cevaplar için teşekkürler
araba 105 000 km.
lpg 2008 yılında takılmış.
lgp testi yaptırdım tabi. sorun yok.
Evet benzinde de aynı şikayetler var.
Evet servis çok söylemiş, onu biliyorum. Özel servislerin fiyatı yaklaşık 1200 tl. Bunun 600 tl'si işçilik olur dediler.
Bu gün, bayram sonrasına kadar geçici bir çözüm için sanayiye gittim. Aklımda gaz benzin rölanti değerlerini yükseltmek vardı. Elektronik olduğundan bunun yapılamayacağı cevabını aldım.
Ancak Atikerde genç bir arkadaş gazın beynine giden ufak bir hava hortumunu sökünce, motorun sarsıntısı geçti. rölanti azbiraz normale döndü. Ancak bu sefer gaz yemedi. Elektronik bir aletle kontrol etti. Araba arıza kaydı geçtiği için olduğunu söyledi. Arızayı sildi. Ondan sonra arabayı epey bir test ettim. Hem benzinde hem gazda daha iyi çalışıyor. Yine düzensizlik var ama nadir stop ediyor.
Atikerdeki genç başka bir şey daha söyledi. Eğer dedi motordan olsaydı arabanın devri yüksek iken de tekleme yapardı. Oysa dedi sadece rölantide yapıyor. Dolayısıyla sorun belki de motorda değildir. Ben anlamam tabi, nereden bileyim.
Yalnız o hortum çıkınca benzinde çalışma niye normalleşti onu da anlamadım. Çünkü sözkonusu hortum gazın beynine bağlı.
Son tavsiyeleri alayım ustalar