKKALE'deki TOYOTA servisi kadar itici bir servis de görmedim zaten. Parça fiyatı sorduğum zaman karşılarında "hazır ol"da bekliyordum.
40 bın bakım ve katları agır bakım olarak gecıyor.Bu yuzden 40 bın ıscılık fıyatları yuksek.40 bın bakımında bujıde degısmesı gerekıyor zze121 motorda.Neden degısmemısler.Servıste 45 dısarda 25 tl denso k16 ru olması lazım.Ayrıca fren hıdrolıgıde degısmesı lazım.Hocam 40 bın bakımı yapmamıslar.Yag doldurup gondermısler.Sız bunu dısarda en fazla 120 tlye yaptırırdınız.Hocam ben versonun 80 bın bakımı yag fıltresını ve kartel tapasını sadece servıstrn aldım gerı kalan polen,hava,eneos 5/30 yag ,toyota 75/90 sanzıman yagı, fren hıdrolıgı,eneos dıreksıyon hıdrolıgı ,eneos antıfırız 4 lt denso bujı bunların hepsını forumdan ufuktan aldım.Dısarda ozelde yaptırdım.Toplamda 430 tl verdım.10/40 yaga 110 tl almıslar Dısarda 60 tl bıle degıl.
11 Ekim'de Toyota Sarar'da aracıma 40.000 bakımı yaptırdım.2005 Terra HB benzinli araç. 340 Tl'cik gitti.Yapılan masraflar Toyota motor yağı:10/40 111 Tl,yağ filtresi 21,97 tl,karter tapa contası2,5 tl, hava filtresi48.08 tl,atık malzeme ücreti 3tl, işçilik 171 tl.Toplam(indirimlerle) 340,01 tl cik. Aracım 40.000'de geçenyıl ilk sahibinden aldım.Hep servis bakımlıymış bozmayalım dedim ama o gün resmen bin pişman oldum.Bir de bu 40.000 bakımının için de (30.000'de değiştirdiğim bujiler),polen filtresi,balata temizleyici falan yok.Diyorlar ki serviste -bu sizin can güvenliğiniz içinmiş- ya cep güvenliğimiz? Bakımdayken telefonla aradılar balataların değişmesi lazım diye.Ne kadar dedim 170 tl.Değiştirmeyin dedik artık.Bari ondan yırtalım.Maalesef servis tam bir soygun yeri olmuş.Normalde 40.000 bakım 650 tl imiş.Neyse kendi düşen ağlamazmış.
Ouuuuvvv Buradan anlıyoruz ki siz geçen sene 2005 E12 HB yi 30,000kmden bile düşük aldınız maşallah :akis:
Teşekkür ederim, evet aracı aldığımda 32.000km'ye yaklaşmıştı.Gariptir ama hem de İstanbul'dan(Başakşehir) aldım aracımı.Sahibi zengin bir adamdı.Zamanında heves etmiş almış, sadece Balıkesir'deki yazlığına gidip gelirken kullanmış.Günlük kullanım için dizel aracı vardı. Nasip denk geldi.
dörtnal da 160.000 bin bakımına girdim. değişik bişi gerekmedi pek gerçi.komple filtre seti.yağ değişimioto.şanzıman yağı komple değişimidiferansiyel yağı değişimiön-arka yeni balata takıldıön diskler tornaya girdi düzleştirildi600tl her şey dahil.
yazıp kaçma vakası
üç hafta oldu sanırsam bende skoda fabia combi scout aracımı 45.000 bakımına servise götürdüm. 420 tl ödedim. vaktim vardı dedim akşam vakti alırım ancak. sabah bıraktım araç iki saat sonra hazırdı. arayıp beni bilgilendirdiler aracınız hazır şeklinde. neyse akşam vakti aracımı teslim aldım. güzel bir şekilde bana açıklama yapıldı. aracınıza şu şu işlemler yapılmıştır, bunlar değişmiştir. bu parçalar sizindir(eskiler, değişenler) vs vs. on numara bilgilendirme yapıldı.ertesi gün götürdüğüm servisten aradılar. nasıl memnun musunuz şeklinde. çay-kahve içmeye davet ettiler. yaklaşık bir hafta içinde de doğuş merkez aradı. işte aracınızı şu yetkili servisimizde bakıma sokturmuşsunuz memnun musunuz vs vs. hem araba ile alakalı hem de servis ile alakalı memnuniyet derecemi sordular, görüşlerimi aldılar. dedim sizden Allah razı olsun.bak böyle olsun servisler dürüst, açıklayıcı, müşteri memnuniyetini ilk planda tutan değil 400 tl ben 500 tl vermeye razıyım.
Eskişehir Toyota servisi aynen dediğiniz gibi yapıyor.