Aracımın farları yeterli aydınlatamadığından internetten far siparişi vereceğim.Far alacakken h1,h2,h3... şeklinde çeşitleri gördüm.Bu araçların orijinal farları nedir? Philips H4 Rally 100 watt modelini almayı düşünüyorum benim aracımla uyumlu mudur? Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Şuan kullandığım farlar 55 watt normal sarı ancak h1 mi h2 mi bir şey bilemiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.
Önce bir elektrikçiye gidip ampul tipini tespit ettirin, daha sonra uygun marka ve modelleri araştırın derim acele ederek uymayan veya gereksiz ampul almayın.
AE92 Sky (Liftback) aracınız H4 ampul kullanır, aydınlatmanız far reflektörlerinizin eskimesi sebebi ile kötüleştiyse ampul watt arttırımı sandığınız kadar işe yaramayabilir. Ben Narva Rally H4 100/110W kullanıyordum (yeni aracımda da aynı ampulü kullanıyorum), memnundum hala memnunum.
Not: Far röleniz orijinal ise, bazı bilmiş elektrikçiler 100/110W'a yetmeyeceği gerekçesi ile değiştirmek isteyeceklerdir, yanar, patlar vs. gibi korkutmalarına müsade etmeyin, orijinal rölenizi kullanın.
aynı arabayı bende kullanıyorum ama 55w ampuller bile motorun çalışmasını değiştiriyor.
aynı arabayı bende kullanıyorum ama 55w ampuller bile motorun çalışmasını değiştiriyor.
Alternatorun revize vakti gelmis gibi Anil, bende bir regulator yakmistim, degistirdikten sonra voltaj dalgalanmasi yok oldu.
Alternatorun revize vakti gelmis gibi Anil, bende bir regulator yakmistim, degistirdikten sonra voltaj dalgalanmasi yok oldu.
hımm, demek alternatöründe bakım zamanı gelmiş. akü ve marş motoruda bitmiş durumda zaten. anlaşılan hepsini beraber yapmadan düzen almayacak. teşekkürler.
AE92 Sky (Liftback) aracınız H4 ampul kullanır, aydınlatmanız far reflektörlerinizin eskimesi sebebi ile kötüleştiyse ampul watt arttırımı sandığınız kadar işe yaramayabilir. Ben Narva Rally H4 100/110W kullanıyordum (yeni aracımda da aynı ampulü kullanıyorum), memnundum hala memnunum.
Not: Far röleniz orijinal ise, bazı bilmiş elektrikçiler 100/110W'a yetmeyeceği gerekçesi ile değiştirmek isteyeceklerdir, yanar, patlar vs. gibi korkutmalarına müsade etmeyin, orijinal rölenizi kullanın.
Bilgileriniz için teşekkürler Ufuk Bey.Reflektörlerin içi dediğiniz gibi kararmış.Sedan kasaların farları bu araçlara sizce uyar mı? Ampulleri sipariş ettim yüksek wattlı olduğundan bir zararı olur mu? Değişim sırasında dikkat etmem gereken bir şey varsa bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben 55w Philips Crystal Vision 5000K kullanıyordum galiba, değiştireli baya oldu unuttum.
Reflektörlerim kararmış bir şekilde tamir edebilir miyim?
Reflektörlerin kararmasına çözüm yok mu arkadaşlar? Farın içini açıp metale parlaklığını bir şekilde geri veremez miyim ?
Reflektörlerin kararmasına çözüm yok mu arkadaşlar? Farın içini açıp metale parlaklığını bir şekilde geri veremez miyim ?
Farları bulunmuyormu aracın farın içini açmak zahmetli iş her tarafı eşit ısıtmak lazım camı sökmek lazım sökülünce içindeki nikelaj özelliğini kaybetmiş olabilir o tarz boya bulunurmu bilemiyorum
Farları bulunmuyormu aracın farın içini açmak zahmetli iş her tarafı eşit ısıtmak lazım camı sökmek lazım sökülünce içindeki nikelaj özelliğini kaybetmiş olabilir o tarz boya bulunurmu bilemiyorum
Farları internette mevcut tanesi 100 tl ancak o kadar para vermek istemiyorum.İçindeki nikelaj tamamen kararmış.İçini açabilrceğimi düşünüyorum.Nikelajı nasıl eski haline getirebilirim bu önemli benim için.
far içine mercek koyanlara sormak lazım , onlar bişeyler yapıyorlardı. videoda vardır.
far içindeki nikelaja dokunduğunuz an dağılır büyük ihtimalle. Sonra da yeniden boyamanız gerekir.
Farları internette mevcut tanesi 100 tl ancak o kadar para vermek istemiyorum.İçindeki nikelaj tamamen kararmış.İçini açabilrceğimi düşünüyorum.Nikelajı nasıl eski haline getirebilirim bu önemli benim için.
Bunların parçaları az olduğu için pahalı doğru nikelaj sprey boyalar var oda düzgün yapılmaz ise akar