Gönderen Konu: bugun hararet biraz yukseldi conta yakmadim umarim  (Okunma sayısı 1092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ADİGE
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '95
bugun hararet biraz yukseldi conta yakmadim umarim
« : Ekim 05, 2014, 21:16:39 »
Herkese iyi bayramlar

Arefe gunu belki yola cikarim diye arabanin yagini suyunu yag filtresini ve hava filtresini degistirdim urfada bi ustada tupude ayarlattim arefe gunu normaldi arac, bayramin 1.gunu bir isikta stop etti zor calisti. Daha sonra eve geldim zorla simdi bu aksam ise markete gittim donerken hararetim normalin biraz ustune cikti, marketin onunde arabanin altinda yesilimsi mavimsi renkli bi su akmisti biraz, hemen stop ettim saga park ettim eve 200m kala, kapitu actigimda tazikli  bir su sesi pıssss seklinde motorun sol kisminda kabine yakin olan yerde sanirim devirdaim pompasi var orda ordan sivi kaciriyi sanirim hararet yaptirmiyim diye tekrar calistirmadim sanayide kapali oldugu icin baktiramiyorum, tecrubeli olanlarin fikirlerini rica ediyorum umarim hararet yaptirmadim araca veya conta yakmadim.

Toyota Club Türkiye

bugun hararet biraz yukseldi conta yakmadim umarim
« : Ekim 05, 2014, 21:16:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: bugun hararet biraz yukseldi conta yakmadim umarim
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2014, 22:32:11 »
radyatörle motor arasındaki hortumda çatlak oluşmuş gibi akan sıvıda antifiriz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2014, 22:39:05 »
Toyota kkolay kolay hareret yapmaz. İstediği kadar rampa olsun. İsterse aracımız 1.3 olsun fark yapmaz. Gelelim siizn soruna... Hortumlarda delik vardır. Delik gözükmez. Ama motordaki su ısınınca gözeneklerden fırlartır. Ya da devirdaimde sorun olabilir. Ya da radyatör eskimiştir. Ya şişlet ya da değiştir bir sorun kalmaz...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ADİGE
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2014, 23:21:31 »
Cevaplar icin tesekkurler, hortumlari degistirim demistim degistirmediler bakimda araba sicak diyerek sanirim catlaklarin ustundeki kirecleri temizledi antifiriz ve su puskurmeye basladi, motorla kabin arasinda bi yerden puskuruyor hafifce devirdaim pompaliyo sanirim surekli catlak hortum veya eskimis kelepceden siziyo diye tahmin ediyorum bende, beyaz dumanda yok aracta conta falan dusuk ihtimal kolay cozulcek gibi duruyo sorunum insallah yarin bakim yaptirdigim ustaya gidicem gene aciksa umarim hallederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ADİGE
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2014, 16:19:48 »
Sorunu cozdum. Yani simdilik cozuldu gorunuyor motor ile devirdaim arasindaki ufacik bi hortum omru bitmis ve catlamis onu degisti hararetim normal artik arac duzgun calisiyor. Herkes yardimlari icin tesekkurler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2014, 18:53:54 »
Geçmiş olsun, nazar boncuğu olsun. Genellikle bakım sonrasında antifiriz değişimlerinde zayıf su bağlantı elemanları böyle korkutur. Tekrar geçmiş olsun, güvenle ve huzurla kullanın inşaAllah.