0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Düzenli Injector Cleaner kullanıyormusunuz?Shell V-Power Nitro Diesel kullanıyormusunuz?Orjinal Hava Filtresi Kullanıyormusunuz?Yokuş tırmanışlarında Es modunda kullanıyormusunuz?Hiç Kalibrasyon yaptırdınız mı? bu esnada debriyaj balatanızın durumuna bakıldımı?
Injector cleaner hiç kullanmıyoruz , shell v-power kullanmıyoruz (Mazotu BP'den alıyoruz) , hava filtresi orjinal(Bakımları düzenli yaptırıyoruz) , yokuş esnasında Es modu veya manuel kullanıyoruz , kalibrasyon bi ara düşünüyoduk fırsat bulamadık , baskı balata da sorun olduğunu düşünmüyoruz(Geçen ay bakıma girdi) . Düşüncem daha çok okuduğum yorumlar da yazılım sonucundan sonra daha iyi bir performans ortaya çıktığı ve memnun kaldıklarını gördüm bu yüzden yazılım yaptırmak aklımıza girdi.Tavsiye edermisiniz yoksa sorduklarını yapmak mı daha mantıklı ? Teşekkür ederim abi
Her 5.000km'de bir Injector Cleaner kullanmanız çok çok faydalı olacaktır, zira kalabalık bir şehirde yaşıyorsun. Enjektörlerin tam performansla püskürtmeleri dahi sorununu çözebilir.Zorunluluğunuz varmıdır bilmiyorum ama eğer yoksa Shell V-Power Nitro Diesele başlayın derim.Her nekadar sistem kendini kursada bazen Kalibrasyon yaptırmak bu tip hoşnutsuzlukları ortadan kaldırabilir.Kalibrasyon, sadece Toyota MMT şanzımana ait bir konu değildir, diğer markalarında MMT şanzımanlarında ihtiyaç olan bir konudur.Es modu zaten aracın orjinal SporMod yazılım programıdır, direkt baskı balata ile 200Nm tork aktaran 3.000d/d da vites değişimleri ile yüksek performans üreten bu motorun seriliği hala size yetersiz geliyorsa, 1.6 D motorları atlayıp direkt 2.0 benzinli veya diesel motorlara bakın derim.Yalnız üstte anlattığım şeyleri yapmıyorsanız 2.0 motorunda üretebileceği performansta düşüklük yaşanacaktır.Ve tabii lastiklerinize 36psi hava basıyormusunuz? diye sormuyorum, yoksa bırakın performansı menziliniz dahi çok yetersiz olacaktır.
es modu zaten yavas arkadasim ? Multimofe hizli gecisi olan bir vites degil ki
senden 30 yas buyuk biriyle konusurken daha dikkatli olman gerekmezmi arkadasim bende 1.4 D4D mMT yaris sahihibiyim . 0z100km hizlanma fabrika verisi 13.2 saniye benim aracimda Race Chip var ve 0-100 hizlanma 9.8sn fabrika verisi 90HP 205NM torqRace Chip sonrasi 114HP 269NM torqtavsiye ederim
Burada zaten MMT Es modunda hızlı vites değiştiriyor denmemis ki. Es modunda daha yüksek devirde değişim yapıyor denmiş
evet onu atlamişim ancak gecisi hizli bir vites gibi anlatmis beyfendi
Bence öyle anlatılmamış. Es modunda 200 nm tork sağlayıp, 3000 devirde vites değişimi yapılıyor denmiş yukarıdaki mesajda.
Her 5.000km'de bir Injector Cleaner kullanmanız çok çok faydalı olacaktır, zira kalabalık bir şehirde yaşıyorsun. Enjektörlerin tam performansla püskürtmeleri dahi sorununu çözebilir.Zorunluluğunuz varmıdır bilmiyorum ama eğer yoksa Shell V-Power Nitro Diesele başlayın derim.Her nekadar sistem kendini kursada bazen Kalibrasyon yaptırmak bu tip hoşnutsuzlukları ortadan kaldırabilir.Kalibrasyon, sadece Toyota MMT şanzımana ait bir konu değildir, diğer markalarında MMT şanzımanlarında ihtiyaç olan bir konudur.Es modu zaten aracın orjinal SporMod yazılım programıdır, direkt baskı balata ile 200Nm tork aktaran 3.000d/d da vites değişimleri ile yüksek performans üreten bu motorun seriliği hala size yetersiz geliyorsa, 1.6 D motorları atlayıp direkt 2.0 benzinli veya 1diesel motorlara bakın derim.Yalnız üstte anlattığım şeyleri yapmıyorsanız 2.0 motorunda üretebileceği performansta düşüklük yaşanacaktır.Ve tabii lastiklerinize 36psi hava basıyormusunuz? diye sormuyorum, yoksa bırakın performansı menziliniz dahi çok yetersiz olacaktır.
Race Chip kendin takiyorsun 3 dk suruyor anca.benim ayarim full acik , benim motor sorunsuzca calisiyor ses artisi tikirti vs hicbirsey yokarkadasin seat leonun taktik gecen hafta racr chip.ve full acmistik , 2. viteste 1000 devire dusunce motordan avans sesi geliyor kirr kirr diye inliyor motor , ayari 5 kademe dusurduk suan sorun yok mesela ama D4D motorda hic sorun yapmadi bende ha tabi en guzeli Remap ama arac garantili ise garanti bozulur servis bunu farkediyorrampa konusunda sana tavsiyem ise , rampada kaldin ! frene aol ayakla sikica bas , sag ayakla gaz ver ceyrek bas , ve sol ayagini frenden cekip gazi kokle rahatca cikarsin
Forumda shelle nıtro.ıle bır supra ya donustugune daır duyumlar aldım.Dene ıstersen.Gene sercan bey ve alper bey uzmanlarımız goruslerını bıldırecektır
ben bilmem, tekin bey bilir