Gönderen Konu: toyota 2013 yeni kasa yaris multidrive fun araç far problemi  (Okunma sayısı 2168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba
Toyota 2013 yeni kasa multidrive fun aracımın farlarında aluminyum kaplı yüzeylerde hasar var . Araç daha 8000 km de okadar çok kullanmadım .Diğer yaris sahibi 2013 modeller için aynı sorun sizde var mı ? Ampul üzerinde gökkuşağı gibi bir iz .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 01, 2014, 22:37:02
Diğer fotolar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota 2013 yeni kasa yaris multidrive fun araç far problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2014, 20:52:11 »
Benim yaris'te de var, ampulün ısınmasından kaynaklanıyor sanırım bu arada benim araç 2007 model
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2014, 21:15:58 »
Garantiden değişim talep edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2014, 17:05:50 »
Aynı durum 2013 yarisimde var dün kontrol etmiştim ben de... Kronik bir şey heralde... 20.000 bakımında söyleyeceğim ama değişim olacağını sanmıyorum... Normal diyeceklerdir.
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2014, 21:29:27 »
Basligi gorunce bende kontrol ettim ve sizin aracinizda ki kadar olmasada benim farlarda da ayni durum baslamis. Anlasilan belirttiginiz gibi kronik bir durum ama sorun cikartirmi derseniz pek zannetmiyorum. Eger degisim soz konusu olacaksada garanti suresinin sonuna dogru talep ederim diye dusunuyorum.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2014, 12:31:34 »
Basligi gorunce bende kontrol ettim ve sizin aracinizda ki kadar olmasada benim farlarda da ayni durum baslamis. Anlasilan belirttiginiz gibi kronik bir durum ama sorun cikartirmi derseniz pek zannetmiyorum. Eger degisim soz konusu olacaksada garanti suresinin sonuna dogru talep ederim diye dusunuyorum.

Servistekiler bu durumun normal olduğunu söyledi ve değişim yapmadı ,Toyota ya bildirdim dizayndan kaynaklı dedi değişim yapmadı . Tüketici heyetine konuyu taşıdım . Sorun nedeni belli ve tehlikeli ,

Gece sürüş sırasında ışık şiddeti düştüğü için kaza riski var . O yüzden ben sonuna kadar peşine düşeceğim karar verdim.Sıfır araç daha 10.000 km de garantisi sözde var .Fabrikada araca takıldığında böyle bir şey yok bana satarkende yoktu . Toyotayı anlamadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2014, 11:10:14 »
Bende kontrol ettim 2013 yarisimde aynı promlem var. O zaman bu kronik bir sorun ne ilerde aydınlatmada sorun çıkartır. Fransız arabalarını hiç sevmem yarisinde fransada üretildiğini düşünürsek toyotanın sağlamlık ve dayanıklılık imajının nerelere gittiğini oturup biraz daha düşünmemiz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2014, 13:07:17 »
Bende kontrol ettim 2013 yarisimde aynı promlem var. O zaman bu kronik bir sorun ne ilerde aydınlatmada sorun çıkartır. Fransız arabalarını hiç sevmem yarisinde fransada üretildiğini düşünürsek toyotanın sağlamlık ve dayanıklılık imajının nerelere gittiğini oturup biraz daha düşünmemiz gerekir.
Genco bey uretimin Fransa oldugundan emin misiniz? Birde uretim yapilan fabrikanin bulundugu ulkemi onemlidir yoksa markanin menseimi? Mesela Tr de uretilen Toyota ya Turk arabasi diyebilirmiyiz?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2014, 13:48:14 »
Farların üzerinde zaman zaman böyle dalgalanmalar olur. Buradan görünen pek bir zararlı gibi görünmediği. Ancak sizin sorununuz geceleri aydınlanmayı etkiliyorsa o halde problemdir bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2014, 11:38:50 »
Genco bey uretimin Fransa oldugundan emin misiniz? Birde uretim yapilan fabrikanin bulundugu ulkemi onemlidir yoksa markanin menseimi? Mesela Tr de uretilen Toyota ya Turk arabasi diyebilirmiyiz?
Evet yaris toyotanın fransadaki fabrikasında üretiliyor.yani made in france.corallada yerlilik oranı yaklaşık%70. Made in tr. Yaris yan kelebek camlarında duracam yazar(şişecam ın markasıdır) bazı iç plastik aksamdada günsan plast yazar,oda tr markası. Yani neyin nerde üretildiği biraz karışık bi durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2014, 20:15:04 »
Bu konuda bir gelişme yaşadım arkadaşlar paylaşmak istiyorum.
Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi bendeki konuyu Nataş servisine iletmiştim. Onlar da toyota merkeze durumu soracaklarını ve bana geri dönüş yapacaklarını belirtmişlerdi. Konu hakkında bugün arandım. Pendikteki Toyota merkez aracımı görmek istiyormuş. Ben fotograf yetmiyor mu diye sorduğumda "ilk defa bu konuda bir şikayet alınmış, o yüzden görmek istiyorlar kendileri" dediler. Bu hafta çok yoğun olduğumdan haftaiçi bu konu ile ilgilenemeyeceğim ama haftaya bu durumu netliğe kavuşturacağız inşallah.
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2014, 20:35:33 »
Onumuzde ki hafta benimde bakimim geliyo ve buyuk ihtimalle arabami  Derindere ye goturecegim. Bugu ve bu problemi ileticem bakalim ne yaklasim olucak.
SAFETY FIRST