Toyota Auris 1.4 d-4d Active 2014 Modelini Kullanan Var mı?
bır kaç aklıma takılan sorular var onları çözümlemek istiyorum bayıyle görüşme imkanım olmadı
Azizim ben 2012 model AURIS d-4d aldım 21 binde aşırı yağ tüketmeye başladı Toyota ile girdiğim şavaşı kazandım arabaya yeni versiyon sıfır motor takıldı Fakat bu süreçte Yoyota duman kaya servise yönlendirildim serviste servis müdürü akla hayale gelmedik zorluklar çıkardı
Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2014, 18:57:27
Ben 2012 Model sıfır AURIS D4-D Satın aldım ilk yağ değişimini 11500 km de yaptım 2 ci yağ değişimini 21 500 yapılması yazılı iken araç 17 150 km de aracın kontrol panelinde sıra dışı bir alarım yandı alarımda OIL LOW LEVEL yani karter yağ seviyesi düşük. Hemen sağa çektim yağı kontrol ettim yağ çubuğun ucuna değer değmez durumunda yakında petrol vardı hemen girdim yağını tamamladım eşimi kartal koşuyolu hastahanesine biraktım döndüm pendik toyota duman kaya servise durumu anlattım servis müdürü Deniz hanım bana siz yağ ilave edemezsınız o vaziyette buraya gelmeniz gerekirdi. Bende aracın manual inde boyle bir ayrıntı yazmadığını o halde seyir yaparken motor yansa sorumlu kim olacaktı soruma yanıt veremedi. bana aracın ya 10000 km yada 6 ayda bir yağ değişmesi gerektiğini soyluyorlar. Oysa ben 6 ayda 10 000 km yapamadığım için yağ eksilmeden değişme süresi dolmakta ve yağın değişmesi gündeme gelmekte bana garanti süresini bu şekilde geçirerek garanti süresinden sonrada başının çaresine bak diyeceklerdi. Ama ben toyota ile verdiğim mucadelemden galıp çıktım sonunda bana aracın motorunun hatalı üretim serisinde olduğunu motorum yeni versiyon sıfır motorla değişmesini kabul ettiler garantiden motorum garantiden değiştiler. Ama içimde şoyle bir kuşku var bu kuşkumdan da % 90 eminim değişen motorları fabrikada modifiye yapıp yeni diye başka motor değişimi yapılacak araçlara takılmaktadır. Anliyacağınız mundar oldu 15 yıldır toyota kullaniyorum toyota dizelde çuvalladı..
Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2014, 18:57:51