Gönderen Konu: Michelin ve Goodyear arasında kaldım  (Okunma sayısı 8454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Michelin ve Goodyear arasında kaldım
« Yanıtla #40 : Eylül 29, 2014, 10:20:50 »
3 markanın 205/55-16 91V ebadındaki lastiğin etiket değerlerini karşılaştırınca ortaya çıkan sonuç,

Yakıt tüketimine etkisi     Yağışlı yolda tutunma     Gürültü seviyesi
Goodyear EfficiantGrip Performance                      B                                    A                                68
Michelin Energy Saver                                           C                                    A                                70
Continental PremiumContact 5                             C                                    A                                71

Not: Farklı ebat lastiklerde etiket değerleri farklıdır ve marka sıralaması değişir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 29, 2014, 10:20:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 15, 2014, 23:46:14 »
Tekin bozbey arkadaşım test verilerini paylaşarak zaten lastik konusunda son noktayı koymuş.Bende hepsi burada.comdan michelinen primacy 3 siparişi vermişken dikkatimi çeken 37 yorum ve yorumların büyuk oranda olumlu olmasıydi.daha sonra int.te dolaşırken goodyear e.grip per.lastiği nin yorumlari ve lastik etiketindeki değerler dikkatimi çekti.hepsi burada comda yapilan77 yorumdan %100 lük olumlu görüsler olunca hemen micheline siparisini iptal edip goodyear a döndüm.konfor ve sessizlik en önemli kıstasım olunca bu lastiği alarak en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum.fiyatıda yeni çıkan bir seri olmasına rağmen micheline den daha ucuz..ben kesinlikle tavsiye ederim.lastiği kullanmaya başlayinca asil yorumumu yapabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 15, 2014, 23:59:34 »
Valla bizde değiştirdik  bridgestone b330 evo vardi michelin energy saver aldik lastikler henuz 1500 km. Isinmadiginda lastikler guven konusunda cok iyi degiller ama benim gibi viraja girince guven olmuyor normal sartlarda bridgestonedan daha iyi tepkiler aliyorum. Onceden arkasini cok salmazdi ama yinede kontralarla azda olsa saliyordu hatta onden kayiyordu simdi ise hicbir sekilde salma yok cok cabaliyorum salmasi icin. Isindiktan sonra efsane diyebilirim michelin icin Otesi yok. Goodyear acikcasi bana sert bir lastikmis gibi geldi inceledigimde michelin yumusaklik konusunda en uc noktaya gelmis dve cidden memnunum gerek yol tutus gerek ses olarak gerek yakit olarak ve 68 db ses cikartiyor. Ben michelin tavsiye ederim acikcasi ama kislik lastik denseydi kesinlikle tartismasiz goodyear ug8 derdim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 16, 2014, 00:09:27 »
işte o fazla yumuşaklık bozuk yollarda size "balon" olarak geri dönüyor. yollarınız pek güzel değilse michelin almayın. goodyear'ın kıvamı bence gerçekten iyi. biz de efficient grip performance kullanıyoruz, bundan önce de efficient grip kullandık. gerçekten eski goodyear gt serileri vardı oradaki kalite geri gelmiş. bridgestone'dan sonra tek olumsuz yanı ömrünün biraz daha kısa olması ki bu da doğal bir durum. bridgestone bildiğin kaya gibi lastik.

bu arada kendi lastik ölçülerinize özel tüv test sonuçlarını mutlaka araştırın. bazı ölçülerde başarılı olan lastik, diğer ölçülerde geride kalabiliyor. tam tersi de söz konusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2014, 20:32:28 »
Godyear ef.grip per. 1000 kilometredir kullanıyorum ve çok çok memnunum..ben öncedende bekirttiğim gibi michrline ve effi.per.siparişini hepsi bu.dan vermistim. Micheline siparisini iptal ettirmeme rağmen iki markada kargoya geldiğinde ikisini kıyaslama şansım oldu.goodyear in yanakları belirgin olarak çok yumuşak ve test verilerindeki yüm kriterlerden en yüksek  puanıbu lastik almış(adac testi)dahil..kullanımı konforu çok yüksek..örnek: yollardaki hız düďürücülerden minimum sese geçiyorum ki kullandığım 2012 corolla yalıtım zaafiyeti olan bir araç.yumuşaklığı dolayısıyla araçta sürüş karakteri olumlu değişiyor..amortisörlere extra bir yumüşaklık geldi.ses pürüzlü asfaltta çok az temiz asfaltta hiç gelmiyor dense yeridir..ben yorumlara bakarak aldıgım bu lastikten olağanüstü mrmnunum ve michelineden daha ucuz ve kalitesi yukarıda oldugu icin herkese tavsiye edrim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 05, 2014, 20:53:25 »
kışlık lastik için goodyear ultra grip 9 aldım ve takmadım ama boş lastik bile hoşuma gitti  :) benim sorum şu bu resimde görülen renkli kısım aracın görünmeyen iç kısmında mı olacak yoksa dış kısmında olacak ben mi göreceğim
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 05, 2014, 21:21:35 »
sağdaki lastiklerde dışta, soldakilerde içte kalacak ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 05, 2014, 21:23:07 »
kışlık lastik için goodyear ultra grip 9 aldım ve takmadım ama boş lastik bile hoşuma gitti  :) benim sorum şu bu resimde görülen renkli kısım aracın görünmeyen iç kısmında mı olacak yoksa dış kısmında olacak ben mi göreceğim

Lastiğin iki tarafında da Outside ( Dış taraf ) ve Insie ( İç taraf ) şeklinde yazması gerekir kenarlarda. Outside yazan kısım dışa bakacak şekilde Inside yazan kısımlar içe bakacak şekilde takılmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 06, 2014, 12:01:15 »
Yanakta Rotation yazan yerde ok işareti ile yönü vardır takıldığında bu yön daima aracın önünü göstermeli.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 06, 2014, 13:19:23 »
3 markanın 205/55-16 91V ebadındaki lastiğin etiket değerlerini karşılaştırınca ortaya çıkan sonuç,

Yakıt tüketimine etkisi     Yağışlı yolda tutunma     Gürültü seviyesi
Goodyear EfficiantGrip Performance                      B                                    A                                68
Michelin Energy Saver                                           C                                    A                                70
Continental PremiumContact 5                             C                                    A                                71

Not: Farklı ebat lastiklerde etiket değerleri farklıdır ve marka sıralaması değişir.

Aslında bu sınıflama kolaylık oldu tüketiciler açısından. Bence bu daha ileri gidilmeli ve örneğin; 2. yıl ya da 20.000km deki lastik verileri de aynı şekilde sınıflandırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 06, 2014, 23:57:41 »
Aslında bu sınıflama kolaylık oldu tüketiciler açısından. Bence bu daha ileri gidilmeli ve örneğin; 2. yıl ya da 20.000km deki lastik verileri de aynı şekilde sınıflandırılmalı.

Kesinlikle, ama yakıt tüketimide lastik seçiminde bence etkisiz eleman olarak değerlendirilmeli. Nedeni az yaksın diye B grubu alırken kırmızıda 0-100 km 10 sn yede varma derdine giriliyor buda biraz saçma kaçıyor.Sakin kullanırsanız aman aman farkları yoktur. Bu arada primacy için kaydırıyor diye yorumlar çoğalmış ben 175 70 R13 ünüde 205 55 R16 sınıda uzun müddet kullandım ve kesinlikle beni üzmedi. ( Bu kaydırma bildiğiniz üzere bir çok nedene bağlı arkadaşlar yolun kendi aşınma yüzeyi, ıslaklık yüzdesi,yol üstündeki toz yüzdesi, yolun deveri, sizin hızınız, viraja giriş açınız, virajın derecesi, aracın yükü vs. vs. daha sayabilirim :P ) Helede kuru havada ısısını yakalayınca çitanın pençelerine dönüşüyor. ( çokmu abarttım ne ) GY' ı  michelin kadar kullanma fırsatım olmadı ama kıyaslayacak kadar fikir sahibiyim ve ikiside yanak olarak çok zayıf yüksek hızda sert bir çukura girerseniz her ikiside balon yapabilir lakin GY hamur kalitesinin bir nebze daha sert olması nedeni ile daha az deforme oluyor. Buda bize özellikle kuru havalarda yol tutuş olarak geri dönüyor bilginize. Bu  arada kışlıklardan da söz edeyim, UG 8 in üzerine tanımam, michellin yazlıklarda kauçuk yüzdesini yüksek tutarken kışlıklarda nasıl olurda GY dan geri kalır hala anlamış değilim. Alpin daha sert ve UG 8 kadar performansı yok. Bu arada UG 8 alırken bayiide UG 9 görmüştüm çok daha yumuşaktı  fakat çok pahalı geldi alamadım :(
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 07, 2014, 00:03:13 »
Petlas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 08, 2014, 02:22:38 »
Continental markasinida arastirin derim.
2004 Toyota Avensis Wagon, 4D4 Dizel 2.0, Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 11, 2014, 22:26:47 »
Kesinlikle, ama yakıt tüketimide lastik seçiminde bence etkisiz eleman olarak değerlendirilmeli. Nedeni az yaksın diye B grubu alırken kırmızıda 0-100 km 10 sn yede varma derdine giriliyor buda biraz saçma kaçıyor.Sakin kullanırsanız aman aman farkları yoktur. Bu arada primacy için kaydırıyor diye yorumlar çoğalmış ben 175 70 R13 ünüde 205 55 R16 sınıda uzun müddet kullandım ve kesinlikle beni üzmedi. ( Bu kaydırma bildiğiniz üzere bir çok nedene bağlı arkadaşlar yolun kendi aşınma yüzeyi, ıslaklık yüzdesi,yol üstündeki toz yüzdesi, yolun deveri, sizin hızınız, viraja giriş açınız, virajın derecesi, aracın yükü vs. vs. daha sayabilirim :P ) Helede kuru havada ısısını yakalayınca çitanın pençelerine dönüşüyor. ( çokmu abarttım ne ) GY' ı  michelin kadar kullanma fırsatım olmadı ama kıyaslayacak kadar fikir sahibiyim ve ikiside yanak olarak çok zayıf yüksek hızda sert bir çukura girerseniz her ikiside balon yapabilir lakin GY hamur kalitesinin bir nebze daha sert olması nedeni ile daha az deforme oluyor. Buda bize özellikle kuru havalarda yol tutuş olarak geri dönüyor bilginize. Bu  arada kışlıklardan da söz edeyim, UG 8 in üzerine tanımam, michellin yazlıklarda kauçuk yüzdesini yüksek tutarken kışlıklarda nasıl olurda GY dan geri kalır hala anlamış değilim. Alpin daha sert ve UG 8 kadar performansı yok. Bu arada UG 8 alırken bayiide UG 9 görmüştüm çok daha yumuşaktı  fakat çok pahalı geldi alamadım :(
gökhan bey ultra grip 9 umu bugun taktırdim inanın tek kelime ile mükemmel arabanın sesi kesildi abartısız bi lastiğin bu kadar etki edeceğini hiç tahmin edemezdim lastiği test ettim bugun biraz yol yaparak çok memnun kaldım tutunması falan çok iyi  :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #54 : Kasım 12, 2014, 15:12:50 »
 İlk 500km 'de bir lastik için çok sağlıklı kararlar verilmez bence. Özellikle araçtan çıkan lastik eski ve ömrünü yitirmiş ise kıstasta nesnel olmak iyice zorlaşır.
 Michelin ve Goodyear kıyaslamasından ziyade modellerin kıyaslaması daha doğru olur. Ebatlar arasında bile aynı markanın desen ya da özellik farkı ve dolayısı ile etki farkı olabilmektedir. Bir desen ince tabanda çok etkili değilken, daha geniş bir tabanda daha farklı sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 12, 2014, 22:34:41 »
gökhan bey ultra grip 9 umu bugun taktırdim inanın tek kelime ile mükemmel arabanın sesi kesildi abartısız bi lastiğin bu kadar etki edeceğini hiç tahmin edemezdim lastiği test ettim bugun biraz yol yaparak çok memnun kaldım tutunması falan çok iyi  :)

Maşallah Mustafa bey RAB'bim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah. Bende Kumho Izen vardı 2008 çıkışlı (  gümrükte yada depoda  bi üç sene yatmış  2 sezon da ben kullandım ama yeni sezona güvenemedim )  sattım, UG9 baktım çoook güzeldi hamuru yumuşacık :P ama param UG8 e yetti malesef  :( K.K 7 taksitle tanesi 195 geldi bana UG9 a 255 diyordu. Elim varmadı almaya  :argh:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 12, 2014, 23:17:09 »
Kesinlikle Continental derim. 20000 km kullandım. Islakta yol tutuş çok iyi.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Kasım 12, 2014, 23:46:54 »
kumho tavsiye edermisiniz etiket değerleride çok iyi fiyatıda çok uygun 120 tl filan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #58 : Kasım 13, 2014, 08:01:07 »
 Arkadaşlar, yazlık ve kışlık lastik tavsiye başlıklarımız mevcut. Bazı paylaşımlar orada daha faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '08
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Kasım 13, 2014, 08:53:27 »
Gayet eskimiş olan Michelin Primacy 3 lastiklerimi(205/55/16 91V) 20 Ağustos'da İzmir goodyear bayisinden 25-30 . hafta 2014 üretimleri tanesi 185tl ye EGP olarak değiştirdim. Bayiden çıkar çıkmaz aradaki farkı hissettim. Arabamın yol sesinden oldukça şikayetçiydim. Neredeyse yarı yarıya azaldı diyebilirim. Gerçekten çok yumuşak ve konforlu bir lastik. Yaşadığım ilçede 3 farklı asfalt mevcut( Pütürlü, pek iyi kalitede olmayan sıcak asfalt ve süper asfalt.  :lol:). Bu yollar arası geçişte aracıma giren ses çok bariz değişiyordu. Ama EGP lastiklerle sıcak asfalt arası geçişlerdeki ses farkı çok azaldı. Arabayı çok sert kullanmamama rağmen eski lastiklerle 4-5 kere ABS nin 2-3 kerede VSC nin devreye girdiği olmuşdu. Yaklaşık 7000 kilometre kullanmama rağmen hem ABS hemde VSC hiç devreye girmedi.

Bu arada yaşadığım bir olayıda anlatmadan geçemeyeceğim. Eylül ayında arabamla  çıktığım karadeniz turunun daha başlarında, Bolu Yedigöller Milli Parkı yolunda sol ön lastiğimin yanaklarındaki 2 adet yarılmadan(biri 2 biride 3 cm) ötürü yolda kaldım. Yedigöller yolu şehir merkezinde yaklaşık 35 km sonra ve yolun 30 km si taşlı toprak yol. Yolda çalışma varmış. Yaklaşık 40 dakikada 10 km gittikten sonra bu yol bitmez deyip daha hızlı bir çekilde inişe geçtim. İnerkende lastiklerimde bir sorun olduğunu farkettim. Asfalta gelince durup yol yardımı çağırdım.  Lastikler daha 2000 km de idi.Aracım Bolu goodyear servisine çekildi. Burada ki kontrollerde lastiğimin kullanılamayacak durumda olduğunu, yamada tutmayacağını söylediler. Bende servis formu doldurarak garanti kapsamında değerlendirilmesi için goodyear merkezine lastiğimi gönderdim. Hiç kullanılmamasına rağmen  daha yolumun uzun olmasından ötürü 7 yıldır bekleyen stepneme güvenemedim, yeni bir EGP aldım.(225 TL). 4200 km lik seyahatim boyunca  başka bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Yaklaşık 20 gün sonra fabrikadan kontrol raporu geldi ve kullanıcı hatasından ötürü garanti kapsamına giremeyeceğini öğrendim. Sonuç olarak ; Goodyear EGP gerçekten çok sessiz, konforlu ve güvenli bir lastik. Asfalttan çıkmamak kaydıyla. !!!