Gönderen Konu: Bi bayram bakımı :)  (Okunma sayısı 1763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bi bayram bakımı :)
« : Ekim 03, 2014, 23:31:03 »
Malum bayram geldi uzun yol yapılacak bizimde 10.000 bakımımız geldi ve sol ön teker rulmanı bozuldu herşey bahane oldu derken birde efsanevi lastikler değişti ki en önemli kısmıda bu sanırım :D Evet yanlış duymadınız 2003 üretimi bridgestone b 330 evolara elveda derken michelin energy saver lastiklerimize merhaba dedik :)

Yağ olarak motul 10w40 kullandık bunu ustamız kendisi koydu ve doğru bir karar önceleri motulun ne tür bir yağ olduğunu bildiğimden ciddi anlamda memnun etti beni. Tabi doğal olarak yağ filtreside değişti sonra sıra geldi bujilere onlarıda değiştirdik. Vee motorla ilgili bakımımız bittiğine göre artık asıl problem teşkil eden soruna alt takım kontrol edildi bir sıkıntı çıkmadı şükürler olsun ki tek sorunumuz sol ön teker rulmanı onuda NSK ile değiştirdik araba yağ gibi oldu ustaya işçilik ve  malzemeler dahil 375 tl verim çıktık. Sıra geldi lastiklere ve en güzel yere. Babam götürmüştü bakıma acelesi olduğu için hemen iş yerine döndü bende  okuldan çıkıp arabayı almaya gittim. Benden önce lastikçiyle konuşmuş michelinde karar kılınmış 2014 üretim michelin energy saver olarak öncelikle pek içime sinmemişti duyduğum yorumlara göre ama bridgestone dan kat ve kat iyi olduğu kesin diyerek hiç kurcalamadan onlarıda taktırdık. Tanesi 165 tl totalde 660 tlye mal oldu. Taktırır taktırmaz çevreyoluna çıktım aslında arabanın sessiz bir araç olduğunu anlamama sebep oldu :D 50 kmden sonra lastikleri biraz zorlama ve sınırlarını görme zamanı gelmişti ve doğal olarak ilk yaptığım iş viraj yapmak oldu ve aşırı memnun kaldım araba virajlarda olduğundan da iyiymiş aslında :lol: sonra biraz yüksek süratler deneyelim dedim 110+50-60 gibi hızlarda ciddi güven verdi virajlarda vs. Ve en son testimize geldi sıra fren testi bu testte de arabanın durabildiğini gördüm :rofl: yani aslıda toyotalar durabiliyormuş :lol: ilk zamanlarda yine az buçuk bi abs açma durumu vardı ama bugün lastikler benden geçer notun alasını aldı diyebilirim. Geniş bir ara sokakta biraz hızlandım 45 km civarında kasisi son anda farkettim ve frene asıldım hiç beklemediğim derecede iyi durdu araç tamam dedim bu iş bu kadar diyerek. Lastikle ilgili genel yorumum yumuşak ve rahat bir lastik araç resmen yumuşadı yol tutuşu soğukken fena değil ama ısınınca çok farklı bir boyuta geçiyor ciddi beğendim yakıt konusunda bir şey diyemiyorum ve ıslak zeminde de deniyemedim onları da denediğimde mutlaka yorumlarıma eklerim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Bi bayram bakımı :)
« : Ekim 03, 2014, 23:31:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Bi bayram bakımı :)
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2014, 23:33:19 »
Ercü lastiklere yeni araba almayacakmıydınız siz :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2014, 23:36:51 »
hayırlı olsun güle güle eskitin tekrar :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2014, 23:37:58 »
Ercü lastiklere yeni araba almayacakmıydınız siz :D

Ona doğru gidiyordukta son anda vazgeçtik artık bunlara kısmet :lol:

hayırlı olsun güle güle eskitin tekrar :)

Teşekkür ederim abi sağolasın :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2014, 23:55:04 »
Ercü kardesim ne adamsin, okudukca güldüm.  Güle güle güzel günlerde kullan kardeşim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2014, 23:57:11 »
Ercü kardesim ne adamsin, okudukca güldüm.  Güle güle güzel günlerde kullan kardeşim.

Bende bi okudumda abi hakikatende komik olmuş :) Sağolasın teşekkür ederim Sinan abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2014, 06:01:26 »
Hayırlı olsun. Bridgestone'lardan kurtulup Michelin almakla büyük bir hayır işlemişsiniz. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2014, 17:47:51 »
Hayırlı olsun. Bridgestone'lardan kurtulup Michelin almakla büyük bir hayır işlemişsiniz. [emoji4]

Sagolasin. Arabaya baya hayir isledik kendimizede iskence yapmisiz zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2014, 17:48:04 »

Sagolasin. Arabaya baya hayir isledik kendimizede iskence yapmisiz zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2014, 18:19:48 »
Hayırlı olsun. 10 yıllık lastikle mi geziyordunuz ? Şaka gibi  :wacko: :huh: Vallahi büyük risk. Allah'tan kaza bela gelmemiş başınıza. Hiç kullanilmasa bile 5 yıldan sonra kastik ömrünün sonuna geliyor.. Hayırlı bayramlar.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2014, 15:55:04 »
Hayırlı olsun. 10 yıllık lastikle mi geziyordunuz ? Şaka gibi  :wacko: :huh: Vallahi büyük risk. Allah'tan kaza bela gelmemiş başınıza. Hiç kullanilmasa bile 5 yıldan sonra kastik ömrünün sonuna geliyor.. Hayırlı bayramlar.

Geziyorduk  hatta ustune ben birde viraj kasiyordum ama simdi hersey cok iyi durumda sikintisiz :) cok tesekkurler sizede hayirli bayramlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2014, 18:43:44 »
Cuma gunude rot ayari yaptirdim sag taraf +3.43 derece cikti sol taraf -0.49 derece cikti onlarin hepsini duzelttik su anda arac akiyor virajlar daha iyi biraz daha netleşti araba 25 lira gibi bir ucretle cikmis bulunduk.

Su anda bir kac eksigimiz kaldi baski balata gibi onunda degismesi en gec 3 5 ay olur o zamana kadarda idare edecek seviyede zaten kacirma vs hicbirsey yok bakalim agir bakimlari yavaş yavaş yaptiriyoruz kazasiz belasiz kullaniriz araclarimizi insallah :)

Havalar biraz daha duzeldigi anda yine son cilasini atip kışı  gecirmeyi bekleyecegiz :)