Gönderen Konu: Yangın Söndürme Tüpleri  (Okunma sayısı 994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Yangın Söndürme Tüpleri
« : Ekim 01, 2014, 21:10:49 »
 Değerli arkadaşlar, Haziran 2014'te evimde tedbiren bulundurduğum 6 kg'lık yangın söndürme tüpünü apartmanımızda bulunan tüpleri kontrole gelen bir firma elemanına kontrol için verdim. "Bunun dolması gerekiyor , bedeli de 25 TL, yarın gelip siz alabilirsiniz." dedi. Tüpün üzerine de adımı ve adresimi "permanent" kalemle yazdı. Neyse ertesi gün gidip aldım. Yazı halen duruyor. Tüpün kullanılması halinde çekilecek mühür ilk aldığımdan beri aynı.  Üretici firmanın halen mührü duruyor. Dolum yapan firmanın mührü yok ama dolum yapıldığını belirtir belgeyi tüpe kart halinde, bir de tüpün gövdesi üzerinde firma yapıştırma kağıtları var. Bulunduğum yerde bu  tüplerin dolumunu yapan 5 iş yerine gittim. Dolum yapılması için o mührün sökülüp, dolum yapan firmanın plastik mührünün vurulması gerekiyor, kısacası seni kandırmışlar, dedi. Bir güvensizlik  hakim. Bu tüpü üretici firmaya göndersem "tozun" kendilerine ait olup olmadığını anlarlar mı? Eğer "toz" üretici firmaya yani kendilerine ait çıkarsa dava açmayı düşünüyorum. Bu işle ilgili resmi anlamda hangi kurum ilgilenir? Aklıma ilk gelen "Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü" oldu. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Yangın Söndürme Tüpleri
« : Ekim 01, 2014, 21:10:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Yangın Söndürme Tüpleri
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2014, 21:30:50 »
Bütün yangın söndürücülerin periyodik kontrol ve bakımı TS 11748 standardına göre yapılır.

Bu standartın  aşağıdaki maddesinde ,

(7) Yangın söndürücülerin periyodik kontrolü ve bakımı TS 11748 standardına göre yapılır. Söndürücülerin
bakımını yapan üreticinin veya servis firmalarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığının dolum ve servis yeterlilik
belgesine sahip olması gerekir. Servis veren firmalar, istenildiğinde müşterilerine belgelerini göstermek
zorundadır. Söndürme tüplerinin altı ayda bir kontrol edilmesi, yıllık genel bakımlarının yapılması, standartlara
uygun toz kullanılması ve dört yıl sonunda tozunun değiştirilmesi şarttır.

Bu arada neden tekrardan o dolum yaptırdığınız firmaya gitmediniz? Belkide bir karışıklık oldu  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2014, 21:42:03 »
 Gittim gittim de "ben dolum yaptım" diyor. Ben de haklı olarak "Neden mührü kendi firmanın mührü ile değiştirmedin?" diye sorduğumda mühür önemli değil ki  cevabını aldım. Şimdi ben de araştırdım, igili kurum eski adıyla "Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri"... İlginize teşekkür ederim. Tüp büyük olasılıkla dolum yapılmadan geldi. elbette emin değilim, kimsenin günahını alamam. Ama mühür halen ilk mühür. Yarın ilk işim bu işi müdürlüğe iletmek olacak. iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2014, 21:58:46 »
Aklınızda bulunsun bir daha ki sefere tüpünüzü doluma verecekseniz mutlaka boşaltıpta verin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2014, 09:56:15 »
Aklınızda bulunsun bir daha ki sefere tüpünüzü doluma verecekseniz mutlaka boşaltıpta verin  :tamam:

En kesin çözüm.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2014, 10:18:39 »
Standart ABC tipi toz yangın tüplerinin kullanım süresi dört yıldır ve kesinlikle doluma verirken tüpün boş olması ve sertifikalı firmalara dolum yaptırılması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2014, 10:50:22 »
+1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance