Gönderen Konu: Otomatik jikle devreye girmiyor??  (Okunma sayısı 20671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik jikle devreye girmiyor??
« : Ekim 12, 2014, 23:00:57 »
Herkese merhaba aracım 97 model corolla gli.Erzurumda yaşıyorum malum burası kışın çok soğuk oluyor.Haliyle sabahları jikle devreye girmeyince çok sıkıntı oluyor.İlk çalıştırmada gaz vermezsem araba stop ediyor.Rölanti motor ısınıncaya kadar çok düşük oluyor ve titreyerek çalışıyor.Hatta yeterince ısınmadan hareket edince yolda giderken de stop ediyor.Bu durum motor yeterince ısınıncaya kadar devam ediyor ısınınca her şey normale dönüyor.Bir sürü usta dolaştım boğaz kelebeği temizliği yapıldı sorun çözülmedi. Bujiler değişti yine çözülmedi.Isı (sıcaklık-soğukluk) müşürü denen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler çıkma orijinalini bulup değiştirdik yine çözülmedi.Bu benim için çok önemli.Arabadan soğumaya başladım.Anlayışınız ve yardımınız için şimdiden çok teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Otomatik jikle devreye girmiyor??
« : Ekim 12, 2014, 23:00:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik jikle devreye girmiyor??
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2014, 16:28:26 »
Arkadaşlar jikle sorunu benim araçtada var bugün devreye girmedi nerde tamir edilir ben yapabilirmiyim fotoğrafta üzerinde karbüratör üzerinde bi parça var ne işe yarar 1.3 efsane kasa kullannanlar fotoğraf eklemesi mümkünmü acaba şimdiden teşekkürler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2014, 18:27:56 »
Kaputu açınca karbüratörün sağında bir mekanizma var.
eğer yağlandıysa bu yağın silinmesi gerek. Mekanizma basit fakat bazen devreye girmeyebilir. Sizin yapacağınız bir fırça ile yayı temizlemek.

Yapamazsanız resim eklerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2014, 20:05:28 »
Ayni sorun benim eski aracimda da vardi. Karbüratör tamamen sökülüp bakım yapılacak.yerine takılacak düzelir. Yalnız serviste yaptırmaniz gerekli. Çünkü jikle sistemi elektrikli sanayideki ustalar biz anlamayiz diyorlar. Onun için serviste yaptirmaniz gerekiyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2014, 00:17:16 »
Herkese merhaba aracım 97 model corolla gli.Erzurumda yaşıyorum malum burası kışın çok soğuk oluyor.Haliyle sabahları jikle devreye girmeyince çok sıkıntı oluyor.İlk çalıştırmada gaz vermezsem araba stop ediyor.Rölanti motor ısınıncaya kadar çok düşük oluyor ve titreyerek çalışıyor.Hatta yeterince ısınmadan hareket edince yolda giderken de stop ediyor.Bu durum motor yeterince ısınıncaya kadar devam ediyor ısınınca her şey normale dönüyor.Bir sürü usta dolaştım boğaz kelebeği temizliği yapıldı sorun çözülmedi. Bujiler değişti yine çözülmedi.Isı (sıcaklık-soğukluk) müşürü denen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler çıkma orijinalini bulup değiştirdik yine çözülmedi.Bu benim için çok önemli.Arabadan soğumaya başladım.Anlayışınız ve yardımınız için şimdiden çok teşekkürler..

Sizin araciniz enjeksiyonlu oldugu icin sorun muhtemelen tam emin olmamakla birlikte kelebek bogazindaki rolanti motoruyla veya musuru ile ilgili.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2014, 13:31:07 »
Anıl bey dediğiniz parça 1 .fotoğraftaki  galiba 2.resimdeki parçanın hortum giriş ucu kırılmış rastgele silikonla yapıştırmışlar bende 2. parçayı söktüm su geldi ucunu yapıştırdım hortumu taktım iki hortum 3. resimdeki ditribütör üzerine bağlı hortumun birisi t yardımı ile 1 resimdeki parçayada bağlı bide 4. resimdeki parça var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2014, 22:58:17 »
Anıl bey dediğiniz parça 1 .fotoğraftaki  galiba 2.resimdeki parçanın hortum giriş ucu kırılmış rastgele silikonla yapıştırmışlar bende 2. parçayı söktüm su geldi ucunu yapıştırdım hortumu taktım iki hortum 3. resimdeki ditribütör üzerine bağlı hortumun birisi t yardımı ile 1 resimdeki parçayada bağlı bide 4. resimdeki parça var

yaşar bey otomatik jikle mekanizması vakumdan bağımsız çalışıyor. benim aracım ile sizin aracınız arasında motor ve yıl farkı var. birebir aynı mekanizma yok. karbüratörlü olduğu için vakum hortumları çok önemli. sizin arabanızda çok uğraşmışlar. bunların kontrolünü yapmalısınız. kaliteli borular ile değişmenizi öneririm.

4. resimdeki yuvarlak parça bir zemberek. içinde ısıya göre uzayan bir sistem var. zemberek ise bir tür küçük kelebek benzeri parçayı oynatıyor.  bu kelebek parça ise telin takıldığı gaz ayarı yerinin rolanti ayarına düşmesini önlüyor. yani gaz vermiş oluyor.

siz resimdeki yuvarlak parçanın iş görmesini sağlayın. çalıştırdığı parçaları görün. elinizle hangi parçaların hareket ettiğini görün.

motor soğuk iken gaz telinin takıldığı yeri tam gaz konumuna getirin. bir şekilde bu halde tutun. jikle mekanizması ile oynayın. hemen telin arkasında kelebek dediğim parçanın dişli ucunun aşağıya düştüğünü görürsünüz. zayıf bir yayı var. o yayın düzgün çalışması lazım. ben yağlayarak çözemedim. çünkü donmuş yağlar yüzünden mekanizmayı yitemiyordu. güzel temizlenip wd40 gibi hafif yağlarla temizlenmesi lazım. tabiki birde bırakma mekanizmasının güzel çalışması lazım.

basit bişey aslında ama bende buluncaya kadar 1 hafta öyle gezdim. işin kötüsü ustalarda bilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2014, 00:10:22 »
97 gli nin jiglesi hatırladığım kadarıyla elektronik, onun için servise götürmekte fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2014, 00:17:48
Arkadaşlar jikle sorunu benim araçtada var bugün devreye girmedi nerde tamir edilir ben yapabilirmiyim fotoğrafta üzerinde karbüratör üzerinde bi parça var ne işe yarar 1.3 efsane kasa kullannanlar fotoğraf eklemesi mümkünmü acaba şimdiden teşekkürler  :)
garbüratöre giren ve çıkan sıcak su hortumlarını kesinlikle değiştirmek lazım hem tehlikeli hemde otomatik jiklenin çalışmamasına sebep olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2014, 06:08:20 »
yaşar bey otomatik jikle mekanizması vakumdan bağımsız çalışıyor. benim aracım ile sizin aracınız arasında motor ve yıl farkı var. birebir aynı mekanizma yok. karbüratörlü olduğu için vakum hortumları çok önemli. sizin arabanızda çok uğraşmışlar. bunların kontrolünü yapmalısınız. kaliteli borular ile değişmenizi öneririm.

4. resimdeki yuvarlak parça bir zemberek. içinde ısıya göre uzayan bir sistem var. zemberek ise bir tür küçük kelebek benzeri parçayı oynatıyor.  bu kelebek parça ise telin takıldığı gaz ayarı yerinin rolanti ayarına düşmesini önlüyor. yani gaz vermiş oluyor.

siz resimdeki yuvarlak parçanın iş görmesini sağlayın. çalıştırdığı parçaları görün. elinizle hangi parçaların hareket ettiğini görün.

motor soğuk iken gaz telinin takıldığı yeri tam gaz konumuna getirin. bir şekilde bu halde tutun. jikle mekanizması ile oynayın. hemen telin arkasında kelebek dediğim parçanın dişli ucunun aşağıya düştüğünü görürsünüz. zayıf bir yayı var. o yayın düzgün çalışması lazım. ben yağlayarak çözemedim. çünkü donmuş yağlar yüzünden mekanizmayı yitemiyordu. güzel temizlenip wd40 gibi hafif yağlarla temizlenmesi lazım. tabiki birde bırakma mekanizmasının güzel çalışması lazım.

basit bişey aslında ama bende buluncaya kadar 1 hafta öyle gezdim. işin kötüsü ustalarda bilmiyor.
Bugün kontrol ederim şimdiye kadar sorunsuz çalışıyordu bi kaç gün önce bu problem oluştu buralarda bişey bulunmuyor memlekete gidince bakarım  2 arkadaşta aynı araçtan mevcut benim kafama takılan boşta duran kablo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2014, 08:52:41 »
 Aracı çalıştırmadan önce gaz pedalına iki defa arka arkaya ve sonuna kadar basıp, bırakıp daha sonra aracı çalıştırmayı dener misin? Sonuçları paylaşırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 26, 2014, 08:59:35 »
Enjeksiyonlu efsanelerde kelebek boğazının aşağısında bir parça var rölantiyi ayarlayan efsane kasalarda su sıcaklığına göre rölantiyi ayarlıyor .Bu parça eger arzalı değil ise temizlenmesi gerekebilir. Ben satmadan bir yıl önce temizletmiştim sorunsuz çalışıyordu gerçi lpg den sonra benimkinin düzeni bozulmuştu muhtemelen sizin aracınızda da aynı durum vardır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2014, 13:34:45 »
size anlatmaya çalıştığım yer burası.
videoda daha iyi anlayabilirsiniz. benim aracımla sizin arabanız arasında hem model hem hacim hem karbüratör farkı var. mekanizma aynı ise , gösterdiğim yerin düzgün çalışmasını sağlayın. benim arabam yattığı için kullanılmamıştı. bu nedenle üstünde birikenleri silmem ve yağlamam gerekti.

4A-F motor oto jikle mekanizması toyota ae92 cold idle control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2014, 14:50:19 »
Aracı çalıştırmadan önce gaz pedalına iki defa arka arkaya ve sonuna kadar basıp, bırakıp daha sonra aracı çalıştırmayı dener misin? Sonuçları paylaşırsın.
Geçen  gün denedim  dediğiniz şekilde  yine aynı 700  dd'çalışıyor 

Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2014, 14:52:32
size anlatmaya çalıştığım yer burası.
videoda daha iyi anlayabilirsiniz. benim aracımla sizin arabanız arasında hem model hem hacim hem karbüratör farkı var. mekanizma aynı ise , gösterdiğim yerin düzgün çalışmasını sağlayın. benim arabam yattığı için kullanılmamıştı. bu nedenle üstünde birikenleri silmem ve yağlamam gerekti.

! Private video
Anladım sizin  araç  1.6 92  kasa  yalnız video gizli yazıyor yağmur yağıyor araçla uğraşamadım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2014, 15:35:41 »
Arkadaşlar sorunu  çözdüm iki taraftan  bakınca lpg  mikseri görünmüyordu dün ters yatıp kontrol edeyim dedim fotoğrafta göründüğü gibi benzin  otomatiği ile benzin  kesicinin arasındaki hortum mekanizma ile  hava filtresinin arasına  sıkışmış hortumu lpg hortumunun üzerinden  aldım gaz pedalına  bi kez basıp çalıştırdım  jikle sorunsuz  çalışıyor yardımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2014, 15:51:32 »
Sorun çözülmüş, ama bilgi amaçlı bende tecrübemi paylaşayım, olaki başka arkadaşların da başına gelebilir. Aracım 1998 model 1.3 karbüratörlü. Jikle otomatik bende de. Bir kış günü jiklenin devreye girmediğini gördüm. Oysa önceden soğuk bir havada aracı çalıştırdığımda araç 1200 devirlere kadar çalışır, motor ısınınca 700 devirlere düşerdi.  Hatta arkadaşların dediği gibi 1200 devirlerde çalışırken gaza bir kez sonuna kadar basıp çekersen jikle devreden çıkardı.   

Sonra anladım ki; en azından benim araçta, lpg de iken otomatik jikle devreye girmiyor,  benzinde ise sorunsuz çalışıyor. Ve yıllardır bu şekilde  devam ediyor. Bilgilerinize sunulur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -