Özetle aracımın yarı parçalarında boya var. Araç kırmızı ve buda malumunuz ton farkı demek. Aracımın bir tarafında bu olay çok bariz belli oluyor. Geçtiğimiz haftalarda hanımın ufak bir kazası oldu. Tamponu boyattım. Stop lambası değişti. Tonu biraz koyu oldu. Kaportacı "arabada çok ton farkı var, hangisine uyduracağımı bilemedim" dedi. Hak vermedim değil.
Bunun yanı sıra satarken muhakkak değer kaybı olacaktır ancak bu şekilde de gözüme hoş gelmiyor. Bundan önceki araçlarımda böyle değildi. Ki böyle boya yoktu

Ev aldığım için de en az iki sene değiştirme olanağım yok. Hatta düşüncelerim arasında 70.000 km'de ki aracımı satmayıp hanıma bırakmakta var. Yani boyatsam mı bilemedim. Tahminen 1000 lira civarında masrafı olur diye düşünüyorum.
Anlattığınız nedenlere bakılırsa komple boyatılabilir hatta boyatmışken tavanı da.

Sonuçta sadece tavanın eski boya kalması da ton farkı vs hoş görünmeyecek.
Tavan hariç de olsa toplam tutarın 1000 tl yi aşacağını düşünüyorum.
Öncelikle 1000tl ye boyarim diyen varsa bence uzak durun.tum arac 1000tl ye yada tavansiz bemce zor.ikincisi sadece tamponuornek vermissiniz.aracta kac yerde ton farki var.eger sirf tamponsa acimayin vurun kalin pastayi 3-4 defa kendine gelir zaten.
Tavan hariç de olsa toplam tutarın 1000 tl yi aşacağını düşünüyorum.
Az evvel aradım ustayı. 1400 lira dedi. Bana abartılı ton farkı görünen sağ tarafı boyayalım dedi. Ona da 400 dedi....
Mesaj Birleştirildi: 26 Eyl, 2014 11:17
Öncelikle 1000tl ye boyarim diyen varsa bence uzak durun.tum arac 1000tl ye yada tavansiz bemce zor.ikincisi sadece tamponuornek vermissiniz.aracta kac yerde ton farki var.eger sirf tamponsa acimayin vurun kalin pastayi 3-4 defa kendine gelir zaten.
Sağ ön çumurluk ve sağ arka kapı boyalı. Sağ ön kapı orijinal. Orjinale göre açık boyamışlar zamanında. Bu yüzden acayip ton forkı var.
Sanırım boyalı iki parçayı boyattıracağım. Orjinal kapıya da vernik geçeriz dedi. Tamponu da orijinal kapının tonuna göre ayarlamışlar. Fark biraz da ondan kaynaklanıyor.
Az evvel aradım ustayı. 1400 lira dedi. Bana abartılı ton farkı görünen sağ tarafı boyayalım dedi. Ona da 400 dedi....
Mesaj Birleştirildi: 26 Eyl, 2014 11:17
Sağ ön çumurluk ve sağ arka kapı boyalı. Sağ ön kapı orijinal. Orjinale göre açık boyamışlar zamanında. Bu yüzden acayip ton forkı var.
Sanırım boyalı iki parçayı boyattıracağım. Orjinal kapıya da vernik geçeriz dedi. Tamponu da orijinal kapının tonuna göre ayarlamışlar. Fark biraz da ondan kaynaklanıyor.
Yasin Bey fiyatları uygun ancak fırınlı boya mı yapacak? İşçiliğine dikkat etmenizi öneririm. Dimyata giderken eldeki bulgurdan olmayın.
bence önce ağır pasta işlemi ve daha sonra boya diye düşünüyorum, kaporta işlemsiz 1400 lira çok diye düşünüyorum, ama kesinlikle değecektir...
İmkanlar çerçevesinde komple boyatmanı tavsiye ederim eğer ki binmeyi düşünüyorsan
Yasin abi bence komple boyatma.anpadigim kadariyla 2parca yer boyatcan deymez tumden boyatmaya illaki birgun saticaksin ton farkindan 2parca icin tumdem boyattim demek olmaz sahsi dusuncem.2-3parca icin komple boyama derim.ton farki icin o 2yeri boyat arkasindan guzel bi pasta cila tamamdir bence
Yasin abi bence komple boyatma.anpadigim kadariyla 2parca yer boyatcan deymez tumden boyatmaya illaki birgun saticaksin ton farkindan 2parca icin tumdem boyattim demek olmaz sahsi dusuncem.2-3parca icin komple boyama derim.ton farki icin o 2yeri boyat arkasindan guzel bi pasta cila tamamdir bence
Aynen katılıyorum.
Komple boyadan sonra araç çok canlı duracaktır fakat Türkiye gibi bir ülkede o araca öcü muamelesi yaparlar
Fikirlerinizi çin teşekkür ederim arkadaşlar...
malum komple boyalı araca kimse yanaşmıyor, güvendiğim birileri haricinden ben de yanaşmam açıkçası. o nedenle tüm işlemi fotoğraflamanızı hatta videoya çekmenizi tavsiye ederim.
öte yandan yetkili serviste yapsanız servisin de boya öncesi onaylı ekspertiz raporunu alabilirsiniz. satarken sorun olmaması açısından aklıma gelenler bunlar. kolay gelsin.
Yasin bey ufak bir kuralı hatırlatmak isterim.
forumda kullandığımız teşekkür kısmı yapılan faydalı mesaj ve açıklamalar içindir.Kişinin bir anlamda rütbesini yükseltir.Ahlaken ettiğimiz teşkkür ise nezakettir ve konu ile alakası yoktur.Sizinkilerin çoğu nezaket teşekkürüdür.
Araba boya konusuna gelince ben olsam arabayı 4-5 sene kullanacaksam komple boyatırım.Ne güzel arabayı hanımınıza bırakma durumu da var.O halde boyatın gitsin.
Yasin bey ufak bir kuralı hatırlatmak isterim.
forumda kullandığımız teşekkür kısmı yapılan faydalı mesaj ve açıklamalar içindir.Kişinin bir anlamda rütbesini yükseltir.Ahlaken ettiğimiz teşkkür ise nezakettir ve konu ile alakası yoktur.Sizinkilerin çoğu nezaket teşekkürüdür.
Araba boya konusuna gelince ben olsam arabayı 4-5 sene kullanacaksam komple boyatırım.Ne güzel arabayı hanımınıza bırakma durumu da var.O halde boyatın gitsin.
Hatırlattığınız duruma dikkat ederim bundan sonra. Tavsiyeniz için teşekkürler...
Özetle aracımın yarı parçalarında boya var. Araç kırmızı ve buda malumunuz ton farkı demek. Aracımın bir tarafında bu olay çok bariz belli oluyor. Geçtiğimiz haftalarda hanımın ufak bir kazası oldu. Tamponu boyattım. Stop lambası değişti. Tonu biraz koyu oldu. Kaportacı "arabada çok ton farkı var, hangisine uyduracağımı bilemedim" dedi. Hak vermedim değil.
Bunun yanı sıra satarken muhakkak değer kaybı olacaktır ancak bu şekilde de gözüme hoş gelmiyor. Bundan önceki araçlarımda böyle değildi. Ki böyle boya yoktu 
Ev aldığım için de en az iki sene değiştirme olanağım yok. Hatta düşüncelerim arasında 70.000 km'de ki aracımı satmayıp hanıma bırakmakta var. Yani boyatsam mı bilemedim. Tahminen 1000 lira civarında masrafı olur diye düşünüyorum.
1000 liraya serpme boya yapılır oda bakarken içiniz iyice kararır pek düzgün olmuyor fırın boya ise 1500 2000 arası iyi işçilikle yapılıyor bizim orası için söylüyorum bunu
Yasin abi yasar abi de solemis 1000tl ye boyarim denen yerdem uzak dur derim tanidigin ettigim yer degilse indirim yapmiyorsa.o boyacidan uzak durun komple temiz boyasi 2000tlden baslar sahsi dusuncem ve bildigim kaliteli yerler icin.
sunuda soliyim o boyanacak yerler guzel bir boya ile tutturulursa pasta cila ile gene esinize fistik gibi araba bırakırsınız.
turkiye sartlarinda tumden boya 5-6parcadan baslamali sahsi dusuncem.
Benim fikrim tavan hariç komple boyatin. Tavanı da günümüz modasina uygun olarak siyah kaplatin. Biraz spor duracaktir tabi.
her ne yaparsanız yapın yapmadan oncede yaparkende fotograflarını cekın. olurda satacak olursanız elınızdekı fotografları gosterır bak bu yuzden komple boyattım yanı takla falan yok dersınız.