Gönderen Konu: Debriyajdan Gelen Ses..!!!  (Okunma sayısı 11906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyajdan Gelen Ses..!!!
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2014, 19:52:08 »
Sorununuz ile ilgili verilen cevapları okurken Ufuk Usta'nın vermiş olduğu cevaba odaklandım ister istemez. Eğer Ufuk usta nın söylediği durum ile yaşadığınız durum birebir tutuyorsa , yani bu ses gelme olayını sadece servis sizin aracınızı toplarken sürmesi gereken gres yağını rulman ile temas eden parça arasında sürmediyse eğer. Bu servisin yapmış olduğu hatalı veya eksik bir iş olarak görülebilir.
Şimdi servisin size sunmuş olduğu çözüm ise , hatalı olup olmadıklarını kabul ettiklerini bilmesek de , sizi koruyor gibi görünse de, yine de sizi belki de gereksiz bir masraf sokacak bir çözüm.
Bence servis şunu kabul etmeli diye düşünüyorum , eğer ispat edebildiğiniz bir durum ise bu diyebilirsiniz ki "Ey servis, sen bu işi toplarken hata yaptın, sen al bu aracı, tekrar düzgün bi şekilde topla, benden de yapmış olduğun hata için ücret isteme"..
Hocam servis bu sesin işçilikleriyle ve yaptığı diğer işlem ile bağıntısı olmadığını söylüyor bu sesin bazı araçlarda yapabildiğini söylüyor, bana da zaten tekliflerini yukarıda belirttim, benim 2 seçeneğim var bu durumda, ya 500tl yi verip degistirecegim komple ya da bunları mahkemeye vereceğim diye bastiracagim, yasal yollara basvursam bir sonuç çıkar mı onuda bilmiyorum.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2014, 19:52:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2014, 19:54:36 »
Hocam ıyı nıyetlerını kabul edıp degıstırın.Dedıgınıze gore extranın ıcınde bu yok
Hocam açıkçası 500tl de az para değil öncelikle tamamının garantiden karşılatmak için uğraş veriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2014, 23:30:53 »
Hocam servis bu sesin işçilikleriyle ve yaptığı diğer işlem ile bağıntısı olmadığını söylüyor bu sesin bazı araçlarda yapabildiğini söylüyor, bana da zaten tekliflerini yukarıda belirttim, benim 2 seçeneğim var bu durumda, ya 500tl yi verip degistirecegim komple ya da bunları mahkemeye vereceğim diye bastiracagim, yasal yollara basvursam bir sonuç çıkar mı onuda bilmiyorum.

Servis kendi yaptıkları işten sonra bu sesin oluştuğunu kabul etmiyorsa şi yokuşa sürecektir demek oluyor malesef. Size sundukları teklif de aslında ne servis ne de sizin için avantajlı bir seçenek değil. Çünkü , belki fiyatı çok daha fazla olan set halinde bir yedek parçayı hakettiği ücretin altında size vermiş olacaklar yani onlara zarar, ama bir yandan da eğer ufuk usta nın söylemiş olduğu sebep ile ilgili tahmini doğruysa eğer sadece işçilik ile kurtarılacak bir konu size ücretsiz bir özür niteliğinde yapılacakken sizden gereksiz bir 500 TL çıkmış olacak.

Denemesi kolay birşey olsa , söktürün , gres yağını sürdürün , kapatıp denettirin servise diyeceğim ama bu iş öyle kolay bişey değildir tahminince.. Zaten servis de boşuna iş yapma riskini göze alamadığı için işi garantiye alıp parça değişimine gitmek istiyor..

Ya içinize sindirip, 500 TL yi verip , çok eskimemiş de olsa debriyaj setinizi sıfırlayacaksınız nispeten ucuz yollu olarak ya da uzlaşmaya çalışacaksınız ama zor gibi gözüküyor malesef.

Bir de bu işin servise olan güven kısmı var, adamlar bir önceki işi eğer düzgün yapamadıysa yeni işi de acaba düzgün yapacaklar mı.

Pek yardımcı olamadım fakat içinde olduğunuz durumun ikilemini hissedip empati kurmak istedim..
Sizin için hayırlı olacak bir karar verirsiniz ve Toyota'nıza keyifle binmeye devam edersiniz umarım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 23:33:28
O kadar şey yazdıktan sonra aklıma geldi. Size bir soru , "siz aracı servisten teslim alırken bu ses yokmuydu ? ya da dikkat edip de duyamadınız mı ?"
2008 Corolla 1.4D4D Dizel Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2014, 16:10:34 »
Servis kendi yaptıkları işten sonra bu sesin oluştuğunu kabul etmiyorsa şi yokuşa sürecektir demek oluyor malesef. Size sundukları teklif de aslında ne servis ne de sizin için avantajlı bir seçenek değil. Çünkü , belki fiyatı çok daha fazla olan set halinde bir yedek parçayı hakettiği ücretin altında size vermiş olacaklar yani onlara zarar, ama bir yandan da eğer ufuk usta nın söylemiş olduğu sebep ile ilgili tahmini doğruysa eğer sadece işçilik ile kurtarılacak bir konu size ücretsiz bir özür niteliğinde yapılacakken sizden gereksiz bir 500 TL çıkmış olacak.

Denemesi kolay birşey olsa , söktürün , gres yağını sürdürün , kapatıp denettirin servise diyeceğim ama bu iş öyle kolay bişey değildir tahminince.. Zaten servis de boşuna iş yapma riskini göze alamadığı için işi garantiye alıp parça değişimine gitmek istiyor..

Ya içinize sindirip, 500 TL yi verip , çok eskimemiş de olsa debriyaj setinizi sıfırlayacaksınız nispeten ucuz yollu olarak ya da uzlaşmaya çalışacaksınız ama zor gibi gözüküyor malesef.

Bir de bu işin servise olan güven kısmı var, adamlar bir önceki işi eğer düzgün yapamadıysa yeni işi de acaba düzgün yapacaklar mı.

Pek yardımcı olamadım fakat içinde olduğunuz durumun ikilemini hissedip empati kurmak istedim..
Sizin için hayırlı olacak bir karar verirsiniz ve Toyota'nıza keyifle binmeye devam edersiniz umarım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 23:33:28
O kadar şey yazdıktan sonra aklıma geldi. Size bir soru , "siz aracı servisten teslim alırken bu ses yokmuydu ? ya da dikkat edip de duyamadınız mı ?"
Hocam ilgin için öncelikle teşekkürler, sesi ben daha önce hiç duymadım aracı kullanırken ama şu da var ben aracı yaz ayında satın aldım ağustosda yani, işlem yapıldıktan sonra aracı teslim aldım zaten ısınınca bu ses meydana gelmiyor, sabahına otoparkta aracı çalıştırdım ve o ses gelmeye başladı ki o günde hava serinlemişti, aynı gün servise başvurdum, duyamadı sesi , daha sonra aracı bıraktım öyle duydular, bu ses sadece araç soğukken geliyor ve 1-2 km gidince kesiliyor bu ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2014, 01:15:06 »
bu olay sadece motor işlem gören araçlardamı var.onu merak ediyorum.ona göre servise yükleniriz. >:(
2011 4D4 AURİS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 22, 2014, 02:40:41 »
bu olay sadece motor işlem gören araçlardamı var.onu merak ediyorum.ona göre servise yükleniriz. >:(
Debriyajdan gele  sesin motor ile hiçbir ilgisi yoktur, debriyaj baskı balatasiyla ilgili cok da zor olmayan basit bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 22, 2014, 10:40:14 »
o zaman mahruti ve şanzıman bileşenleri değişmesiyle alakalı.herkezin aynı parçaların değişmesinden sonra bu olay çıktı heralde... :(
2011 4D4 AURİS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 22, 2014, 13:52:25 »
o zaman mahruti ve şanzıman bileşenleri değişmesiyle alakalı.herkezin aynı parçaların değişmesinden sonra bu olay çıktı heralde... :(
Fakat bu parçalar değişmediği halde de bu sesi yapan araçlar var, sanırım malzemenin kalitesiyle ilgili birazda, belkide biraz şans işi diyelim, ama normal garanti sürecinde olan bir arkadaşın aracını servis ücretsiz olarak gidermis, fakat extra garantide olduğundan dolayı tamamını ustlenmiyor benimkinin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 25, 2014, 00:02:32 »
Arkadaşlar bu konuyu sonuçlandırmak istediğim için burayı meşgul etmekteyim, sesin kaynağı belli, debriyaj rulmanı, toyota garanti olarak debriyaj rulmanı ve balatasini karşılamayı kabul ediyor fakat baskı yı karşılamıyor, bunun için 500 tl ödeme talep ediliyor, benimde onerim şu oldu, dedim ki baskıyı değiştirmeyin, mevcuttaki eski kalsın, tamam dediler fakat bu işlemde bütün sorumluluk sizde olur dediler, ben bu baskıyı degistirtmesem bir sorun teşkil edermi servisteki usta birbiriyle ortusen parcalar olduğu için, kalkislarda titreme filan yapma riski olabilir dedi, sizce ne yapmaliyim, teknik konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yonlendirirlerse çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 25, 2014, 14:16:15 »
Güncel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 25, 2014, 18:41:58 »
Sökülüp bakılmadan bence de bi karar verilemez aydın bey.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 25, 2014, 18:48:00 »
Arkadaşlar bu konuyu sonuçlandırmak istediğim için burayı meşgul etmekteyim, sesin kaynağı belli, debriyaj rulmanı, toyota garanti olarak debriyaj rulmanı ve balatasini karşılamayı kabul ediyor fakat baskı yı karşılamıyor, bunun için 500 tl ödeme talep ediliyor, benimde onerim şu oldu, dedim ki baskıyı değiştirmeyin, mevcuttaki eski kalsın, tamam dediler fakat bu işlemde bütün sorumluluk sizde olur dediler, ben bu baskıyı degistirtmesem bir sorun teşkil edermi servisteki usta birbiriyle ortusen parcalar olduğu için, kalkislarda titreme filan yapma riski olabilir dedi, sizce ne yapmaliyim, teknik konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yonlendirirlerse çok sevinirim.
Mesuliyeti kabul edin, ama degisim yapilirken arac basinda olmak istediginizi sart kosun, zira garanti kapsaminda degiseceginden degisen parcalari size vermeyeceklerdir.