Gönderen Konu: LPGyi ruhsata işletme, muayene işlemleri ve ücretler 2014  (Okunma sayısı 1008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz perşembe günü aracımı muayeneye götürdüm. Lpg ruhsata işli değildi onuda hallettim. Daha önceki aracımda bu işlemleri yapan birine bırakmıştım bu sefer ben uğraştım. Bu konuyla ilgili bir başlık var mı diye araştırmadım açıkcası ama bu konunun yardımcı olacağını düşündüm. Gelelim işlemlere.

Benim aracımın Lpg projesi hazır olduğu için onu işleme katmıyorum.

1- Önce trafik müşavirliğinden Ek-1 formu dolduruyorsunuz. Sıra yoksa 10dklık işiniz var. 20TL
2- Lpg için makine mühendisleri odasından sızdırmazlık alıyorsunuz. Sıra yoksa yaklaşık 20-25 dk sürüyor. 35TL
3- Herhangi bir servisten egsoz muayenesi yaptırıyorsunuz. Sıra yoksa 5dk. 35TL
4- Muayene için Tüvtürke gidiyorsunuz eğer önceden randevu alırsanız işiniz daha çabuk biter  ben daha önce randevu almadığım için sabah gidip sıraya girdim saat 4 gibi anca bitti işim. Muayene içinde 165.20 TL ödüyorsunuz(o 20 kuruşu bile istiyorlar :) )
5- Muayenede işlemleriniz bittiğinde evraklarınızla bulunduğunuz ilin trafik şubesine gidip ruhsat yenileme işlemleri yaptırıyorsunuz. Benim ruhsat yapraklarımın ikiside değiştiği için 162 TL tuttu. Sanırım tek yaprak 60- yada 70 TL olması lazım. Buradaki işlemlerde yaklaşık 10 dk sürüyor.

İşlemler bu şekilde arkadaşlar. Toplamda 418lira 20 kuruş tutuyor :) Önemli bir hatırlatma bu ödemelerin hepsi nakit yapılıyor bilginiz olsun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: LPGyi ruhsata işletme, muayene işlemleri ve ücretler 2014
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2014, 15:10:53 »
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz perşembe günü aracımı muayeneye götürdüm. Lpg ruhsata işli değildi onuda hallettim. Daha önceki aracımda bu işlemleri yapan birine bırakmıştım bu sefer ben uğraştım. Bu konuyla ilgili bir başlık var mı diye araştırmadım açıkcası ama bu konunun yardımcı olacağını düşündüm. Gelelim işlemlere.

Benim aracımın Lpg projesi hazır olduğu için onu işleme katmıyorum.

1- Önce trafik müşavirliğinden Ek-1 formu dolduruyorsunuz. Sıra yoksa 10dklık işiniz var. 20TL
2- Lpg için makine mühendisleri odasından sızdırmazlık alıyorsunuz. Sıra yoksa yaklaşık 20-25 dk sürüyor. 35TL
3- Herhangi bir servisten egsoz muayenesi yaptırıyorsunuz. Sıra yoksa 5dk. 35TL
4- Muayene için Tüvtürke gidiyorsunuz eğer önceden randevu alırsanız işiniz daha çabuk biter  ben daha önce randevu almadığım için sabah gidip sıraya girdim saat 4 gibi anca bitti işim. Muayene içinde 165.20 TL ödüyorsunuz(o 20 kuruşu bile istiyorlar :) )
5- Muayenede işlemleriniz bittiğinde evraklarınızla bulunduğunuz ilin trafik şubesine gidip ruhsat yenileme işlemleri yaptırıyorsunuz. Benim ruhsat yapraklarımın ikiside değiştiği için 162 TL tuttu. Sanırım tek yaprak 60- yada 70 TL olması lazım. Buradaki işlemlerde yaklaşık 10 dk sürüyor.

İşlemler bu şekilde arkadaşlar. Toplamda 418lira 20 kuruş tutuyor :) Önemli bir hatırlatma bu ödemelerin hepsi nakit yapılıyor bilginiz olsun.

Devletimiz sağolsun vatandaş yolunacak kaz olduğu için 2 yaprak için dünyanın parasını saçıyoruz >:(
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2014, 17:44:43 »
Selman bey ben de 15 gün içinde lpg yi ruhsata işletmeyi düşünüyorum da, neden 2 yaprak değişti onu merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2014, 18:38:19 »
Selman bey ben de 15 gün içinde lpg yi ruhsata işletmeyi düşünüyorum da, neden 2 yaprak değişti onu merak ettim.

Ruhsatta sadece benzin yazar oraya benzin + lpg yazarlar ve muayene işleme yerleri dolu ise yenisini almak zorundasınız büyük ihtimalle bu yüzden 2 yaprak değişmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2014, 18:47:44 »

Devletimiz sağolsun vatandaş yolunacak kaz olduğu için 2 yaprak için dünyanın parasını saçıyoruz >:(
Aynen Kadir bey. Bu ülkede araç sahibi olmak gerçekten büyük bir dert. Öyle saçma sapan işlere para alıyorlar ki anlam veremiyorsun. Ama naparsın ülke bizim devlet bizim mecbur boyun bükecez.

Kenan bey benim ruhsatta muayene tarihi yazacak boş yer kalmadığı için mecbur değişti. Sizin aracınız daha yeni sanırım sizde tek yaprak değişir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5