0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kışlık lastik için goodyear ultra grip 9 aldım ve takmadım ama boş lastik bile hoşuma gitti benim sorum şu bu resimde görülen renkli kısım aracın görünmeyen iç kısmında mı olacak yoksa dış kısmında olacak ben mi göreceğim
3 markanın 205/55-16 91V ebadındaki lastiğin etiket değerlerini karşılaştırınca ortaya çıkan sonuç, Yakıt tüketimine etkisi Yağışlı yolda tutunma Gürültü seviyesiGoodyear EfficiantGrip Performance B A 68Michelin Energy Saver C A 70Continental PremiumContact 5 C A 71Not: Farklı ebat lastiklerde etiket değerleri farklıdır ve marka sıralaması değişir.
Aslında bu sınıflama kolaylık oldu tüketiciler açısından. Bence bu daha ileri gidilmeli ve örneğin; 2. yıl ya da 20.000km deki lastik verileri de aynı şekilde sınıflandırılmalı.
Kesinlikle, ama yakıt tüketimide lastik seçiminde bence etkisiz eleman olarak değerlendirilmeli. Nedeni az yaksın diye B grubu alırken kırmızıda 0-100 km 10 sn yede varma derdine giriliyor buda biraz saçma kaçıyor.Sakin kullanırsanız aman aman farkları yoktur. Bu arada primacy için kaydırıyor diye yorumlar çoğalmış ben 175 70 R13 ünüde 205 55 R16 sınıda uzun müddet kullandım ve kesinlikle beni üzmedi. ( Bu kaydırma bildiğiniz üzere bir çok nedene bağlı arkadaşlar yolun kendi aşınma yüzeyi, ıslaklık yüzdesi,yol üstündeki toz yüzdesi, yolun deveri, sizin hızınız, viraja giriş açınız, virajın derecesi, aracın yükü vs. vs. daha sayabilirim ) Helede kuru havada ısısını yakalayınca çitanın pençelerine dönüşüyor. ( çokmu abarttım ne ) GY' ı michelin kadar kullanma fırsatım olmadı ama kıyaslayacak kadar fikir sahibiyim ve ikiside yanak olarak çok zayıf yüksek hızda sert bir çukura girerseniz her ikiside balon yapabilir lakin GY hamur kalitesinin bir nebze daha sert olması nedeni ile daha az deforme oluyor. Buda bize özellikle kuru havalarda yol tutuş olarak geri dönüyor bilginize. Bu arada kışlıklardan da söz edeyim, UG 8 in üzerine tanımam, michellin yazlıklarda kauçuk yüzdesini yüksek tutarken kışlıklarda nasıl olurda GY dan geri kalır hala anlamış değilim. Alpin daha sert ve UG 8 kadar performansı yok. Bu arada UG 8 alırken bayiide UG 9 görmüştüm çok daha yumuşaktı fakat çok pahalı geldi alamadım
gökhan bey ultra grip 9 umu bugun taktırdim inanın tek kelime ile mükemmel arabanın sesi kesildi abartısız bi lastiğin bu kadar etki edeceğini hiç tahmin edemezdim lastiği test ettim bugun biraz yol yaparak çok memnun kaldım tutunması falan çok iyi