Gönderen Konu: KAZA SONRASI GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VAR  (Okunma sayısı 4654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA SONRASI GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VAR
« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2014, 12:23:51 »
Sompo japan abi

Bu sene bende en uygun fiyatı o verdi benimde kaskom Sompo Japan ilk kez bu şirketten yapıldı. Axa Ergo ve bir kaç sigorta şirketiyle çalıştım bir problem yaşamadım. Sompo nasıl bende bilemiyorum. Anlaşmalı servisleri değilse onun için ödememiş olabilirler ama ben dediğim gibi tamamen kendi istediğim özel bir yerde yaptırdım kasko hasarın tamamını karşılamıştı. Bunda biraz onarım yaptırdığınız yerin çalışma sistemi de etkili olabiliyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2014, 12:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 01, 2014, 12:27:01 »
Bu sene bende en uygun fiyatı o verdi benimde kaskom Sompo Japan ilk kez bu şirketten yapıldı. Axa Ergo ve bir kaç sigorta şirketiyle çalıştım bir problem yaşamadım. Sompo nasıl bende bilemiyorum. Anlaşmalı servisleri değilse onun için ödememiş olabilirler ama ben dediğim gibi tamamen kendi istediğim özel bir yerde yaptırdım kasko hasarın tamamını karşılamıştı. Bunda biraz onarım yaptırdığınız yerin çalışma sistemi de etkili olabiliyor.
Abi kaskomda istedigim yerde istedigim parca ile yaptirma ibaresi yaziyor.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 01, 2014, 12:57:28 »
sağolun arkadaşlar zaten servisin ustası jant kontrol edilecek gerekirse porya rulmanlarını değişebiliriz dedi kontrol edilecek dedi çünki çarpma sonucu jant a ve lastiğe zarar verdiğine göre eğmiş olabilir bağlantı noktalarını

02 Ağustosta ben de kaza yapmıştım, ve gözle görünür şekilde lastik ve jantta eğiklik görünmez iken lastik, jant ve sol arka porya değişmişti ki sadece poryanın fiyatı 817 tl idi, jant: 407 tl ve lastikte 250 tl idi. Sizin fark edemediğiniz bu şekilde bir hasar için kontrol ettirmenizde fayda var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.0 bu sayfadaki ilk fotoğrafta kırık jant kapağından başka herhangi bir problem görünmüyor ki duruyor. 
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 01, 2014, 13:55:08 »
geçmiş olsun.. renk konusunda da sıkıntı yaşamazsınız, bence iyi bir tanıdığınız yoksa yetkili servisten şaşmayın..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2014, 14:26:25 »
öncelikle çok geçmiş olsun.
tamponda yırtık yoksa değişime ihtiyacı yok bence ayaklar iyi bir plastik kaynakla hallolur geri kısımda boya işleri.
ayrıca lastikden sağlam darbe aldıysa hasan hüseyin beyin dediği gibi gözükmeyen bir hasar olmuş olabilir kontrol ettirin.
bence siz servise gidin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2014, 14:35:46 »
Benimde kasko şirketim SompoJapan. 1 ay önce kaza yapmıştım ve kaskodan onarım yaptırmıştım. bugün onarım yaptırdığım toyota servisi aradı. toplam fatura bedelinden 600 TL civarında eksik ödeme vermiş SompoJapan. sigorta şirketini aradım, poliçe yapılırken meslek indirimi yapılmış. bende meslek belgesi göndermediğim için kesinti yapmışlar. şimdi meslek belgesi yolladım şirkete. eksik kısmıda sanırım yakın zamanda öderler. SompoJapan sıkıntı çıkarmadan kasko bedellerini ödedi bende. belki sizinde poliçenizde bu gibi indirimler varsa eksik belgelerden dolayı kesinti yapmış olabilirler. bence sompojapanı arayıp sormakta fayda var neden kesinti yapıldı diye.
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 01, 2014, 14:55:15 »
Aracınızı satarken gönül rahatlığıyla gitmesi için bence serviste yaptırın. Nasılsa suçlu siz değilsiniz, karşı tarafın kaskosuyla yaptırılacak ve sizin kaskonuzun hasarsızlığını etkilemeyecek.
Tramerde sorgulatırken aracınızda hasar fiyatı gözükmeyecek, çarpma diye gösterecek sadece. Bu nedenle detaylı fotoğrafları ve faturalar gibi evrakları da saklarsanız, satarken daha rahat olur.

Autoking in mini onarımına girmez bunlar ve de sizden ek ücret talep ederler. Servisin onarması varken sanayiyle Autoking le hiç uğraşmayın bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 01, 2014, 15:17:08 »
02 Ağustosta ben de kaza yapmıştım, ve gözle görünür şekilde lastik ve jantta eğiklik görünmez iken lastik, jant ve sol arka porya değişmişti ki sadece poryanın fiyatı 817 tl idi, jant: 407 tl ve lastikte 250 tl idi. Sizin fark edemediğiniz bu şekilde bir hasar için kontrol ettirmenizde fayda var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.0 bu sayfadaki ilk fotoğrafta kırık jant kapağından başka herhangi bir problem görünmüyor ki duruyor.

evet abi senin kaza fenaydı be görünmez yerden darbe almıştı hep servis komple kontrol edecek fakat bayramda aracsız kalmamak için bayram bitşi vereceğim

Mesaj Birleştirildi: Ekim 01, 2014, 15:19:38
Aracınızı satarken gönül rahatlığıyla gitmesi için bence serviste yaptırın. Nasılsa suçlu siz değilsiniz, karşı tarafın kaskosuyla yaptırılacak ve sizin kaskonuzun hasarsızlığını etkilemeyecek.
Tramerde sorgulatırken aracınızda hasar fiyatı gözükmeyecek, çarpma diye gösterecek sadece. Bu nedenle detaylı fotoğrafları ve faturalar gibi evrakları da saklarsanız, satarken daha rahat olur.

Autoking in mini onarımına girmez bunlar ve de sizden ek ücret talep ederler. Servisin onarması varken sanayiyle Autoking le hiç uğraşmayın bence.

ilgin için teşekkürler autoking e gittim zaten onlarda servisin yapacağı işlemi yapacağız dedi bende öyle olduktan sonra servis daha iyi en azından sorgulatınca hepsi belli olur
Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 01, 2014, 15:24:55 »
Geçmiş olsun kardeşim, ALLAH beterinden saklasın.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 01, 2014, 15:28:02 »
Tamponda bırsey gozukmuyor.Kapıyla camurlugu  lokal sekılde boyarlar.Cekmeyle olmaz gıbı.Macun atar boyarlar.
Ama en onemlısı lastıge vurdugu ıcın hasar azalmıd.Poryada veya dıger aksamlarda bozulma var ıse servıs degısır.Dısarda bunu yaptırmanız zor olur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2014, 15:31:19 »
Benimde kasko şirketim SompoJapan. 1 ay önce kaza yapmıştım ve kaskodan onarım yaptırmıştım. bugün onarım yaptırdığım toyota servisi aradı. toplam fatura bedelinden 600 TL civarında eksik ödeme vermiş SompoJapan. sigorta şirketini aradım, poliçe yapılırken meslek indirimi yapılmış. bende meslek belgesi göndermediğim için kesinti yapmışlar. şimdi meslek belgesi yolladım şirkete. eksik kısmıda sanırım yakın zamanda öderler. SompoJapan sıkıntı çıkarmadan kasko bedellerini ödedi bende. belki sizinde poliçenizde bu gibi indirimler varsa eksik belgelerden dolayı kesinti yapmış olabilirler. bence sompojapanı arayıp sormakta fayda var neden kesinti yapıldı diye.
Isler cok karisik bizim abi. Ilkten sizdeki gibi meslek indirimi vardi. Sonra parcalar toyota servisinden alinmadigi icin dediler. Simdide exper ş... bize toyota servisinden alirsak % 30 indirimi oldugunu soylemis. Bizde kabul etmemisiz...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2014, 20:40:19 »
çok geçmiş olsun. nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama dumankaya pendiğe mutlaka uğrayın mutlaka memnun kalırsınız.

arkadaşlar kasko şirketiniz aldığınız fiyat teklifleri kadar anlaşma yaptığınız acenta veya temsilcide çok önemli. tanıdığınız biri ise her konuda size yardımcı olacaktır. ben allianz kasko yaptırıyorum 3senedir. ve her konuda yardımcı oluyorlar. trafik sigortasından kaskoma kadar tanıdıkları eş dost araya sokup en uygun trafik sigortasını X şirketinde yaptır diğerleri ....tl fiyat veriyor diyorlar hatta ben uğraşmıyorum benim adıma onlar arabamın trafik sigortasını yaptırıyor ki standart prosedür değildir bu tamamen şubedekilerle kişisel bağımdan kaynaklı. ek ücret falanda yok. tavsiyem iyi bir şube bulup 200tl fazla verip kaza vs olduğunda arkanızda duracak bir yerle anlaşmanız. tabiki poliçe şartlarınıda kıyaslamanız çok önemli özellikle geçen sene yeni sisteme geçtikten sonra bütün ipleri kasko şirketleri eline aldı. :argh:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2014, 21:17:47 »
Hyundai bu kadar kalitesizmiymiş yahu ? Ufak bir carpma ama ön taraf gitmiş
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 01, 2014, 21:47:03 »
Hyundaı tekere vurmus cogunlukla.ondan boyle olmus.Yoksa camurluga falan denk gelse o kadar yamulmaya corollada yamulurdu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 01, 2014, 21:48:12 »
zafer bey şöyleki dün kazadan sonra yaptırmak için değilde bilgi amaçlı servise gittik hani ne olacak ne bitecek diye biz çamurluğu değişirler korkusuyla gittik ustanın konuşması mantıklıydı kafamıza yattı ama işçiliği nasıldır bilemiyce oda ayrı yenibosna toyota sonkar da daha önce böyle onarım yapan varmı sormak lazım işçiliğini

Dört beş ay önce küçük bir kaza yaşadım. Toyota sonkar çobançeşmede çamurluk değişti ve tampon tamemen boyandı. Tamponun boyasından pek memnun olmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 02, 2014, 11:56:44 »
Benim aracımada sol ön köşeden vurup kaçmıştı bir araç.otoking izmit şubesinde çamurluk ucu ve tampon komple boyandı tamponda vernik akıntı birikimleri ve ton farkı var memnun kalmadım bir dahada yoğunluktan götürüp gösteremedim.Burada servis veya sanayide yaptırmaktan çok usta ve işçilik çok önemli.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 79 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 09, 2014, 15:00:08 »
Arkadaşlar aracımı toyota sonkara verdim yapılsın diye bakalım nasıl olacak aracımın yerine de sigortam opel corsa verdi kullanayım diye birkez daha toyota aldığım için şükürler olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 09, 2014, 15:03:10 »
Arkadaşlar aracımı toyota sonkara verdim yapılsın diye bakalım nasıl olacak aracımın yerine de sigortam opel corsa verdi kullanayım diye birkez daha toyota aldığım için şükürler olsun

1-2 gün içerisinde alırsınız, sorun olacağını sanmam. Tekrar geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 79 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 09, 2014, 16:14:18 »
Sağolasın aytaç abi ama galiba bu hafta sonu gibi teslim ederler çünki 1 hafta 10 gün gibi diyorlardı lastik değişecek jant boyancak işi var yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 09, 2014, 16:17:26 »
Sağolasın aytaç ama galiba bu hafta sonu gibi teslim ederler çünki 1 hafta 10 gün gibi diyorlardı lastik değişecek jant boyancak işi var yani

Yine de bana 1 hafta çok geldi. Neyse temiz olsun da beklemeye değsin Adnan.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.