Gönderen Konu: Ae101'e E12 Arka Davlumbaz ?  (Okunma sayısı 4283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101'e E12 Arka Davlumbaz ?
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2015, 12:50:35 »
:D nasıl değişmez abi, e12 de niye ses yok peki :)

e12 de tabanda 2cm kadar keçe var. 101 de sadece ayak basılan yerlerde 1 cm keçe var bu bir.
evet davlumbaz işe yarıyor. özellikle doğrudan gelen ince sesleri kesmek için faydalı ancak unutmamak gereken sesin nasıl oluştuğu. çünkü eğer aracı alçalttıysan dar yanaklı lastik , şekil jant koyduysan yoldaki minik taşların tekere vurmasıyla oluşan titreşim kasaya kadar ulaşıp ses yapıyor.

davlumbaz 60 x 2 tl dir. belki fazla bir para değil ama senin sorunun bununla bitmeyecek.

e12 altyapısı ile 101 in altyapısı aynı değil malesef.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2015, 12:50:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 14, 2015, 12:55:35 »
Abi keçe işi çözecekse keçeyi de değiştiririz sorun değil, aslında amacım biraz daha sesi azaltmak, şuan ki seslerde çok değil ama e12'ye binince sessiz geliyor araba :D. Biraz da artık arabada uğraşacak birşeyim kalmadı, arabamla vakit geçirmek için uğraşmak istiyorum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 14, 2015, 13:31:38 »
Cam kalınlığı bile önemli Mehmet. Bu ses olayı ulaştırma sektöründe bir çok araç için üzerine düşülen bir mühendislik problemi. Oluşan sesin frekansına göre kullanılan ürünler değişiyor.
Davlumbaz ile çamurluk arasına, yumurta kutusu tasarımındaki süngerden deneyebilirsin. Ancak sökülme vb güvenlik etkilerine dikkat etmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 14, 2015, 13:42:17 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54667.0

uğraşmak istiyorsan araba gayet güzel olabiliyor. özellikle teneke hissi gittiği için memnunum.
yol sesi olarak benim aracımda neredeyse hiç ses yok. şuan camlardan ve fitillerden gelen sese takıldım. yani yapısal sorunlar..

bencede güzel hobi. söküyorsun yapıyorsun emek verdiğinden zevkle biniyorsun..

ses gürültü ve hissedilenler olarak ise bir mercedes volvo kıvamı olmuyor ama passat yapabilirsin aracını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 20, 2015, 01:55:05 »
teklifim her zaman açık ankarada bulunmayacak bir parça değil bu. uymaz vs lafınada inanmam uydurulur ankarada orjinal gibi.
5 lik yay var bende de. kasis dışında başka sesim yok. kasislerden de 1 le geçince gene ses yok. diğer türlü takozun sesini duyuyorum çok net.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 21, 2015, 08:55:56 »
Cam kalınlığı bile önemli Mehmet. Bu ses olayı ulaştırma sektöründe bir çok araç için üzerine düşülen bir mühendislik problemi. Oluşan sesin frekansına göre kullanılan ürünler değişiyor.
Davlumbaz ile çamurluk arasına, yumurta kutusu tasarımındaki süngerden deneyebilirsin. Ancak sökülme vb güvenlik etkilerine dikkat etmek gerekir.

En azından olan sesi azaltmak mümkün diye düşünüyorum abi :). Elimizden geldiğince.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54667.0

uğraşmak istiyorsan araba gayet güzel olabiliyor. özellikle teneke hissi gittiği için memnunum.
yol sesi olarak benim aracımda neredeyse hiç ses yok. şuan camlardan ve fitillerden gelen sese takıldım. yani yapısal sorunlar..

bencede güzel hobi. söküyorsun yapıyorsun emek verdiğinden zevkle biniyorsun..

ses gürültü ve hissedilenler olarak ise bir mercedes volvo kıvamı olmuyor ama passat yapabilirsin aracını :)
Abi buradakilerde kapılara bitüself , tabana 4 çamurluk içine dıştan pütür atıldı. Hatta ön çamurluk davlumbaza da bitüself yapıldı. Çoğu sesi kaybettim ama arka çamurluktan gelen 2 ses var birisi lastik sesi ikincisi yağmurlu havada damlalar pıtır pıtır damlamasını anlıyorsun :). O yüzden davlumbaz istiyorum.

teklifim her zaman açık ankarada bulunmayacak bir parça değil bu. uymaz vs lafınada inanmam uydurulur ankarada orjinal gibi.
5 lik yay var bende de. kasis dışında başka sesim yok. kasislerden de 1 le geçince gene ses yok. diğer türlü takozun sesini duyuyorum çok net.

Ogün davlumbaz fiyatını sorabilirmisin ?  Senin sesin ile benim sesim farklı ama :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rolla
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2015, 21:37:18 »
Kapı fitillerinin iç kısmına serum lastiği çekebilirsin Bayağı kesiyor sesi istersen yardımcı olabilirim 30 metre civarı gidiyor