Gönderen Konu: Sıfır araçların ses sistemleri component sistem mi coaxial sistem mi ?  (Okunma sayısı 10381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu bu mesela corolla auris avensis bu passat golf jetta vs olabilir fabrikadan aldığınız araçların orjinal ses sistemleri ön ve arka kapı component sistem mi coaxial sistem mi ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
koaksiyel hoparlör ben hiç orjinal araçta görmedim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
koaksiyel hoparlör ben hiç orjinal araçta görmedim.

aydınlattığınız için teşşekkür ederim yani fabrika çıkışlı sıfır araçların hoparlörleri coaxial değil component oluyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
aslına bakarsanız tam tersi oluyor. fabrika çıkışı araç üzerindeki hoparlörler coaxial oluyor. component ise ayrıca yanında crossover olan hoparlörlerdir. nedir crossover? bir nevi güçlendirici ve koruyucu cihazdır. component takımlar gücü amplifikatörden alırlar. çünkü randımanlı çalışması için gerekli gücü amfi sağlar. tweeterları (tizleri) ayrıdır. coaxial hoparlörde ise tiz, hoparlörle tümleşik yapıdadır. direk teybe bağlanıp çalışabilirler. örnek fotolar aşağıdadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Koaksiyelin özelliği tweeter ile wooferın iç içe olmasıdır. Yani ikisi de aynı aksistedir, ismi oradan gelir.

Tweeterlarında genelde basit bir filtre mevcut olur, hatta bazı üst seri koaksiyellerde komponenttekiler gibi daha düzgün crossover filtreler ve ayrı sinyal girişleri de olur.

Tweeter ile wooferların ayrı monte edilmesi, yani ayrı aksislerde olması nedeniyle orjinal araçlardaki hoparlörler komponenttir. Filtre çoğu zaman basit olsa da mevcuttur, yine bazı araçlarda daha kaliteli filtreler de vardır.

Bu arada filtrelerin görevine güçlendirici diyemeyiz. Frekansları birbirinden ayırıp her hoparlöre uyumlu olduğu frekansları göndererek daha temiz ve berrak ses çıkışı sağlar. Koruyucu özelliği ise vardır, tweeterlar alt frekanslar ile, wooferlar ise üst frekanslar ile zarar göreceğinden bu frekansların doğru hoparlöre gitmesini sağlar.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Güzel sohbet sayenizde bilmeyen bizler de öğrenmiş oluyoruz.Mesela ben bu işin ticaretini yapan birine gittim ve şunu istedim.Ben kaliteli ses istiyorum. Amacım bangır bangır müzik çalmak değil yapılan kaydın her sesini duymak istiyorum.Aracımda hem klaisk müzik hem de hardrock dinleyebileyim. Adam beni anlamadı ben ise ne istediğimi biliyorum ama hangi ürün bilmiyordum.Halen araçta fabrika çıkışı sistemem devam.Fena da değil aslında ama bana yetmiyor
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi

Güzel sohbet sayenizde bilmeyen bizler de öğrenmiş oluyoruz.Mesela ben bu işin ticaretini yapan birine gittim ve şunu istedim.Ben kaliteli ses istiyorum. Amacım bangır bangır müzik çalmak değil yapılan kaydın her sesini duymak istiyorum.Aracımda hem klaisk müzik hem de hardrock dinleyebileyim. Adam beni anlamadı ben ise ne istediğimi biliyorum ama hangi ürün bilmiyordum.Halen araçta fabrika çıkışı sistemem devam.Fena da değil aslında ama bana yetmiyor
aynisini istiyorum mehmet abi bende ama kimse anlamiyor.Direk kutu verelim diyorlar :(
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Forumdaki bu işin ustaları el atsa da güzel bi ses sistemi oluştursalar biz de alıp araçlarımıza taksak tadından yenmez.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Piyasa malesef ucuz ve kaliteden çok fazla gürültü çıkarma üzerine kurulu mallarla dolu. Kalite isteyenler de fiyatları görünce bu işten soğuyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Alper'in dediği doğru. Kalite ile gücü ayırt etmek lazım. Bilgilendirici bir site var ekte.  Hi-fi sisteminin araçlara uygulanması biraz sorunlu imiş.

http://www.uzmantv.com/uzman/istanbul-hifi-kulubu-eski-baskani-ozhan-atalay
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Mali abi istedigin durum tam anlamiyla uygulanbilirligi hemen hemen imkansiz, sadece optimum degerleri yakalayabiliriz.

Aciklamak gerekirse,

Klasik muzik'te ki soft tonlar icin "kagit" konili hoparlor ve "ipek dokuma" tweeter'lar uygunken,

Hardrock'ta ki ani ve sert "kick"'ler icin sert propilen (farkli markalarda fiber, metal hatta kevlar gibi farkli malzemeler olabiliyor) hoparlor, sert ve cok yuksek frekansli tizler icin metal alasim tweeter'lar kullaniliyor.

Bende seninle ayni arayis icerisindeyken, bu isin en dogrusunun 3 yollu (hatta imkan varsa 4 yollu) mid takimi ve aktif baglantidan gectigini kesfettim.

Her komponent (woofer, midbass, midrange, tweeter) ayri ayri secilerek, frekans kaybi yasatmayacak bir amplifikator ile aktif (ayri bir crossover olmadan) baglanti yapilarak, saglam bir ana unite ile bahsettigin ses kalitesini cok cok yaklasmak mumkun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Coaxial hoparlör bildiğim kadarıyla.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Mali abi istedigin durum tam anlamiyla uygulanbilirligi hemen hemen imkansiz, sadece optimum degerleri yakalayabiliriz.

Aciklamak gerekirse,

Klasik muzik'te ki soft tonlar icin "kagit" konili hoparlor ve "ipek dokuma" tweeter'lar uygunken,

Hardrock'ta ki ani ve sert "kick"'ler icin sert propilen (farkli markalarda fiber, metal hatta kevlar gibi farkli malzemeler olabiliyor) hoparlor, sert ve cok yuksek frekansli tizler icin metal alasim tweeter'lar kullaniliyor.

Bende seninle ayni arayis icerisindeyken, bu isin en dogrusunun 3 yollu (hatta imkan varsa 4 yollu) mid takimi ve aktif baglantidan gectigini kesfettim.

Her komponent (woofer, midbass, midrange, tweeter) ayri ayri secilerek, frekans kaybi yasatmayacak bir amplifikator ile aktif (ayri bir crossover olmadan) baglanti yapilarak, saglam bir ana unite ile bahsettigin ses kalitesini cok cok yaklasmak mumkun.
Evet elbette tam sınırları yakalamak çok zor biliyorum ama aradığım optimal denge.  Vosvos a olmada şu işler bir rayına girsin camry için güzel ve kalıcı birşeyler bakacağım
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Kulaktan kulağa değişiyor bir de,

ben hard rock ve metal dinliyorum ama metalik tweetera hiç dayanamam. Benim için ideal olan kağıt veya şu anda kullandığım pamuk woofer ve ipek tweeter.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
BUNUN hesabını ben yaptım ama hesabıma gelmediği için uygulamaya dökmedim
en az 2 tercihen 3 amfikatör gerekiyor. seçtiğin ürünün kalitesine göre 2 bin ve üstü

bu bana uymadığı için 2 adet infinity referans component takım 1 adet 20 cm subwoofer la çözdüm işi
istediğim gibi mi oldu sorusunun cevabı "tatminkar"da kaldı
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • we celebrate life with house...
    • facebook - instagram - twitter/mstty
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '07
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Aciklamak gerekirse,

işin bu kadar detayına girmeye gerek yok bence.sizin bahsettiğiniz şey stüdyo kalitesinde müzik dinlemek.bu pek mümkün olmaz zira stüdyolardaki en önemli 2. durum ses yalıtımıdır. kaldıki bütün yükü hoparlörlere bırakmakta bence yanlış.çünkü işin içinde teybin ses işlemcisinden tutunda dinledğimiz CD, radyo, usb vs. de olan müziğin kalitesi.orjinal hali 50 mb. ın altında olamayan müzikleri biz 3 mb.lık mp3 ler halinde dinleyince her türlü zaten kayıplar yaşıyoruz.kayıp demişken kablo kaybıda var eğer teferruata girersek.aykut hoca infinity almış ki ciddi manada çok kaliteli hoparlördür.kaliteli amfi ve teyple birlikte infinity ler iyi iş yapar.bi tuning ci de görmüştüm.adam amerikadan getirtmiş.gerçekten ses çok temiz ve berraktı.

BUNUN hesabını ben yaptım ama hesabıma gelmediği için uygulamaya dökmedim
en az 2 tercihen 3 amfikatör gerekiyor. seçtiğin ürünün kalitesine göre 2 bin ve üstü

bu bana uymadığı için 2 adet infinity referans component takım 1 adet 20 cm subwoofer la çözdüm işi
istediğim gibi mi oldu sorusunun cevabı "tatminkar"da kaldı
Lütfen ama lütfen kaybettiğimiz vicdanlarımızı yeniden kazanalım. Keza bu ülkenin tutanacağı son dal vicdanlarımızdır.

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dört Teker Bedenimi, İki Teker Ruhumu Taşır.
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '14
  • 53 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Benimde bildiğim kadarıyla Coaxial değil.
Eğer olmuş olsaydı ön kapıların köşelerine tiz kolonları twitrları koymamaları gerekirdi
..
Benim çözemediğim konu şu ki 2014 model corollamın teybinde anfi giriş ve çıkışı varmı???
Şu an sadece 2000 watt sony xploot subwoofr ve 1000 watt lık sony anfim aküden aldığı bağlantı ile çalışmakta, ve inanılmaz keyifle dinlemekteyim. Sizede tavsiye ederim kesinlikle pişman olmazsınız
E tabi birde teypte anfi giriş çıkış olayı varsa bağlatmayı düşünüyorm, ozaman dahada müthiş olacak
Orange County Choppers

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi

bende bunu istiyorum ama derdimi anlamadılar? sup falan diyolar oysa ki woswos grubu fazladan bir iki hoparlörle bunu çözmüş: :) >:(
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Hepsi Coaxial.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)