0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzun yolda denedim. Mezitler rampasını çoğu kişi bilir. Aracı 110 km hızla 5. viteste salıyorum araç sabit gidiyor sanki motor freni yaparak iniyor. Lastik havalarını 32 bastım (205 50 16 olduğu için normalde 30 31 basıyorum.) Yani lastiklerdede sorun yok. Hatta bazı yerlerde aracı 100 110 km sabitleyip boşa attım yine hızlanmıyor. Bakımda fren balataları değişti acaba aracı tutuyormu yani çok sıkılmış olabilirmi ?
Yüksek hızlarda sabit hızda gitmesi normal, sonuçta motor devri yüksek, sürtünme fazla.Ankara-Bolu arasındaki otoban yolunda. Gaza basmazken 100-110 ile yokuş inerken hızım azalırken, 90 ile hızımı koruyorum. Tamamıyla sürtünmenin, hava direncinin artmasıyla alakalı. Aracın hızı 2 katına çıktığında oluşan direnç 4 katına çıkmaktadır çünkü.
Vites boştaykende bu değişmiyor.
Enteresan çok dik yokuş eğimlerine rağmen böyle diyorsanız bir şanzıman yağını değiştirtin derim. Balata veya rulmanlardan da kaynaklanabilir.
Şanzıman yada motorla ilgili sıkıntı olsa boşa aldığımızda onlarla bir bağlantısı olmadığı için ivmelenmesi gerek. Fren balatalarından şüpheliyim. Bakımda onlarda değişti fazla sıkılmış olabilir. Yada el freninden dolayı birşeyde olabilir. İşin garibi herhangi bir sürtme sesi vs de yok.
siz en azından boşa atabiliyorsunuz.benim ki multi mode olduğundan boşa da atamıyorum
Uzun yolda denedim. Mezitler rampasını çoğu kişi bilir. Aracı 110 km hızla 5. viteste salıyorum araç sabit gidiyor sanki motor freni yaparak iniyor. Lastik havalarını 32 bastım (205 50 16 olduğu için normalde 30 31 basıyorum.) Yani lastiklerdede sorun yok. Hatta bazı yerlerde aracı 100 110 km sabitleyip boşa attım yine hızlanmıyor.
Arka balatalarınız diskse el freni için ayrı balata var onun ayarları ile oynadılarsa fazla sıkıyordur aynı şey benim başıma geldi.Rampada ışıklarda durduğumda frenden ayagımı çekince araba frendeymiş gibi duruyordu farkedip ayarlarını tekrar yaptırdım düzeldi.
Sizin aracınız Corolla, Lastiklerinize 36psi bastıktan sonra tekrar test edin. Tekin abi benim corollanın jant - lastik ebatı 205 50 16. 4 lastiğede 31 basıyorum normalde. Denerken 32 bastım. Fazla bile yaniorjinal ebatta (195 60 15 ) 160 km ye kadar 32 basılıyor.
Tekin abi benim corollanın jat - lastik ebatı 205 50 16. 4 lastiğede 31 basıyorum normalde. Denerken 32 bastım. Fazla bile yaniorjinal ebatta (195 60 15 ) 160 km ye kadar 32 basılıyor.
Önceki aracım Corollada önlere 36 arkalara (yüksüz) 32 basardım. Bence şu an hava karanlık ve serinken dene. Hatta şu an gidip baksan en fazla 29 çıkacaktır.
Araç 4 disk.
Cavit Yordam arkadaşımızın dediği gibi, el freni ayarınızı baktırın.Araçta 4 disk var ama arka disklerin içinde el freni için kampana vardır.