Gönderen Konu: Fikirlerinize ihtiyacım var....  (Okunma sayısı 832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Fikirlerinize ihtiyacım var....
« : Ekim 08, 2014, 22:49:44 »
Herkese merhabalar...
Arkadaşlar küçük bir sıkıntım var.Bana bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olup fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Sorunum şöyle;
21.12.2013 tarihinde düğün hediyesi olarak ofis sahibim bana koltuk takımı aldı.Arkadaşından satın aldığı için fatura veya benzeri herhangi bir evrak yok elimde.Takım 2 adet üçlü,2 adet berjer'den oluşmakta.Koltuk geldiğinde taşıma kaynaklı bir kaç küçük sıyrık oluşmuş,üçlü koltuklardan birinin ayaklarından iki tanesi yoktu.Bir ay oyalamadan sonra teslim ettikleri ayaklar montaj sonrası ilk oturmada kırıldı.Yani koltuk ayaksız kaldı yine.1 şubat'ta düğünüm var ama koltuklarda hala ayak yok.Sonra kendim 31 ocak'ta gidip 18 adet yeni ayak aldım.Aldığım pahalı ayaklara rağmen hala sıkıntı yaşıyorum.Neyse ayakları eksik olan üçlü koltuk hiç oturulmamasına rağmen gıcır gıcır ses çıkartıyor.Ramazan bayramından önce mağaza ile görüştüğümde "aradan geçen bunca zamana rağmen hiç bir şey yapılmaması çok ayıp.Arada bulunan insanı ezmekte istemiyorum ama şu sorunları giderin artık yoksa yasal yollara başvuracağım" dedim.Hemen yanımda atölye arandı,usta dükkanı taşıyorum bana 15 gün müsaade edin dedi.Kurban bayramını da geride bıraktık ama ne gelen var ne giden.
Şimdi soru şu!
- Elimde resmi bir evrak olmadığı için hem mağazaya hemde üretici atölyeye noterden ihtarname gönderebilir miyim?Gönderebilirsem nasıl bir yaptırımda bulunabilirim?
- Yasal olarak başka ne yapabilirim?
Önerilerinizi bekliyorum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Fikirlerinize ihtiyacım var....
« : Ekim 08, 2014, 22:49:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Fikirlerinize ihtiyacım var....
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2014, 00:10:00 »
Geçmiş olsun.

Yasal yolları bilmiyorum ama size o koltuk takımlarını hediye alan ofis sahibinize durumu anlatsanız daha iyi olur gibime geliyor. Sonuçta onun arkadaşı olan bir firma imiş. Ayrıca hani laf söz edilmez ama ofis sahibinin de o koltuk takımlarını hangi şartlarda aldığını bilmiyorsunuz. Durumu ofis sahibi ile netleştirmeniz daha faydalı olacak gibime geliyor. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2014, 08:29:26 »
Özcan Bey geçmiş olsun. Elinizde fatura yoksa yapılacak pek bir şey de yok aslında. Ancak size bu eşyayı hediye alan kişiye durumu bildirmeniz gerekir. Fatura ya da irsaliye faturası ya da en azından teslim fişi vs. bir belge olsa bir çok yaptırımda bulunabilirdiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2014, 09:22:16 »
Ofis sahibi koltukları fatura ile almıştır irsaliye var mı? KDV ödememek için faturasız aldıysa ispatlamak zor olur. 
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2014, 11:23:09 »
Naim abiyi bu konuda rahatsızlık veremem.İşi başından aşkın :( Firma sahibi Eyüp efendi de yüzsüzün teki.Naim abi canım benim,onun her dediği benim için emirdir diyor ama iş icraata gelince adam boş.Bu alışverişde resmi bir evrakın olacağını sanmıyorum :(
Peki blöf yapsam nasıl olur?
Ayrıca fatura olduğunu varsayarsak ne yapabilirdim?

Geçmiş olsun.
 Ayrıca hani laf söz edilmez ama ofis sahibinin de o koltuk takımlarını hangi şartlarda aldığını bilmiyorsunuz.  :tamam:
Naim abi bu tarz seyleri peşin alır.Taksit ödeyen biri değil.Zaten mesele de peşin alındığı icin vuku gösterdi.
Ayrıca sunu belirtmek isterim arkadaslar.Bit Pazarı gibi yerlerden alışveriş yaparsanız ödemenizin hepsini yapmayın.Bir kısmını verdikten sonra kalanı ürünü teslim aldıktan sonra DETAYLI KONTROL yaptıktan sonra yapın.Biz usta göndeririz,hallederiz gibi sözlere kesinlikle itibar etmeyiniz.Haramidere Bit Pazarı icin ornek vermek gerekirse burada ki esnafların cogunda iş ahlağı sıfır diyebilirim.Malın satılmış olması yeterli onlar için
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR