0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tavan hariç de olsa toplam tutarın 1000 tl yi aşacağını düşünüyorum.
Öncelikle 1000tl ye boyarim diyen varsa bence uzak durun.tum arac 1000tl ye yada tavansiz bemce zor.ikincisi sadece tamponuornek vermissiniz.aracta kac yerde ton farki var.eger sirf tamponsa acimayin vurun kalin pastayi 3-4 defa kendine gelir zaten.
Az evvel aradım ustayı. 1400 lira dedi. Bana abartılı ton farkı görünen sağ tarafı boyayalım dedi. Ona da 400 dedi....Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2014, 11:17:47 Sağ ön çumurluk ve sağ arka kapı boyalı. Sağ ön kapı orijinal. Orjinale göre açık boyamışlar zamanında. Bu yüzden acayip ton forkı var. Sanırım boyalı iki parçayı boyattıracağım. Orjinal kapıya da vernik geçeriz dedi. Tamponu da orijinal kapının tonuna göre ayarlamışlar. Fark biraz da ondan kaynaklanıyor.
Yasin abi bence komple boyatma.anpadigim kadariyla 2parca yer boyatcan deymez tumden boyatmaya illaki birgun saticaksin ton farkindan 2parca icin tumdem boyattim demek olmaz sahsi dusuncem.2-3parca icin komple boyama derim.ton farki icin o 2yeri boyat arkasindan guzel bi pasta cila tamamdir bence
Yasin bey ufak bir kuralı hatırlatmak isterim.forumda kullandığımız teşekkür kısmı yapılan faydalı mesaj ve açıklamalar içindir.Kişinin bir anlamda rütbesini yükseltir.Ahlaken ettiğimiz teşkkür ise nezakettir ve konu ile alakası yoktur.Sizinkilerin çoğu nezaket teşekkürüdür.Araba boya konusuna gelince ben olsam arabayı 4-5 sene kullanacaksam komple boyatırım.Ne güzel arabayı hanımınıza bırakma durumu da var.O halde boyatın gitsin.
Özetle aracımın yarı parçalarında boya var. Araç kırmızı ve buda malumunuz ton farkı demek. Aracımın bir tarafında bu olay çok bariz belli oluyor. Geçtiğimiz haftalarda hanımın ufak bir kazası oldu. Tamponu boyattım. Stop lambası değişti. Tonu biraz koyu oldu. Kaportacı "arabada çok ton farkı var, hangisine uyduracağımı bilemedim" dedi. Hak vermedim değil.Bunun yanı sıra satarken muhakkak değer kaybı olacaktır ancak bu şekilde de gözüme hoş gelmiyor. Bundan önceki araçlarımda böyle değildi. Ki böyle boya yoktu Ev aldığım için de en az iki sene değiştirme olanağım yok. Hatta düşüncelerim arasında 70.000 km'de ki aracımı satmayıp hanıma bırakmakta var. Yani boyatsam mı bilemedim. Tahminen 1000 lira civarında masrafı olur diye düşünüyorum.