0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
koaksiyel hoparlör ben hiç orjinal araçta görmedim.
Güzel sohbet sayenizde bilmeyen bizler de öğrenmiş oluyoruz.Mesela ben bu işin ticaretini yapan birine gittim ve şunu istedim.Ben kaliteli ses istiyorum. Amacım bangır bangır müzik çalmak değil yapılan kaydın her sesini duymak istiyorum.Aracımda hem klaisk müzik hem de hardrock dinleyebileyim. Adam beni anlamadı ben ise ne istediğimi biliyorum ama hangi ürün bilmiyordum.Halen araçta fabrika çıkışı sistemem devam.Fena da değil aslında ama bana yetmiyor
Mali abi istedigin durum tam anlamiyla uygulanbilirligi hemen hemen imkansiz, sadece optimum degerleri yakalayabiliriz.Aciklamak gerekirse,Klasik muzik'te ki soft tonlar icin "kagit" konili hoparlor ve "ipek dokuma" tweeter'lar uygunken, Hardrock'ta ki ani ve sert "kick"'ler icin sert propilen (farkli markalarda fiber, metal hatta kevlar gibi farkli malzemeler olabiliyor) hoparlor, sert ve cok yuksek frekansli tizler icin metal alasim tweeter'lar kullaniliyor.Bende seninle ayni arayis icerisindeyken, bu isin en dogrusunun 3 yollu (hatta imkan varsa 4 yollu) mid takimi ve aktif baglantidan gectigini kesfettim.Her komponent (woofer, midbass, midrange, tweeter) ayri ayri secilerek, frekans kaybi yasatmayacak bir amplifikator ile aktif (ayri bir crossover olmadan) baglanti yapilarak, saglam bir ana unite ile bahsettigin ses kalitesini cok cok yaklasmak mumkun.
BUNUN hesabını ben yaptım ama hesabıma gelmediği için uygulamaya dökmedimen az 2 tercihen 3 amfikatör gerekiyor. seçtiğin ürünün kalitesine göre 2 bin ve üstübu bana uymadığı için 2 adet infinity referans component takım 1 adet 20 cm subwoofer la çözdüm işiistediğim gibi mi oldu sorusunun cevabı "tatminkar"da kaldı