0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba aracım 97 model corolla gli.Erzurumda yaşıyorum malum burası kışın çok soğuk oluyor.Haliyle sabahları jikle devreye girmeyince çok sıkıntı oluyor.İlk çalıştırmada gaz vermezsem araba stop ediyor.Rölanti motor ısınıncaya kadar çok düşük oluyor ve titreyerek çalışıyor.Hatta yeterince ısınmadan hareket edince yolda giderken de stop ediyor.Bu durum motor yeterince ısınıncaya kadar devam ediyor ısınınca her şey normale dönüyor.Bir sürü usta dolaştım boğaz kelebeği temizliği yapıldı sorun çözülmedi. Bujiler değişti yine çözülmedi.Isı (sıcaklık-soğukluk) müşürü denen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler çıkma orijinalini bulup değiştirdik yine çözülmedi.Bu benim için çok önemli.Arabadan soğumaya başladım.Anlayışınız ve yardımınız için şimdiden çok teşekkürler..
Anıl bey dediğiniz parça 1 .fotoğraftaki galiba 2.resimdeki parçanın hortum giriş ucu kırılmış rastgele silikonla yapıştırmışlar bende 2. parçayı söktüm su geldi ucunu yapıştırdım hortumu taktım iki hortum 3. resimdeki ditribütör üzerine bağlı hortumun birisi t yardımı ile 1 resimdeki parçayada bağlı bide 4. resimdeki parça var
Arkadaşlar jikle sorunu benim araçtada var bugün devreye girmedi nerde tamir edilir ben yapabilirmiyim fotoğrafta üzerinde karbüratör üzerinde bi parça var ne işe yarar 1.3 efsane kasa kullannanlar fotoğraf eklemesi mümkünmü acaba şimdiden teşekkürler
yaşar bey otomatik jikle mekanizması vakumdan bağımsız çalışıyor. benim aracım ile sizin aracınız arasında motor ve yıl farkı var. birebir aynı mekanizma yok. karbüratörlü olduğu için vakum hortumları çok önemli. sizin arabanızda çok uğraşmışlar. bunların kontrolünü yapmalısınız. kaliteli borular ile değişmenizi öneririm. 4. resimdeki yuvarlak parça bir zemberek. içinde ısıya göre uzayan bir sistem var. zemberek ise bir tür küçük kelebek benzeri parçayı oynatıyor. bu kelebek parça ise telin takıldığı gaz ayarı yerinin rolanti ayarına düşmesini önlüyor. yani gaz vermiş oluyor. siz resimdeki yuvarlak parçanın iş görmesini sağlayın. çalıştırdığı parçaları görün. elinizle hangi parçaların hareket ettiğini görün. motor soğuk iken gaz telinin takıldığı yeri tam gaz konumuna getirin. bir şekilde bu halde tutun. jikle mekanizması ile oynayın. hemen telin arkasında kelebek dediğim parçanın dişli ucunun aşağıya düştüğünü görürsünüz. zayıf bir yayı var. o yayın düzgün çalışması lazım. ben yağlayarak çözemedim. çünkü donmuş yağlar yüzünden mekanizmayı yitemiyordu. güzel temizlenip wd40 gibi hafif yağlarla temizlenmesi lazım. tabiki birde bırakma mekanizmasının güzel çalışması lazım. basit bişey aslında ama bende buluncaya kadar 1 hafta öyle gezdim. işin kötüsü ustalarda bilmiyor.
Aracı çalıştırmadan önce gaz pedalına iki defa arka arkaya ve sonuna kadar basıp, bırakıp daha sonra aracı çalıştırmayı dener misin? Sonuçları paylaşırsın.
size anlatmaya çalıştığım yer burası. videoda daha iyi anlayabilirsiniz. benim aracımla sizin arabanız arasında hem model hem hacim hem karbüratör farkı var. mekanizma aynı ise , gösterdiğim yerin düzgün çalışmasını sağlayın. benim arabam yattığı için kullanılmamıştı. bu nedenle üstünde birikenleri silmem ve yağlamam gerekti. ! Private video