Gönderen Konu: Çandarlı,İzmir,Aydın,Muğla,Marmaris,İçmeler,Turunç,Osmaniye,Bayır,Selimiye  (Okunma sayısı 2070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Dün sabah ben eşim bir arkadaşım ve eşi benim Skoda Yeti ile Çandarlı, İzmir, Aydın, Muğla, Marmaris, İçmeler, Turunç, Osmaniye bal köyü, Bayır, Selimiye'ye bir gezi yaptık. Selimiye'de bir gece konaklama bugün sabah pırıl pırıl denizde yüzdükten sonra Osmaniye bal köyünden 56 kg çam balı aldık ve dönüş Selimiye, Turgut köy, Orhaniye, Kız kumu plajı, Hisarönü, Marmaris, Muğla, vs vs başlangıç yeri toplam 800 km 200 tl yaktı araç full bagaj 4 yetişkin 56 kg bal ve sürat limitlerinin üstü bir seyir bilhassa Aydın İzmir otobanında yakıtı sanırım oldukça iyi araç sıfır ve güzergahı bilenler bilir çok dik ve genellikle dağlık bir bölge Şu an durumu uygun olan ve tatil programı yapanlara Selimiye'ye gitmelerini tavsiye ederim sezon bittiği için çok uygun bir fiyata konaklayabilirsiniz. Gittiğinizde Marmaris Osmaniye'ye uğramadan ve bal almadan geçmeyin  piyasada bir kg 20- 25 liraya alabileceğiniz balı yarı fiyatınında altında direk üreticisinden alabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 21:03:06
Marmaris Selimiye

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ben de gitmiştim 2 ay önce keşke turuncun fotolarınıda atsaydın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Ben de gitmiştim 2 ay önce keşke turuncun fotolarınıda atsaydın..

Marmaris Turunç Datça Palamutbükü bir çok kez gitmiştim Selimiye'ye ilk kez gittim çok beğendik. Denizi doğası müthiş amacım bal almaktı gitmişken 1 gün kaldık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ben de aynı şeyi yapıyorum gördüğün gibi alsaydın..Memleket güzel be ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
12-13 sene önce Hisarönü tarafında bir koya gitmiştik adı sanki ayıini olabir ama tam hatırlamıyorum, orda bir tek tesis vardı ve küçük bir iskele. Çok temiz sessiz bir yerdi hala öylemi hep merak ederim.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Zafer bey, ikamet Çandarlı mı? 90 ların başında tüm arka koylarını bisiklet ile gezmiştim Dikili'den gelip, çok güzel yerlerdir ama dolduğunu söylüyorlar artık.
 Marmaris yolunda bal kovanları meşhurdu, ayrıca orada bir kaynak suyu vardı çok eskiden, sindirim sistemine faydası olan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Anlattığınız güzergahı görünce bile içimden bir şeyler akıp geçti. Geçmiş yıllarıma çok şeyleri sığdırdığım, bana mutluluk ve hüzünle karışık derin duygular veren büyülü bir yerdir ege.
Selimiye köyüne ilk olarak 2000 yılında gitmiştim. o zamanlar kendi halinde küçücük bir balıkçı köyüydü. daha sonra 2008 ve 2012 yıllarında tekrar gittim. her gittiğimde o masum balıkçı köyünün biraz daha kalabalık biraz daha büyümüş, kendini istila eden büyükşehir sosyetesinin elinde bir esir misali çırpınıp duran ve maalesef betona yenik düşmüş halini maalesef üzgün ve çaresiz gözlerle seyrettim.
Ayrılırken "ne olur kurtar beni" diyerek yaşlı gözlerle arkamdan baktığını hayal ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Zafer bey, ikamet Çandarlı mı? 90 ların başında tüm arka koylarını bisiklet ile gezmiştim Dikili'den gelip, çok güzel yerlerdir ama dolduğunu söylüyorlar artık.
 Marmaris yolunda bal kovanları meşhurdu, ayrıca orada bir kaynak suyu vardı çok eskiden, sindirim sistemine faydası olan.

Evet Hakan bey yazın 8 ay Çandarlı'dayım yılın geri kalanında kışın İstanbul'dayım. Dikiliden Bademli köyü tarafına gittiniz mi? Pissa plajı Killik koyu ve sahili takip ederek Çandarlı yönüne gelirken gerçekten muhteşem bir deniz doğa adalar ve koylar sizi karşılıyor eskisi gibi olmasa da hala sakinliğini ve doğallığını koruyor. Çandarlı sahilleri denizimiz ve plajlarımız mavi bayraklı gerçekten çok temiz ve hala bu mevsimde bile denize girebiliyoruz okullar açıldıktan sonra yaz sezonunun bitmesiyle şimdi daha da sakin. Bahsettiğiniz su sanırım Marmaris İçmelerde fakat Marmaris Bayır köyünde de doğal bir su ve ünlü bir Çınar ağacı var, ağaç köyün simgesi olmuş bütün Dünya'da tanınıyor ve turistler ziyaret ediyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 15:56:02
Ben de aynı şeyi yapıyorum gördüğün gibi alsaydın..Memleket güzel be ..

Evet Osmaniye köyünden kilogramı 9 tl den 2 teneke 56 kg çam balı aldık.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 16:04:43
Anlattığınız güzergahı görünce bile içimden bir şeyler akıp geçti. Geçmiş yıllarıma çok şeyleri sığdırdığım, bana mutluluk ve hüzünle karışık derin duygular veren büyülü bir yerdir ege.
Selimiye köyüne ilk olarak 2000 yılında gitmiştim. o zamanlar kendi halinde küçücük bir balıkçı köyüydü. daha sonra 2008 ve 2012 yıllarında tekrar gittim. her gittiğimde o masum balıkçı köyünün biraz daha kalabalık biraz daha büyümüş, kendini istila eden büyükşehir sosyetesinin elinde bir esir misali çırpınıp duran ve maalesef betona yenik düşmüş halini maalesef üzgün ve çaresiz gözlerle seyrettim.
Ayrılırken "ne olur kurtar beni" diyerek yaşlı gözlerle arkamdan baktığını hayal ettim.

Aradan geçen 14 yılda epey bir betonlaşma var hatta fotoğrafta da çok büyük bir yapı görünüyor kaba inşaatı bitmiş fakat sezon sonunda belediye yıkacakmış sahilin içine kadar giren bir yapı ve muhtemelen kaçak yapılmıştır. Ege ve Akdeniz bölgesinin hemen hemen her yerini gezdim memleketimiz gerçekten çok güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 16:04:43
Aradan geçen 14 yılda epey bir betonlaşma var hatta fotoğrafta da çok büyük bir yapı görünüyor kaba inşaatı bitmiş fakat sezon sonunda belediye yıkacakmış sahilin içine kadar giren bir yapı ve muhtemelen kaçak yapılmıştır. Ege ve Akdeniz bölgesinin hemen hemen her yerini gezdim memleketimiz gerçekten çok güzel
[/quote]

O koca inşaat yapılırken neredeymişler, ucube gibi zevksiz beton binayı dikerken, hafriyatlar çalışırken kimse görmemiş mi? Şu güzelim ülkeye nasıl gaddarca davrandığımızı gördükçe içim acıyor yemin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Dikili'de, Kabakum tarafında kalırdım gelince. Bademli vs o geniş koyu komple dolaşmıştım. Kumsalı, denizi dediğiniz gibi, şimdi o suda olmak vardı. :) İzmir'den gelirken, ana yoldan çıkınca etraflı yeşillik ve sazlıklı, virajlı, çok hoş bir yolda giderdik. Herhalde 10 sene olmuştur gelmeyeli.
 Marmaris tarafındaki suyun tam yerini hatırlamıyorum, 70 lerin sonlarında gitmiştik suyun olduğu yere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Marmaris'te su hala sıcak mı?
12-13 eylülde Turunç, Kumlubük tarafına gittim eşimle, ama çok soğuktu su.
Ölüdeniz ve Fethiye'den daha memnun ayrılmıştık, Marmaris'e oranla.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
her gittiğimde biraz daha tahrip edilen yerler içimi yakan yerler
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Marmaris'te su hala sıcak mı?
12-13 eylülde Turunç, Kumlubük tarafına gittim eşimle, ama çok soğuktu su.
Ölüdeniz ve Fethiye'den daha memnun ayrılmıştık, Marmaris'e oranla.

Marmaris'te denize girenler çoktu plaj neredeyse doluydu ve turistler çok yoğunlukla oradalar. Aslında Turunç'un suyu yazın çok sıcaktır insanı serinletmez bile fakat biz Selimiye'de girdik mükemmeldi diyebilirim. Çandarlı biraz daha kuzey Ege ama burada da hala denize girilebiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 22:34:01
Dikili'de, Kabakum tarafında kalırdım gelince. Bademli vs o geniş koyu komple dolaşmıştım. Kumsalı, denizi dediğiniz gibi, şimdi o suda olmak vardı. :) İzmir'den gelirken, ana yoldan çıkınca etraflı yeşillik ve sazlıklı, virajlı, çok hoş bir yolda giderdik. Herhalde 10 sene olmuştur gelmeyeli.
 Marmaris tarafındaki suyun tam yerini hatırlamıyorum, 70 lerin sonlarında gitmiştik suyun olduğu yere.

İzmir yönünden gelişte ana yoldan ayrıldığınızda Çandarlı 11 km'dir bağ ve zeytinlikler arasından gidersiniz ve Bakırçay'ın üstünden geçersiniz. Buralarda derler ki Bakırçay'dan geçen geri dönmez dönemezmiş bize de biraz öyle oldu.