Gönderen Konu: AH ŞU TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME KURSLARI.....  (Okunma sayısı 1121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
AH ŞU TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME KURSLARI.....
« : Kasım 08, 2008, 18:23:26 »
 Saygıdeğer Kemal abimin "ne yapsam da kurtulamıyorum bayan sürücülerden " yazısını okudumda.Doğru yazılılan onca yazının yanında tek taraflı yorumlarda yok değildi.Kabul etmek gerekir ki kadın sürücüler toplamda biz erkeklere nazaran daha problemli araç kullanıyorlar.Bunun yanında böyle problem erkeklerde var armızda.Ve trafiktede sıkça karşılaşıyoruz.Trafikte iken 3S kuralını ( Sevgi-Saygı-Sabır) hiçbirimiz unutmamalıyız diyorum ve esas konuya geliyorum.

EĞİTİM:Eğitim nedir,nasıl bir şeydir,ne işe yarar,ne zaman başlar ve ne zaman biter.Bunları herkes kendi cevaplasın.

Gördüklerimi yazınca problemin neden ve nerden kaynaklandıgını azda olsa görebileceğiz.Perşembe günü aracımla Kızılay'a giderken Toyota Reis Lider'deki arkadaşıma uğradım.Batıkent'in o kısmında acemi sürücüler için direksiyon uygulama yolu var.Neyse arkadaşımın bir çayını içtikten sonra tekrar yola koyuldum..Ben yine her zaman ki gibi,önce emniyet kemeri,sonra marş ve farlarımı açıp,Liderin servis tarafındaki kapıdan çıkış yaptım.Oda ne dakika bir hata bir.Yandan YAĞMUR TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME KURSLARI na ait bir Palio (yanlış hatırlamadıysam Palio'du)yırtık dondan fırlar gibi yola çıktı.Direksiyonda bir bayan (bayan oluşunu dikakkate almayın lütfen,sonuçta acemi),yanında DİREKSİYON EĞİTMENİ SERTİFİKASINA SAHİP,TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME HOCASI.Onlar önden ben arkadan Carrefur'un yan yolundan ana caddeye çıkacagız.Önümde acemi bir sürücü oldugu için geriden takip ediyorum.Hatalara devam ediyorlar.Sinyal vermeden sağa dönüş yaptılar.Ve hayrettir ki sola dönüş için sinyal verdi bayan.Uyuz oldum bir kere.O hocaya lafı sokmadan içim rahat etmeyecek.Yanaştım bir de ne göreyim arkadaşlar.EĞİTİCİ arkadaşta ve ACEMİ sürücünün EMNİYET KEMERLERİ BAĞLI DEĞİL.Ve yanlış görmediysem ve yanlış hatırlamıyorsam eğitici efendi sigara içiyor.Yeşil ışık yanınca durmayıp yoluma devam ettim.Eğiticimiz  bıyıksız saçı geriye taranmış (inekyalamış gibi),hafiften kır bie saça sahipti.

Durum budur arkadaşlar.Bu eğiticiden eğitim alan sürücüden nasıl bir performans bekleyebiliriz ki.
Bir evde araba ve küçük çocuk varsa trafik eğitimi aileden başlamalı.Çünkü çocuk küçük yaşta araba kullanmaya özeniyor.Bundan kurtuluş yok.Ayakları pedallara değince kullanmak isteyecektir.Maden öyle çocuklarımıza küçük yaşta eğitim vermeye başlayacağız.Doktor mühendis.bakkal,şoför,öğretmen,polis vb...mesleğimiz ne olursa olsun çocukları iyi eğitmek lazım.Bazen çocuklarda büyüklerini eğitebilir.Üzülerek belirtmek isterim ki,benim kendi babam bile yoğun olmayan yerlerde kırmızı ışıktan geçme gibi bir huyu vardı.Her geçişinde de ben 154 arayarak babamın yanında babamı şikayet ediyordum.Ve ben babamı "babam olarak bana kötü örnek oluyorsun" diyerek yola getirdim.Allaha çok şükür babam düzeldi ve benden daha iyi oldu..

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

AH ŞU TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME KURSLARI.....
« : Kasım 08, 2008, 18:23:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: AH ŞU TRAFİK CANAVARI YETİŞTİRME KURSLARI.....
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2008, 11:25:52 »
   Adı gecen sürücü kursunu aradım sıkıntıyı belirtmek için."efendim olabiliyor.dalgınlığa gelmiştir" gibi salak bir açıklama.Zaten kazalarda bir anlık dalgınlıktan meydana gelmiyormu
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2008, 11:45:37 »
Valla abi bir kere o sürücü kursu arabaları yüzünden neredeyse eskişehir yolunda orta refüje çıkıyordum, eleman makas ata ata gidiyordu eskişehir yönüne. Bende ismini vermeyeyim, Ümitköy tarafında şubesi bulunan bir sürücü kursu ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2008, 11:50:34 »
Özcan Bey diyecek hiçbirşey yok. Ülke bu hale gelmiş. Trafikte hangi insan ile uğraşacaksınız. Akşama kadar hepsine çatsanız başınız beladan kurtulmaz. Tabiki dediğiniz gibi eğitim şart !
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2008, 12:21:23 »
Özcan Bey gerçekten çok duyarlı davranmışsınız, tebrikler. Maalesef sürücü kurslarımız dökülüyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2008, 14:35:33 »
yaa bizim sistem çok kötü önüne gelen sürücü kursu açıyor sanki adım başı bir sürücü kursu birde özcan beyin dediği gibi trafik eğitimi evde başlar.
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE