Gönderen Konu: '13 Auris Advance  (Okunma sayısı 5018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
'13 Auris Advance
« : Ekim 13, 2014, 15:50:34 »
Arkadaşlar yeni aracımı sizlerle paylaşmak istedim. Aracım Manuel 1.6 Auris Advance.Benzinli manuel şanzımanın en full versiyonu diyebiliriz.Yaklaşık 2.5 aydır beraberiz ve 4000 km yaptım.

Ekstralar ise 3M cam filmi , orijinal bagaj havuzu ve mühürlü beşiktaş baskı APP plakalar.

Para/Çokomel eğrisine göre opsiyonel aksesuarları eklemeyi düşünüyorum.

Araç hakkında izlenimlerime gelecek olursak;

Tasarım olarak özellikle gençler tarafından ilgi çeken bir araç.Aracı soran,incelemek isteyen ve memnun musunuz diye soran çok oluyor.Toyotalar orta yaşa hitap ediyor genellemesine bu yüzden katılmıyorum.

Yakıt olarak memnunum.Tüketim olarak şehir içi tüketimimiz 7.5 lt yi geçmemekle beraber şehir dışı  5.8-6.1 litre civarlarında.Genel anlamda katalog verilerine sadık bir motor diyebilirim.Şehir içi kalkışlarda özellikle 4 kişiyseniz araç biraz hantal kalıyor.Bunu gaz telinin elektronik olmasına bağlıyorum.Gaza basıyorsunuz ve tepkiyi birkaç milisaniye sonrasında alıyorsunuz ve bu can sıkıcı.Valvematic motor bana klasik VVT-İ motora göre farklı geldi.Alt devirleri çok seviyor ki ekonomi odaklı bir motor olduğu söyleniyor  fakat 3000 devirden sonra 4000 devirde maksimum torka ulaştığında araç atılıyor. Çok güzel devir çeviriyor ve devir bandında boşluk yok.Bu özelliği ile de ekonomi yanında performans vaad eden bir motor. Kullanım olarak diğer Toyota  modellerinde olduğu gibi çok rahat. Vitesler biraz kemikli ama net geçişleri var.Fren pedalı dozajlaması çok güzel,hafif basmanızda direkt sert basmış etkisi yaratmıyor.Frenlerin performansı çok başarılı.Yalıtımını çok beğendim.Tabi ki bir Golf kadar değil fakat japon araçlarından beklenmeyecek düzeyde iyi.Rolantide ki sesi çok güzel.Kaymak asfaltta limitlerde gidildiğinde hiç ses yok gibi stabilize yollarda ise rüzgar ve lastik sesini yi absorbe eden bir yalıtımı var.Hızınızı fazla belli etmiyor ve güven veren bir araç.Süspansiyonlar sert fakat darbeyi iyi emiyor.1.6 motorda sunulan bağımsız arka süspansiyonlar sayesinde yol tutuşu güzel dolayısıyla girilen virajlar keyif veriyor.Olası bir kayma eğiliminde VSC devreye giriyor.Yokuş kalkış desteği güzel keşke 2 saniye değil de gaz pedalına basana kadar devrede kalsa daha kullanışlı olurdu.Shift kullanışlı bir özellik fakat saçmalayabiliyor.Rampalarda shift’e uyarsanız araç hız düşürmeden ilerliyor.Aracı tanıyabilmek çok önemli özellikle motor performansı konusunda.Mıcırlı yollarda davlumbazlara vuran taş sesi rahatsız ediyor.Ön farların aydınlatması başarılı.2 kişiden fazla yolcu ve yük varsa karşı taraftan sellektör yememek için huzme ayarını yapmanız gerekiyor.

İç mekana geçecek olursak insan zamanla dik konsol tasarımına alışıyor.Malzeme kalitesini pek beğenmedim. Plastik trimler hemen çizilecek gibi geliyor.Alüminyum görünümlü ön panel güzel bir hava katıyor fakat silmeye dayalı harelenmeler olacak gibi.Bu yüzden yumuşak bir bezle silmek gerekiyor.Koltuklar vücudu güzel sarıyor fakat döşeme en ufak bir sıvı dökülmesini affetmiyor hemen iz yapıyor.Torpido gözü Toyotalarda alışılagelmişin dışında ışıklı.Ah birde soğutuculu olsa tadından yenmezmiş.İç mekanın siyah olması tozu çok çabuk belli ediyor eğer titiz biriyseniz sürekli silmeniz gerekiyor.Bej neden koymamışlar anlamış değilim.Arka diz payı ve oturma pozisyonu çok rahat. Araç geniş bir kabin sunuyor.Bagaj hatchback bir araç için yeterli seviyede ama biraz daha derin olabilirmiş.12V çıkışlar 3 tane ve gayet kullanışlı.Gözlüklüğün yamuk konumlanmasına dayalı işçilik hatası benim aracımdada mevcut.Advance versiyonunda 4 camın tek dokunuş olması güzel bir ayrıntı.Kararan dikiz aynası etkili çalışıyor far sensörü sayesinde far anahtarını unuttum desem yalan olmaz.Müzik sistemi orta derecede.Biraz daha akustikli ve daha yüksek ses çıkışlı hoparlör kullanılabilirdi.Touch ekran çözünürlüğü iyi geri vites kamerası çok kullanışlı.Fakat Toyota’nın navigasyon desteğini fahiş fiyata sunmasını kınıyorum.Ekran 2013 modellerde Türkçe dil desteğine sahip değil.

Özetle Toyota,artısı eksisinden fazla bir araç üretmiş.Standartlar yukarıya çekilmiş ve kullanıcıların eleştirileri dikkate alınmış gibi görünüyor.

Bir Maşallah'ı eksik etmezseniz sevinirim.
Toyocuk :)

Toyota Club Türkiye

'13 Auris Advance
« : Ekim 13, 2014, 15:50:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: '13 Auris Advance
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2014, 15:52:45 »
Maşallah Hasan Bey. Allah kaza bela vermesin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2014, 16:00:28 »
Hasan bey aracınızı güzel günlerde kullanın bende bozüyüklüyüm ua merkez plaka kodumudur ? ayrıca o plakanın nerden baksanız 2-3 bin tl değeri var :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2014, 16:00:45 »
Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın. Aracınız Auris , benzinli, aksear olarak dolu ve manuel. Bence toyota markasında seçilebilecek en güzel model ve kombinasyon tercihini yapmışsınız. Aracınızı bende test etmiştim, ciddi keyif almıştım direksiyondayken.

O değerli kaleminizden bu aracında çizimini bekliyoruz.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2014, 16:18:52 »
Hayırlı uğurlu olsun. Benim komşuda da var bu aracın aynısından. Gel sana satayım diyor ne kadar eder sizce araç 8,000'de...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2014, 16:30:42 »
Hayırlı uğurlu olsun. Yeni Auris'de daha önce uzun süreli yolculuk etme fırsatı bulmuştum. Özelikle süspansiyonun konfor-tutuş dengesi beni cezbetmişti

E110'u ne yaptınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2014, 17:54:56 »
Auriste bide egzoz ucu var ki corolladan daha tatlı bir ses veriyor [emoji4] bende liseyi bozüyükte okudum UA merkezdi galiba yeni açılmıştı. Maşallah aracınıza ama keşke beyaz almasaydınız, sıfır mı araç?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2014, 21:12:44 »
Auriste bide egzoz ucu var ki corolladan daha tatlı bir ses veriyor [emoji4] bende liseyi bozüyükte okudum UA merkezdi galiba yeni açılmıştı. Maşallah aracınıza ama keşke beyaz almasaydınız, sıfır mı araç?
Yeni Auris'in egzoz sesine ben de hastayım. [emoji4]  Gerçekten çok hoş bir ses çıkartıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2014, 21:15:50 »
Hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2014, 21:20:05 »
Masallah aracinizi guzel gunlerde kullaniniz. Degerlendirmeniz ve fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2014, 22:05:20 »
Maşallah, hayırlı olsun kardeşim :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2014, 20:54:40 »
Maşallah Hasan Bey. Allah kaza bela vermesin.

Aytaç bey çok teşekkür ederim.

Hasan bey aracınızı güzel günlerde kullanın bende bozüyüklüyüm ua merkez plaka kodumudur ? ayrıca o plakanın nerden baksanız 2-3 bin tl değeri var :)

Selçuk bey ben aslen Eskişehirliyim plaka ilk plakası ve öyle kalmasını istedik.Ne de olsa Bozüyük Eskişehire yakınlığı ve gelişmişliği ile Eskişehirin bir semti gibi oldu :D UA Bozüyük plaka kodu. Valla plakanın bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum :D Yorumunuz için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın. Aracınız Auris , benzinli, aksear olarak dolu ve manuel. Bence toyota markasında seçilebilecek en güzel model ve kombinasyon tercihini yapmışsınız. Aracınızı bende test etmiştim, ciddi keyif almıştım direksiyondayken.

O değerli kaleminizden bu aracında çizimini bekliyoruz.

Alper bey çok teşekkür ederim söylediğiniz gibi gayet keyifli bir araç. Bende iyi bir terecih yaptığımızı düşünüyorum.Çizim konusuna gelince araya askerlik girecek muhakkak çizerim boş bir zamanımda.

Hayırlı uğurlu olsun. Benim komşuda da var bu aracın aynısından. Gel sana satayım diyor ne kadar eder sizce araç 8,000'de...

Donanım olarak benzinli cam tavansız manuel Advance ise 52000-54000 arası fiyat istemesi lazım.

Hayırlı uğurlu olsun. Yeni Auris'de daha önce uzun süreli yolculuk etme fırsatı bulmuştum. Özelikle süspansiyonun konfor-tutuş dengesi beni cezbetmişti

E110'u ne yaptınız?

Enes E11'i satıldı.

Kaan UA yukarıda belirttiğim gibi Bozüyük plakası.Rengin özellikle beyaz olmasını istedik.Aracı 13 aylık iken aldım 2. sahibiyiz.Eksoz ucundan geldiğini sanmıyorum  sesin çünkü eksoz ile bir münasebeti yok ucun.Sadece dışında krom kaplama gibi birşey.Ama headers gizlenmiş gibi rolanti sesi gür gür gür yapıyor çok güzel bir ses veriyor.

Hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Mahmut bey çok teşekkür ederim.

Masallah aracinizi guzel gunlerde kullaniniz. Degerlendirmeniz ve fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Emre bey çok teşekkür ederim.

Maşallah, hayırlı olsun kardeşim :)

Ferdi abi çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2014, 21:17:26 »
 Araç dün 51'e satıldı 49 verdim vermedi :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2014, 21:45:21 »
Vay bee, bozüyük UA mı olmuş, 4 yıl ordaydım D plaka bitince ne gelir diye düşünüyordum demek U gelmiş :) Bozüyük Bilecikten büyük tarif ederken Eskişehir olarak tarif ediyordum hep :)
İşte o ses, anlık hızlanmalarda hele, çok iyi bir sesi var ben test aracında duydum bizim arabada duyamayınca garip gelmişti :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 AVENSİS ELEGANT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2014, 16:09:20 »
maşallah, kazasız belasız inşallah :)
04' TOYOTA AVENSİS 1.6 ELEGANT
98' TOYOTA CARİNA 2.0 GLi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2014, 19:00:06 »
Hayırlı olsun abi güle güle kullan ☺
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 171000
  • Model Yılı: '01
  • 20 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2014, 19:10:01 »
hayırlı olsun hasan bey iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğimle :) e11 i satmana üzüldüm doğrusu çok temizdi aracın ama  auriste ayrı bi güzel ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2015, 14:23:46 »
Fotoğraflar o kadar güzel ki imrenerek baktım.Maşallah rabbim kaza bela vermesin inşallah sevdiklerinizle  iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1942
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2015, 14:31:19 »
Maşallah. Aracınız çok güzel. Kazasız belasız kullanmanız ümidiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2015, 15:53:31 »
Askerlik,tatil derken burayı baya boşlamışız. Yeni eklentilerle kış boyu burada paylaşımlarımız olacak  8-)