Gönderen Konu: Skoda Yeti 1.6 TDI Ambition Testi  (Okunma sayısı 2454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Skoda Yeti 1.6 TDI Ambition Testi
« : Eylül 27, 2014, 13:10:27 »
Bu aracın makyajsız kasasının 1.4 TSI versiyonunu inceleme firsatim olmuştu ve aracı çok beğenmiştim.

Makyajlı kasada zaten iyi olan araç daha daha da güzel olmuş sanirim. Zaten 5 üzerinden 5 almış. [emoji4]

İnternetim sağolsun videoyu izleyemiyorum. [emoji24]

http://www.otopark.com/2014/09/27/herkul-skoda-yeti-1-6-tdi-ambition/

Toyota Club Türkiye

Skoda Yeti 1.6 TDI Ambition Testi
« : Eylül 27, 2014, 13:10:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Yeti 1.6 TDI Ambition Testi
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2014, 15:13:31 »
Aynı aracı 1 aydır ve 1600 km kadar kullanan biri olarak araç gerçekten her açıdan çok başarılı makyajla birlikte ön yüzü daha sportif içine zaten bir şey söylenemez işçilik ve malzeme kalitesi üst düzeyde motorun performansı 1445 kg bir araç için oldukça iyi gaz pedalına bastığınızda inanın koltuğa yapıştırıyor ve adrenalin başlıyor. Yol tutuş güvenlik ve konforu çok iyi . Donanım ve fiyat olarak ta sınıfında muadili yok anahtardan camlar ve aynaların kapanmasına kadar her türlü konfor düşünülmüş ses sistemi mükemmel ki benim aracımda radyo Swing mevcut bagajdaki aydınlatmayı alıp fener olarak kullanabiliyorsunuz  iç hacim ve tavan yüksekliği çok iyi sürüş ve görüş açıları mükemmel arka koltuklar ileri geri hareketli diz mesafesi gayet yeterli ve arka koltuklar her türlü katlanıp istenildiğinde 1 dakikada tamamen çıkarılabiliyor ve devasa bir bagaj hacmi sizi bekliyor. Aracın kaporta ve boya aksamı çok çok iyi bunu herhangi bir yerine vurduğunuzda ve kapıların kapanmasından çok net anlayabilirsiniz. Bu araçla ilgili sormak istediklerinizi yanıtlamaya çalışırım ben almadan önce 1 yıl araştırmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2014, 15:40:11 »
Aynı aracı 1 aydır ve 1600 km kadar kullanan biri olarak araç gerçekten her açıdan çok başarılı makyajla birlikte ön yüzü daha sportif içine zaten bir şey söylenemez işçilik ve malzeme kalitesi üst düzeyde motorun performansı 1445 kg bir araç için oldukça iyi gaz pedalına bastığınızda inanın koltuğa yapıştırıyor ve adrenalin başlıyor. Yol tutuş güvenlik ve konforu çok iyi . Donanım ve fiyat olarak ta sınıfında muadili yok anahtardan camlar ve aynaların kapanmasına kadar her türlü konfor düşünülmüş ses sistemi mükemmel ki benim aracımda radyo Swing mevcut bagajdaki aydınlatmayı alıp fener olarak kullanabiliyorsunuz  iç hacim ve tavan yüksekliği çok iyi sürüş ve görüş açıları mükemmel arka koltuklar ileri geri hareketli diz mesafesi gayet yeterli ve arka koltuklar her türlü katlanıp istenildiğinde 1 dakikada tamamen çıkarılabiliyor ve devasa bir bagaj hacmi sizi bekliyor. Aracın kaporta ve boya aksamı çok çok iyi bunu herhangi bir yerine vurduğunuzda ve kapıların kapanmasından çok net anlayabilirsiniz. Bu araçla ilgili sormak istediklerinizi yanıtlamaya çalışırım ben almadan önce 1 yıl araştırmıştım.
İzlenimleriniz için teşekkür ederim.

Eski Yeti için konuşuyorum; gerçekten kendinden beklenmeyecek kadar eğlenceli bir araçtı. Zevkli olduğu gibi nerdeyse her amaca hizmet eden bir araç. Bu aracı piste de sokarsiniz, bozuk yola da sokarsiniz, ailecek doluşup yolculukta yaparsınız. Bunları yaparken de eğlenirsiniz.

Müsaadenizle size bazı sorularım olacak [emoji4]  :

1- Aracın şu anda ortalama tüketimi ne kadar?

2- Tıkırtı, trim sesi vb var mi? Benim bindigim araçta cam tavanın sağ arkasından bozuk yollarda ses geliyordu.

3- Makyajsız kasada 110'dan sonra biraz rüzgar sesi vardı. Makyajlı kasada bu durum ne alemde?

4- Şu ana kadar DSG ile ilgili bir sıkıntı yaşadıniz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2014, 16:12:04 »
fabia combi kullanan birisi olarak takipte olduğum skoda modeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2014, 16:28:26 »
Test etmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2014, 16:53:22 »

Öncelikle söylemem gerekirse bu sınıf bir araç düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2014, 17:11:30
İzlenimleriniz için teşekkür ederim.

Eski Yeti için konuşuyorum; gerçekten kendinden beklenmeyecek kadar eğlenceli bir araçtı. Zevkli olduğu gibi nerdeyse her amaca hizmet eden bir araç. Bu aracı piste de sokarsiniz, bozuk yola da sokarsiniz, ailecek doluşup yolculukta yaparsınız. Bunları yaparken de eğlenirsiniz.

Müsaadenizle size bazı sorularım olacak [emoji4]  :

1- Aracın şu anda ortalama tüketimi ne kadar?

2- Tıkırtı, trim sesi vb var mi? Benim bindigim araçta cam tavanın sağ arkasından bozuk yollarda ses geliyordu.

3- Makyajsız kasada 110'dan sonra biraz rüzgar sesi vardı. Makyajlı kasada bu durum ne alemde?

4- Şu ana kadar DSG ile ilgili bir sıkıntı yaşadıniz mı?

1- Aracın yakıtı şehir içi ve dışı olarak değişkenlik gösterse de uzun yolda İstanbul Çanakkale İzmir arası 4.6 gördüm ortalama hız 78 km/h araç henüz sıfır sayılır kısa mesafelerde değer 6.5 7.0 civarında tabi dur kalk ve stop edip tekrar çalıştırmalarda yol durumuna bağlı değişebiliyor bu sizin kullanım performansına göre de değişebilir ben performanslı kullanmayı severim.

2- Aracın ön göğüsü komple yumuşak ve gerçekten kaliteli bir plastik ses yok ilerleyen km ne olur bilemiyorum sadece ön torpido yerinde olabilir aracımda cam tavan yok.

3- Bahsedilen hızların daha üstüne çıktım ses yalıtımı motor rüzgar sesi ve yol sesi olarak gayet başarılı lastikleri Michelin Energy Saver belki yol sesine bunun da etkisi olabilir.

4- DSG ile ilgili en ufak bir sorun yok gayet düzenli ve kararlı çalışıyor vites değişim süreleri çok kısa ve kesinlikle hissedilmiyor rampa inişlerinde vitesi yükseltmiyor motor freni ile iniyor eğim sensörü olabilir bilemiyorum. Frenleri çok başarılı ve dediğim gibi tüm güvenlik teknolojileri mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2014, 17:15:47 »
Şovruma gittiğimde rapid'i test etmiştim. Zaten o niyetle gitmiştim zamanında. Yeti'İ test etmek nasip olmamıştı. Önceki kasayı daha çok beğeniyorum ama. Büyük sis farları çok hoşuma gidiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2014, 17:23:45 »
Şovruma gittiğimde rapid'i test etmiştim. Zaten o niyetle gitmiştim zamanında. Yeti'İ test etmek nasip olmamıştı. Önceki kasayı daha çok beğeniyorum ama. Büyük sis farları çok hoşuma gidiyordu.

Zevkler ve renkler misali bende 1 yıl araştırdım ve özellikle yeni makyajlı kasayı bekledim bence makyajlı kasa çok daha çekici ve güzel olmuş. Sis farları alt konuma yerleştirilmiş köşe dönüş özellikli ve ön ızgara ile daha iyi uyum sağlamış. Eski ve yeni kasayı 3 kez test etme imkanım olmuştu. Fakat eski kasayı daha kendine özgü bulanların sayısı da az değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2014, 17:27:36 »
Öncelikle söylemem gerekirse bu sınıf bir araç düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2014, 17:11:30
1- Aracın yakıtı şehir içi ve dışı olarak değişkenlik gösterse de uzun yolda İstanbul Çanakkale İzmir arası 4.6 gördüm ortalama hız 78 km/h araç henüz sıfır sayılır kısa mesafelerde değer 6.5 7.0 civarında tabi dur kalk ve stop edip tekrar çalıştırmalarda yol durumuna bağlı değişebiliyor bu sizin kullanım performansına göre de değişebilir ben performanslı kullanmayı severim.

2- Aracın ön göğüsü komple yumuşak ve gerçekten kaliteli bir plastik ses yok ilerleyen km ne olur bilemiyorum sadece ön torpido yerinde olabilir aracımda cam tavan yok.

3- Bahsedilen hızların daha üstüne çıktım ses yalıtımı motor rüzgar sesi ve yol sesi olarak gayet başarılı lastikleri Michelin Energy Saver belki yol sesine bunun da etkisi olabilir.

4- DSG ile ilgili en ufak bir sorun yok gayet düzenli ve kararlı çalışıyor vites değişim süreleri çok kısa ve kesinlikle hissedilmiyor rampa inişlerinde vitesi yükseltmiyor motor freni ile iniyor eğim sensörü olabilir bilemiyorum. Frenleri çok başarılı ve dediğim gibi tüm güvenlik teknolojileri mevcut.
Cevaplarınız için teşekkürler.

Makyajsız kasada rüzgar sesi çok rahatsız edici değildi fakat 110 gibi nispeten düşük bir süratte başlıyordu. Yeni kasada bunu düzeltmeleri iyi olmuş.

Bu arada hep takıntı yaptığım bir konudur. Sürücü kapısı açıldığında yokuş kalkış desteği otomatik olarak devreye giriyor mu? Önemsiz bir detay gibi gözükebilir fakat yokuşta bir anlık dalgınlıkla kapı açılır, araç da geri kayarsa pek hoş bir durum olmaz. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2014, 17:29:36 »
Sanırım yeni kasaya biraz alışmak gerekiyor. Tasarımını ben beğeniyorum fakat sanki eskisi daha mı özgündü?

Ayıcık gibi bir arabaydı eskisi. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2014, 17:39:45 »
İllaki yenilikler yapıldı yeni kasa da. Amaç o zaten fakat eski kasa ne biliyim benim daha çok hoşuma gidiyor her zaman için. O koca sisleri aldılar canımdan can gitti :D :p
Şaka bi yana o kasanın yeri ayrı gönlümde. Yeni skoda kasalarda 2014 modellerden bahsediyorum en hoşuma giden  skoda amblemini öne çıkarmaları. Yani ön panjurdan amblemin ayrılmış olması. Daha dikkat çekici olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2014, 17:40:52 »
Ön ızgara logo ve ön tampon altında epey farklılıklar var. Ön tampon yeni kasada boyalı arka tamponda boyalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2014, 21:52:00 »
Otoparktan oncr hic sevmezdim bu kasayi,surus dinamiklerini ogrenince fikrim tamamen değisti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2014, 22:56:07 »
Otoparktan oncr hic sevmezdim bu kasayi,surus dinamiklerini ogrenince fikrim tamamen değisti

Yeti bu makyajlı kasa ve dizel motorda yeni kasayla birlikte dsg vites gelmesiyle gözleri üzerine çekmeye devam edecek gibi önceki kasada dizel otomatik seçeneği yoktu.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2014, 13:38:41
Cevaplarınız için teşekkürler.

Makyajsız kasada rüzgar sesi çok rahatsız edici değildi fakat 110 gibi nispeten düşük bir süratte başlıyordu. Yeni kasada bunu düzeltmeleri iyi olmuş.

Bu arada hep takıntı yaptığım bir konudur. Sürücü kapısı açıldığında yokuş kalkış desteği otomatik olarak devreye giriyor mu? Önemsiz bir detay gibi gözükebilir fakat yokuşta bir anlık dalgınlıkla kapı açılır, araç da geri kayarsa pek hoş bir durum olmaz. [emoji4]

Yokuş kalkış desteği frene bastığınızda devreye giriyor ama sanırım eğim sensörü sayesinde her frene basmanızda devreye girmiyor. Kapıyı açtığınızda bir kaç saniyeliğine fren yapmaya devam ama sanırım sonra freni bırakır ve araç geri veya ileri kayar yinede sorunuzun yanıtı için tam emin değilim denemek gerekiyor.