Gönderen Konu: Aurislerin hangi modelleri  (Okunma sayısı 4576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 145
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
Aurislerin hangi modelleri
« : Ekim 09, 2014, 18:30:32 »
merhaba. 2004 sol corolla dan sonra 2008 dizel mmt corolla ya geçiş yaptım. araç mükemmel diyebilirim ancak uzunluğundan dolayı ve aurise olan sevgimden dolayı aurise geçmek istiyorum. ancak auris de aradığım özellik ( model, dizel veya benzin fark etmez) sadece 6 ileri yarı otomatik olmasıdır. yollarımız güzel. 5 artık yetmiyor gibi. 6 ile araç da rahatlıyor bende :)

asıl konu auris in hangi modelleri 6 ileri. özellikle mmt düşünüyorum. corolladan alıştım. manuel düşünmüyorum gibi bişey. ancak çok hoş bir araç olursa düşünürüm.
peşinen yardımlarınız için teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Aurislerin hangi modelleri
« : Ekim 09, 2014, 18:30:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurislerin hangi modelleri
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2014, 18:33:03 »
Makyajlı kasada bütün modeller 6 ileri diye biliyorum.

Edit: 1.6 benzinli otomatikte 4 ileri tork konvektörlü şanzıman varmış. Ayrica 1.6 AT 132 beygirlik motoru degil, 124 beygirlik motoru kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2014, 18:40:45 »
Yeni Auris istiyorsanız yarı otomatik mmt sadece dizilerde var. eğer corollanız ile yaşıt bir Auris istiyorsanız makyajlı ve makyajsız arasında vites anlamında bazı değişiklikler var. makyajsız aurislerde hem dizelinde hem benzinlisinde 5 ileri yarı otomatik mmt Auris bulabilirsiniz ancak makyajlı Auris isterseniz yeni aurislerde olduğu gibi sadece dizellerde 6 ileri yarı otomatik mmt şanzımanlı Auris bulabilirsiniz makyajlı benzinlilerde ise valvematik motor ayrıca 4 ileri tam otomatik AT şanzıman vardır. makyaj gelince benzinlilerde mmt şanzımanı kaldırdılar.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2014, 18:47:33 »
Eğer derdiniz yoksa ve kendinize dert arıyorsanız 6 ileri dizel auris çok güzel bir seçim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2014, 18:48:57 »
5 ileri mmt corolla dan çok memnunum ancak 6 ileride ne gibi sorunlar var ki ? nedeni ne acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2014, 19:00:20 »
Eğer derdiniz yoksa ve kendinize dert arıyorsanız 6 ileri dizel auris çok güzel bir seçim .
1.4 dizel MMT'yi kast ettiyseniz size katılıyorum. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2014, 19:11:43 »
5 ileri mmt corolla dan çok memnunum ancak 6 ileride ne gibi sorunlar var ki ? nedeni ne acaba

Sorun 6 ileride değil aksine şanzıman 5 ileriden daha iyi fakat bu modellerde değişim sadece şanzımanda değil motorda da yapıldı 190 nm olan tork 205 nm oldu ve bu motorlarda ciddi anlamda yağ eksiltme sorunları oldu . Bu sorunu yaşayanlardan biride benim ondan derdi olmayana bu aracı şiddetle öneriyorum .

1.4 dizel MMT'yi kast ettiyseniz size katılıyorum. [emoji4]

Kardeşim mmt veya düz fark etmez o modellerde yağ sorunu yaşanmayacağının garantisini kimse veremez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2014, 19:13:03 »
benzinlilerde bir sorun yok makyajlı dizellerde üretilen bazı araçlarda yağ yakma sorunu vardı forumdan detaylı araştırmayı yapabilirsiniz ama parantez içinde bazı araçlarda 1.4 d4d nin kronik sorunu diyebiliriz siz o sorunlu yıla ait araç alırsınız belkide en ufak sorun yaşamazsınız belkide aracınız sürekli yağ yakıcak bunu bilemeyiz.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2014, 19:18:00 »

Kardeşim mmt veya düz fark etmez o modellerde yağ sorunu yaşanmayacağının garantisini kimse veremez .

Yağ yakma problemi benim aklımdan çıkmış. [emoji4] Hem MMT hem de yağ yakan 1.4 dizel. Kulağa pek hoş gelmiyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2014, 19:21:54 »
benzinlilerde bir sorun yok makyajlı dizellerde üretilen bazı araçlarda yağ yakma sorunu vardı forumdan detaylı araştırmayı yapabilirsiniz ama parantez içinde bazı araçlarda 1.4 d4d nin kronik sorunu diyebiliriz siz o sorunlu yıla ait araç alırsınız belkide en ufak sorun yaşamazsınız belkide aracınız sürekli yağ yakıcak bunu bilemeyiz.

Selçuk kardeşim aynen dediğin gibi . Ama ek olarak sorunun ciddi sayıdaki araçlarda olduğunu belirtmekte fayda var ondan benim tavsiyem arkadaşın şu an kullanmakta olduğu araçla devam etmesidir . Alacağı aracın donanım , güvenlik ve konfor yönünden şu anki aracından bir artısı olmadığını düşünürsek en mantıklısı hiç bu işe girişmemek olur .

Yağ yakma problemi benim aklımdan çıkmış. [emoji4] Hem MMT hem de yağ yakan 1.4 dizel. Kulağa pek hoş gelmiyor. [emoji4]

Enes mmt nin o modelelrde bir sıkıntısı yok . Ama çok daha büyük bir sıkıntısı mevcut . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2014, 19:33:42 »

Enes mmt nin o modelelrde bir sıkıntısı yok . Ama çok daha büyük bir sıkıntısı mevcut . :)

MMT'nin sorunlari giderilmiştir büyük ihtimalle fakat ben vites değişimlerini biraz sarsıntılı buluyorum. Robotize şanzımanların genelinde olduğu gibi MMT'ye de adapte olmak biraz uzun sürüyor anlaşılan. Yakıt tüketimini fazla artırmıyor oluşu, tiptronik ve kulakçıklar vasıtasıyla manuel kullanıma olanak sağlıyor oluşu artıları.

Sizin aracınızda motor değişimi oldu mu? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2014, 19:37:45 »

MMT'nin sorunlari giderilmiştir büyük ihtimalle fakat ben vites değişimlerini biraz sarsıntılı buluyorum. Robotize şanzımanların genelinde olduğu gibi MMT'ye de adapte olmak biraz uzun sürüyor anlaşılan. Yakıt tüketimini fazla artırmıyor oluşu, tiptronik ve kulakçıklar vasıtasıyla manuel kullanıma olanak sağlıyor oluşu artıları.

Sizin aracınızda motor değişimi oldu mu? [emoji4]

Enes bunlar mmt nin doğasında var diğer firmalardaki tek kavrama robotize şanzımalarda aynı çalışır hatta bazıları daha kötü . Buna sorun olarak bakmak haksızlık olur .

Evet benim araçta motor değişti ve şu an eksiltme yok . Değişimden sonra yaptığım km yi şu an tam bilmiyorum ama 8000 km yi geçti 1500-2000 km sonra bakım var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2014, 19:43:55 »
Enes bunlar mmt nin doğasında var diğer firmalardaki tek kavrama robotize şanzımalarda aynı çalışır hatta bazıları daha kötü . Buna sorun olarak bakmak haksızlık olur .

Evet benim araçta motor değişti ve şu an eksiltme yok . Değişimden sonra yaptığım km yi şu an tam bilmiyorum ama 8000 km yi geçti 1500-2000 km sonra bakım var .
Doğru. Sorun değil fakat eksi bir yön. Eziyettronic MMT'den de beterdi. [emoji4]

Peki motor değişimi için sizi de uğraştırdilar mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2014, 19:46:51 »

Peki motor değişimi için sizi de uğraştırdilar mi?

Enes çileden çıkardılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2014, 20:33:05 »
5 yil M/M kullandim, sıfır problem muhteşem keyif. Tavsiye ederim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2014, 10:39:39 »
6 ileri vitesler 2009 sonrası başlamış sanırım. makyajlı kasalar da bu senede mi piyasaya girdi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2014, 17:39:12 »
güncel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 19, 2014, 23:04:56 »
Makyajli kasa 2010 da piyasaya girdi, bu modelde iki farkli kasa var.. gerci 2011 de değişen bir uygulama nedeniyle mayısta haziranda satilan araçlara dahi sonraki senenin modeli yazilabiliyordu diye biliyorum, bundan kaynakli olabilir..
mmt sanziman ise 2009 da 6 vites olarak degisti mm oldu.. yag yakma  2010 kasadaki motorun torkunu 205 e çıkarmak la başlayan ve ancak 2012 in 2. Veya 3 ayinda sonlandirabildikleri bir hata.. tum araclar icin geçerli degil ancak forumda ilgili başlıklarda seriler veriliyor ve hic de az degil..

efenim ben ise sizden farkli düşünüyorum, zamanla sportif görünüm ve şıklık onemini biraz yitiriyor ilerleyen yaş genisleyen aile ve bagaj ihtiyaci nedeniyle keşke corolla alsaydim diyorum ve hersey denk gelse değiştirmek isterim..
yakin olsanız konusurduk :)
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2014, 01:13:25 »
Makyajli kasa 2010 da piyasaya girdi, bu modelde iki farkli kasa var.. gerci 2011 de değişen bir uygulama nedeniyle mayısta haziranda satilan araçlara dahi sonraki senenin modeli yazilabiliyordu diye biliyorum, bundan kaynakli olabilir..
mmt sanziman ise 2009 da 6 vites olarak degisti mm oldu.. yag yakma  2010 kasadaki motorun torkunu 205 e çıkarmak la başlayan ve ancak 2012 in 2. Veya 3 ayinda sonlandirabildikleri bir hata.. tum araclar icin geçerli degil ancak forumda ilgili başlıklarda seriler veriliyor ve hic de az degil..

efenim ben ise sizden farkli düşünüyorum, zamanla sportif görünüm ve şıklık onemini biraz yitiriyor ilerleyen yaş genisleyen aile ve bagaj ihtiyaci nedeniyle keşke corolla alsaydim diyorum ve hersey denk gelse değiştirmek isterim..
yakin olsanız konusurduk :)

Yağ yakmanın değişen kasa ile alakası yok . 2009 da makyajsız kasa 6 ileri mmt lerde kullanılan motorda 205 nm ve onlarında hatırı sayılır bölümünde yağ eksiltme mevcut .