Gönderen Konu: Michelin ve Goodyear arasında kaldım  (Okunma sayısı 8453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Michelin ve Goodyear arasında kaldım
« Yanıtla #60 : Kasım 13, 2014, 22:32:43 »
Gayet eskimiş olan Michelin Primacy 3 lastiklerimi(205/55/16 91V) 20 Ağustos'da İzmir goodyear bayisinden 25-30 . hafta 2014 üretimleri tanesi 185tl ye EGP olarak değiştirdim. Bayiden çıkar çıkmaz aradaki farkı hissettim. Arabamın yol sesinden oldukça şikayetçiydim. Neredeyse yarı yarıya azaldı diyebilirim. Gerçekten çok yumuşak ve konforlu bir lastik. Yaşadığım ilçede 3 farklı asfalt mevcut( Pütürlü, pek iyi kalitede olmayan sıcak asfalt ve süper asfalt.  :lol:). Bu yollar arası geçişte aracıma giren ses çok bariz değişiyordu. Ama EGP lastiklerle sıcak asfalt arası geçişlerdeki ses farkı çok azaldı. Arabayı çok sert kullanmamama rağmen eski lastiklerle 4-5 kere ABS nin 2-3 kerede VSC nin devreye girdiği olmuşdu. Yaklaşık 7000 kilometre kullanmama rağmen hem ABS hemde VSC hiç devreye girmedi.

Bu arada yaşadığım bir olayıda anlatmadan geçemeyeceğim. Eylül ayında arabamla  çıktığım karadeniz turunun daha başlarında, Bolu Yedigöller Milli Parkı yolunda sol ön lastiğimin yanaklarındaki 2 adet yarılmadan(biri 2 biride 3 cm) ötürü yolda kaldım. Yedigöller yolu şehir merkezinde yaklaşık 35 km sonra ve yolun 30 km si taşlı toprak yol. Yolda çalışma varmış. Yaklaşık 40 dakikada 10 km gittikten sonra bu yol bitmez deyip daha hızlı bir çekilde inişe geçtim. İnerkende lastiklerimde bir sorun olduğunu farkettim. Asfalta gelince durup yol yardımı çağırdım.  Lastikler daha 2000 km de idi.Aracım Bolu goodyear servisine çekildi. Burada ki kontrollerde lastiğimin kullanılamayacak durumda olduğunu, yamada tutmayacağını söylediler. Bende servis formu doldurarak garanti kapsamında değerlendirilmesi için goodyear merkezine lastiğimi gönderdim. Hiç kullanılmamasına rağmen  daha yolumun uzun olmasından ötürü 7 yıldır bekleyen stepneme güvenemedim, yeni bir EGP aldım.(225 TL). 4200 km lik seyahatim boyunca  başka bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Yaklaşık 20 gün sonra fabrikadan kontrol raporu geldi ve kullanıcı hatasından ötürü garanti kapsamına giremeyeceğini öğrendim. Sonuç olarak ; Goodyear EGP gerçekten çok sessiz, konforlu ve güvenli bir lastik. Asfalttan çıkmamak kaydıyla. !!!

Ömer bey yanaktaki kesikler taş kesiğimiydi yoksa başka birşeymi?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 13, 2014, 22:32:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '08
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Kasım 14, 2014, 07:50:25 »
Ömer bey yanaktaki kesikler taş kesiğimiydi yoksa başka birşeymi?

Taş kesiği. Hızlı gitmesem belki olmazdı ama ben geri dönerken benden daha hızlı tırmanan v40, megane 2 gibi araçlar vardı.Onlara ne oldu bilemiyorum. :-\ Lastik çok konforlu ve güvenli ama yanakları çok yumuşak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 19, 2014, 15:04:48 »
Taş kesiği. Hızlı gitmesem belki olmazdı ama ben geri dönerken benden daha hızlı tırmanan v40, megane 2 gibi araçlar vardı.Onlara ne oldu bilemiyorum. :-\ Lastik çok konforlu ve güvenli ama yanakları çok yumuşak.

:( taş kesikleri insanın canını sıkıyor maalesef helede yumuşak yanaklı lastik olunca hiç affetmiyor  :( geçmiş olsun
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!