Gönderen Konu: Duyarlı vatandaş olmak....  (Okunma sayısı 1510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Duyarlı vatandaş olmak....
« : Kasım 07, 2008, 14:40:30 »
      !!!Duyarlılık mı?, ispiyonluk mu?, yoksa ne olarak adlandırırsınız bilemicem ama dün akşam yaşadığım bi olayı sizlerle paylaşmak istedim.

Oğlumu okul çıkışı doktora götürdüm. 2-3 tane ilaç yazdı doktor. Çeşitli yerler uğrama neticesinde ilaçları almayı unuttuk. Eve gidip yemeği yedikten sonra ilaçları almak için evden çıktım. Aracımla yola çıktım. Evim Rize sahil yolundan 200 m. kadar içerde ve şehir merkezinden 3 km uzaklıkta. Sitenin atrafından dolanırken karşı yünden gelen beyaz bi araç tam yanımdayken silahını camdan çıkarıp havaya ateş etti. Dikiz aynasından baktığımda hala silahla sıkıyodu o zaman anladım yanımda eteş ettiğini. Bi an bana atıldı sandım tam yanımda batlayınca. O anın şoku ile beyaz  küçük bi araç olduğunu gördüm. Hava yağmurlu ve yol karanlık. O korkuyla ancak o kadar fark ettim. Sonra ilk uygun yerden takdım geri vitese döndüm peşine. gittim 200-300 m. İlerde durmuşlar, kapotu açmışlar. Baktım beyaz bi uno. Dedim belki bunlar değil devam ettim. İyice hızlandım ama önümde bi beyaz Transporter e yetiştim. anladımki o duranlardı bunlar. Geri döndüm plakayı alıp adresle birlikte durumu polise bildirdim ve Rize merkeze eczaneye gittim. Eczaneden çıkarken bi tel aradı Rize telefonu. "Beyfendi iyi akşamlar, bi ihbarda bulunmuşsunuz. Öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Ekipler o civarda bize tam yeri tarif edebilirmisiniz". Ana dedim düştük polisin eline :) Neyse tarif ettim ve evime döndüm olay yerinde abartısız 4 polis aracı bi çekici vardı. Dedim adam havaya sıkdı, acaba ben görmedim birinemi sıkdı dedim o kalabalığı görünce. Merak ettim hiç bilmiyormuş gibi Mahalle bakkalıda oraya yakın girdim bakkala şu arkası polis kaynıyor ne oldu dedim :) Hemen onlarda çıktılar bi 50 m den beraber baktık. Silah falanmı patladı acaba dedim. "He he hocam bi 15 dk önce sıkdı biri" dedi. Dedim birinimi vurdular acaba. Cevap yok ve bakkala geri döndük. O ara tel geldi baktım yine aynı numara iyi akşamlar deyip bakkaldan çıkdım eve doğru yürürken polisle konuştuk. "Beyfendi sivil ekip sizi alsa nerde sıkıldığı gösterseniz" dedi. Dedim befendi benim çoluğum çocuğum ailem var. Serseriler "lan niye ihbar ettin" deyip yol keserler ben zaten o civarda oturuyorum dedim. Araca filan zarar verirler tahmin etmişlerdir benim yaptığımı arkalarından gelen, yanından geçtikleri araç benimkiydi, ararlar mahalle içinde bulurlarki mahallede aracım tek. Hatta Rize'de iki tane siyah benim araçtan var. Sivil ekip alacak sizi endişelenmeyin filan. Dedim size son bi iyilik edeyim. Olay yerine yakınım işde ilerde bi park etmiş beyaz şahin  var onun önünden aşağı yolu tarasınlar. Boş kovanları bulmak isitiyolar kişiler biz öyle bi şey yapmadık diyolarmış. Neyse minibüs ışıkları ile önde bi memur yolu tarıyodular ben eve döndüm. Yaklaşık bi saat sonra tel geldi tekrar. Beyfendi çok teşekkür ediyoruz. "Aracın ekzosu patlamış, gördüğünüz kıvılcımlarda onlardı sanırım". Bende tam göremediğim için emin değildim ikna oldum. Zaten kapotuda açmıştılar. Ya dedim kusura bakmayın yanımda öyle patlayınca korktum, sizede bir sürü zahmet ettim rezil oldum filan dedim. "Rica ederiz ne demek, ne demek" dedi. İyi dilekler ve kapattık. Ben şok. La ne egzosu adam kolu dışardaydıda egzosla aynı seviyede değildi herhal. Neyse net görememe verip vaz geçtim kafa yormaya. bu gün öğlen valilik yemekhanesinde yemek yiyoruz. Valinin koruma polisi eşimin liseden sınıf arkadaşı. Tanışmış, epeydir de muhabbetimiz var. Kendisi emniyet mensubu. Benzer bi konu açıp anlatınca bende akşamki olayı anlattım. Dedi yok. 2 kovan bulundu aracı çektiler, 500 ytl para cezası kişilere, tabancada kuru sıkıymış dedi. Dedim la arkadaşların bana egzos patladı dedi.  :alkis:   Meğer işi halletmişler. İhbarım ve amacım hedefine ulaşmıştı ve bunu yaptığım için kendimle guru duyuyorum. Elimden gelen yardımıda telefonda bildirdim.

İşin özü siz ne olarak değerlendirirsiniz bilmiyorum ama tam yanımda sıkılırken vurulabilirdim de. Hatta araca sıktılar zannettim ve aracı cebin ışığı ile taradım. Mermi deliği veya sıyırma izi aradım. Bu MAGANDA ların önüne ancak bu şekilde geçilebilir. 

Toyota Club Türkiye

Duyarlı vatandaş olmak....
« : Kasım 07, 2008, 14:40:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyotam hayatımdır.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Duyarlı vatandaş olmak....
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2008, 14:51:56 »
Elbette herkes duyarlı olmak ister.Ama bir sorun var ki bu tip insanların %90 nın kaybedecek hiçbir şeyleri yok neyle karşı karşıya kalacağınızı bilmiyorsunuz. İnsan duyarlı olmak isterken bir anda gözünün önünden bunlar geçiyor. Ve kararsız kalıyor. Duyarlı olmadığımız zamanda piyasa bunlara kalıyor. Duyarlı bir vatandaş olmalıyız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2008, 14:57:03 »
  İsmail bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum, bence çok çok iyi bir şey yapmışsın, ayrıca onlar camdan dışarı silah sıkarken aracın lastiği bir çukura denk gelse belli mi olur o mermiler sizede gelebilirdi. Ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum, eğer canın çok silah kullanmak istiyorsa bunun için Poligonlar var. Bence bunun cezası çok daha yüksek olmalı. İşin ilginci Askeri mensuplarda ve Polis'de silah var ama bir çok vatandaşda da (taşıma, bulundurma ruhsatlı ya da hiçbiri) var o zaman kolluk kuvvetinin anlamı ne oldu, dimi? Çok çok özel meslek grupları dışında ve onlarada olabildiğince ince eleyip sık dokuyarak belirli şartlar altında bu meret verilmeli, gerisine ise bir suç olarak kabul edilmeli ve cezası da çok yüksek olmalı.
 Senin gibi duyarlı kişiler sayesinde hak edilen medeniyete ulaşılabileceğine inanıyorum İsmail arkadaşım.  :polis:  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2008, 15:00:32 »
ismail kardeş senin şu yaptığını çoğu kişi yapamıyor.bence en iyisini yapmışsın.polis e ihbar ettiğin zaman birçok şeyide göze almış oluyorsun ancak bende benzer durumlarda polisi arıyorum.şimdiye kadar polise ihbar edildi diye başı belaya giren kaç insan vardır ki?ama şuda varki polisimiz ne yazıkki ihbarcı vatandaşı kolluyamıyor.sen aramasan ben aramasam emin ol daha kötüye gidecek.tebrikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2008, 15:01:23 »
Bu gercek de olmasa yaklasik 1-2 metre mesafeden halen öldürücü olabilir. aman dikkat edin. Cikan barut ve havanin basinci halen cok tehlikeli cekirdek olmasa bile.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2008, 16:20:18 »
    1-2 metre? Kolunu alabilirdim. O mesafedeydik birbirimize. Mahalle arkası bi yol işte. Dar iki araç yan yana ancak. Hakan'ın dediği gibi bi çukur filan olsa gitmiştim dicem ama Allah'tan kuru-sıkıymış. Ben zaten önce bana attılar diyip sindim, dikiz aynasına öyle baktım. Hatta bekliyorum arka cam niye patlamadı diye. Ama bari atacan, ben geçeyim epey uzaklaş benden ondan sonra başla başlıcaksan saydırmaya, şerefsiz.

Ben bundan önce bir çok kırmzı ışık ihlali hatta yaya geçidi önünde yayalar geçiyoken, yollarda hatalı sollama gibi bir çok ihbar yaptım. Hatta çok kötü sollayıp hem karşıdakini hem beni tehlikeye alanları yakın takip edip bildirdim ve polislerin çevirmesini sağladım. Dedim hatta lazımsam bende durayım.  o kadar kızmıştım o adama uçuruma atacaktı bizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2008, 16:36:14 »
Vallahi en doğrusunu yapmışsınız ne diyeyim.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2008, 21:21:19 »
Ismail kardes, bilmiyorum oradan nasil gorunuyor ama silaha gelince bir Karadeniz, bir de Teksas :D
Fe... :-)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2008, 09:27:48 »
    Tamam, kabul, karadeniz = teksas. Bunu kabul edebilirim ama her şeyinde bi yeri ve zamanı var. Tam yanından araba geçerken çıkarıp sıkmakda neyin nesi. Hoş bizdede var. Araçta yanımda olsaydı, o anlık korku ve sinirle bende peşinden sallasam ne olacaktı. Severim makineleri, bulunur ama öyle yerli yersiz, milli takım maçlarında bile çıkarıpda sıkmam havaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2008, 14:39:54 »
İsmail Bey, duyarlılığınız için sizi yürekten tebrik ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Kasım 13, 2008, 13:45:12 »
Teşekkür ediyorum ikinci ismimden adaşım, canım kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 13, 2008, 14:58:49 »
Abicuğum geçmiş olsun...Sen yinede çok renk verme.Anladın sen oni :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2008, 15:55:42 »
Valla anladıysam siyah renk oliyim. Ferdi nirde bizim "han çin çon" lar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Gerçek aşk BeşiktAŞK...
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2008, 22:53:43 »
Polise gitmekle onları yanına yaptıklarını kar bırakmamakla en iyisini yapmışsınız. takdir ediyorum sizi...
Bir üstünlüğüm varsa Türk'lüğümdendir...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2008, 16:19:17 »
Teşekkür ediyorum. Gerçi gitmedim 155 i arayıp durumu bildirdim :)