Gönderen Konu: Dizel MMT Corolla performans nasıl arttırabilirim  (Okunma sayısı 4706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizel MMT Corolla performans nasıl arttırabilirim
« : Eylül 26, 2014, 21:08:02 »
Aracımız 2008 model elegant corolla , 140 bin km'de.Bir kaç kere rampa da çekme sıkıntısı yaşadık , malum ufak motor ağır kasa.Babam yazılım yaptırmayı düşünüyor , bende yaptırmışken egr , kat iptali ve 51 mm yada 60 mm ara borular da yaptıralım daha fazla performans alırız dedim. Sorularım ;
1-Pul alırken sıkıntı olur mu ?
2-Ortalama ne kadar fiyat tutar ?
3-Mmt otomatik vites geçiş aralarında kısalma olur mu ?

Toyota Club Türkiye

Dizel MMT Corolla performans nasıl arttırabilirim
« : Eylül 26, 2014, 21:08:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel MMT Corolla performans nasıl arttırabilirim
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2014, 22:44:16 »
Düzenli Injector Cleaner kullanıyormusunuz?

Shell V-Power Nitro Diesel kullanıyormusunuz?

Orjinal Hava Filtresi Kullanıyormusunuz?

Yokuş tırmanışlarında Es modunda kullanıyormusunuz?

Hiç Kalibrasyon yaptırdınız mı? bu esnada debriyaj balatanızın durumuna bakıldımı?

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2014, 04:16:16 »
Düzenli Injector Cleaner kullanıyormusunuz?

Shell V-Power Nitro Diesel kullanıyormusunuz?

Orjinal Hava Filtresi Kullanıyormusunuz?

Yokuş tırmanışlarında Es modunda kullanıyormusunuz?

Hiç Kalibrasyon yaptırdınız mı? bu esnada debriyaj balatanızın durumuna bakıldımı?
Injector cleaner hiç kullanmıyoruz , shell v-power kullanmıyoruz (Mazotu BP'den alıyoruz) , hava filtresi orjinal(Bakımları düzenli yaptırıyoruz) , yokuş esnasında Es modu veya manuel kullanıyoruz , kalibrasyon bi ara düşünüyoduk fırsat bulamadık , baskı balata da sorun olduğunu düşünmüyoruz(Geçen ay bakıma girdi) . Düşüncem daha çok okuduğum yorumlar da yazılım sonucundan sonra daha iyi bir performans ortaya çıktığı ve memnun kaldıklarını gördüm bu yüzden yazılım yaptırmak aklımıza girdi.Tavsiye edermisiniz yoksa sorduklarını yapmak mı daha mantıklı ? Teşekkür ederim abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2014, 07:18:21 »
Injector cleaner hiç kullanmıyoruz , shell v-power kullanmıyoruz (Mazotu BP'den alıyoruz) , hava filtresi orjinal(Bakımları düzenli yaptırıyoruz) , yokuş esnasında Es modu veya manuel kullanıyoruz , kalibrasyon bi ara düşünüyoduk fırsat bulamadık , baskı balata da sorun olduğunu düşünmüyoruz(Geçen ay bakıma girdi) . Düşüncem daha çok okuduğum yorumlar da yazılım sonucundan sonra daha iyi bir performans ortaya çıktığı ve memnun kaldıklarını gördüm bu yüzden yazılım yaptırmak aklımıza girdi.Tavsiye edermisiniz yoksa sorduklarını yapmak mı daha mantıklı ? Teşekkür ederim abi :)

Her 5.000km'de bir Injector Cleaner kullanmanız çok çok faydalı olacaktır, zira kalabalık bir şehirde yaşıyorsun.
Enjektörlerin tam performansla püskürtmeleri dahi sorununu çözebilir.

Zorunluluğunuz varmıdır bilmiyorum ama eğer yoksa Shell V-Power Nitro Diesele başlayın derim.

Her nekadar sistem kendini kursada bazen Kalibrasyon yaptırmak bu tip hoşnutsuzlukları ortadan kaldırabilir.
Kalibrasyon, sadece Toyota MMT şanzımana ait bir konu değildir, diğer markalarında MMT şanzımanlarında ihtiyaç olan bir konudur.

Es modu zaten aracın orjinal SporMod yazılım programıdır, direkt baskı balata ile 200Nm tork aktaran 3.000d/d da vites değişimleri ile yüksek performans üreten bu motorun seriliği hala size yetersiz geliyorsa, 1.6 D motorları atlayıp direkt 2.0 benzinli veya diesel motorlara bakın derim.

Yalnız üstte anlattığım şeyleri yapmıyorsanız 2.0 motorunda üretebileceği performansta düşüklük yaşanacaktır.

Ve tabii lastiklerinize 36psi hava basıyormusunuz? diye sormuyorum, yoksa bırakın performansı menziliniz dahi çok yetersiz olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2014, 13:32:13 »
Her 5.000km'de bir Injector Cleaner kullanmanız çok çok faydalı olacaktır, zira kalabalık bir şehirde yaşıyorsun.

Zorunluluğunuz varmıdır bilmiyorum ama eğer yoksa Shell V-Power Nitro Diesele başlayın derim.

Her nekadar sistem kendini kursada bazen Kalibrasyon yaptırmak bu tip hoşnutsuzlukları ortadan kaldırabilir.
Kalibrasyon, sadece Toyota MMT şanzımana ait bir konu değildir, diğer markalarında MMT şanzımanlarında ihtiyaç olan bir konudur.

Es modu zaten aracın orjinal SporMod yazılım programıdır, direkt baskı balata ile 200Nm tork aktaran 3.000d/d da vites değişimleri ile yüksek performans üreten bu motorun seriliği hala size yetersiz geliyorsa, 1.6 D motorları atlayıp direkt 2.0 benzinli veya diesel motorlara bakın derim.

Yalnız üstte anlattığım şeyleri yapmıyorsanız 2.0 motorunda üretebileceği performansta düşüklük yaşanacaktır.

Ve tabii lastiklerinize 36psi hava basıyormusunuz? diye sormuyorum, yoksa bırakın performansı menziliniz dahi çok yetersiz olacaktır.

shell mazotun fark yarattığına inanmıyorum. her firma vpover tarzı isim koyuyor yakıtına, hepsi aynı.  5000 km de enjektörler performansı düşürecek kadar kötü hal almaz. 15000-20000 de koyulması kafidir. chip yaptıranlar cok memnun bariz performans artışı olduğu aşikar. chip lenin keyfinize bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2014, 13:40:10 »

es modu zaten yavas arkadasim ? Multimofe hizli gecisi olan bir vites degil ki
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2014, 13:49:16 »

senden 30 yas buyuk biriyle konusurken daha dikkatli olman gerekmezmi  arkadasim ;)

bende 1.4 D4D mMT yaris sahihibiyim . 0z100km hizlanma fabrika verisi 13.2 saniye

benim aracimda Race Chip var ve  0-100 hizlanma 9.8sn ;)

fabrika verisi 90HP 205NM torq

Race Chip sonrasi 114HP 269NM torq

tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2014, 13:51:13 »
Burada zaten MMT Es modunda hızlı vites değiştiriyor denmemis ki.

Es modunda daha yüksek devirde değişim yapıyor denmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2014, 13:52:47 »

senden 30 yas buyuk biriyle konusurken daha dikkatli olman gerekmezmi  arkadasim ;)

bende 1.4 D4D mMT yaris sahihibiyim . 0z100km hizlanma fabrika verisi 13.2 saniye

tavsiye ederim
arkadasim çok normal beyfendi diye hitap ederim bundan sonra [emoji6]racechip siz demek istedim
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2014, 13:53:37 »

Burada zaten MMT Es modunda hızlı vites değiştiriyor denmemis ki.

Es modunda daha yüksek devirde değişim yapıyor denmiş
evet onu atlamişim ancak gecisi hizli bir vites gibi anlatmis beyfendi
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2014, 13:55:31 »
evet onu atlamişim ancak gecisi hizli bir vites gibi anlatmis beyfendi
Bence öyle anlatılmamış.

Es modunda 200 nm tork sağlayıp, 3000 devirde vites değişimi yapılıyor denmiş yukarıdaki mesajda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2014, 14:10:31 »

Bence öyle anlatılmamış.

Es modunda 200 nm tork sağlayıp, 3000 devirde vites değişimi yapılıyor denmiş yukarıdaki mesajda.
oyledir
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2014, 14:43:29 »

Es modu zaten aracın orjinal SporMod yazılım programıdır, direkt baskı balata ile 200Nm tork aktaran 3.000d/d da vites değişimleri ile yüksek performans üreten bu motorun seriliği hala size yetersiz geliyorsa, 1.6 D motorları atlayıp direkt 2.0 benzinli veya 1diesel motorlara bakın derim.

Söylediklerinizi dikkate alıcam abi teşekür ederim.Yanlız Es modu kalkışta hiç bir işe yaramıyor ki , örneğin rampa da duruyorum araç 1.vites de hız 0 km/h , Es moduna alsam da almasam da gaza bastığımda araç yanlış hatırlamıyorsam 1900 - 2200 d/d da tabiri caizse bööö diye boğuluyo çıkmıyo takılıp kalıyo.(O durumda vites N de iken gaz verip E ye attım patinaj yaparak çıkmıştım). Ayrıca lastiklerine 36 psi hava derken kastettiğinizi anlamadım , sedan araçlara benim bildiğim 32 psi basılıyo ve biz 32 psi basıyoruz  :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2014, 14:49:54

tavsiye ederim
Abi ben senin konunu okumuştum  , 114 hp - 269 nm tork diyorsun ama yanlış hatırlamıyorsam sen en son ayarda kullanıyodun demi bi sıkıntısı olmasın motora  :D internetten araçtırdım racechip fiyatına 513 tl en ucuzu :) biz bunu kendimiz takamıyorsak bi 50 tl de taktırma parası vercez hadi her şeyi geçtim race chip almaya karar versek bile euro 2.8 tl iken almayız  :D aklımda daha çok megachips izmir bayisinde yazılım yaptırmak ama fiyat konusunda korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2014, 18:53:48 »
Race Chip kendin takiyorsun 3 dk suruyor anca.

benim ayarim full acik , benim motor sorunsuzca calisiyor ses artisi tikirti vs hicbirsey yok

arkadasin seat leonun taktik gecen hafta racr chip.ve full acmistik , 2. viteste 1000 devire dusunce motordan avans sesi geliyor kirr kirr diye inliyor motor , ayari 5 kademe dusurduk suan sorun yok mesela ama D4D motorda hic sorun yapmadi bende

ha tabi en guzeli Remap ama arac garantili ise garanti bozulur servis bunu farkediyor

rampa konusunda sana tavsiyem ise , rampada kaldin ! frene aol ayakla sikica bas , sag ayakla gaz ver ceyrek bas , ve sol ayagini frenden cekip gazi kokle :) rahatca cikarsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2014, 19:34:10 »
Race Chip kendin takiyorsun 3 dk suruyor anca.

benim ayarim full acik , benim motor sorunsuzca calisiyor ses artisi tikirti vs hicbirsey yok

arkadasin seat leonun taktik gecen hafta racr chip.ve full acmistik , 2. viteste 1000 devire dusunce motordan avans sesi geliyor kirr kirr diye inliyor motor , ayari 5 kademe dusurduk suan sorun yok mesela ama D4D motorda hic sorun yapmadi bende

ha tabi en guzeli Remap ama arac garantili ise garanti bozulur servis bunu farkediyor

rampa konusunda sana tavsiyem ise , rampada kaldin ! frene aol ayakla sikica bas , sag ayakla gaz ver ceyrek bas , ve sol ayagini frenden cekip gazi kokle :) rahatca cikarsin
Teşekürler abi race chip kafama yattı açıkcası babamla konuşayım ya ayın başında alırız yada euronun düşmesini bekleriz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2014, 19:40:31 »
Ben shell yakıtına katılmıyorum, dizel için konuşamam fakat benzin için, kocaelideki en kalitesiz yakıt shellin nitrosu, en başarılı yakıt ise bp de, yakıt kalitesi her benzincide farklılık gösteriyor, aracımın beynine bağlanarak sürekli değerleri okuyabiliyorum.
Ben remap tavsiye ederim, araba kol çıkarır veya, turbo koy verirse, yazılımcınıza stock yazılımı yükletip, öyle faydallanırsınız garantiden. Toyotanın 90ps lik dizelinden 120-125hp civarı alınıyor. Aracınız hafif birde muazzam keyifli olur
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2014, 23:45:27 »
Yakıt konusunda toyota bp ile anlaşmalıymış forever kart a da puan biriktiriyor. Sonra bu puanları bakım indiriminde kullanıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2014, 23:58:49 »
Forumda shelle nıtro.ıle bır supra ya donustugune daır  duyumlar aldım.Dene ıstersen.Gene sercan bey ve alper bey uzmanlarımız goruslerını bıldırecektır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 09, 2014, 00:22:36 »
Forumda shelle nıtro.ıle bır supra ya donustugune daır  duyumlar aldım.Dene ıstersen.Gene sercan bey ve alper bey uzmanlarımız goruslerını bıldırecektır
ben bilmem, tekin bey bilir :)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ekim 09, 2014, 00:29:00 »
ben bilmem, tekin bey bilir :)

Yabancı kaynaklı bir videoda aynı araçta, dinamoda, 3 farklı marka yakıt test edildi. Üçünde de farklı beygirler görüldü.

Farklı marka motor teknolojileri farklı marka yakıtlarla farklı sonuçlara ulaşabiliyor.