Gönderen Konu: Fikirlerinize çok ihtyacım var -- Yağ eksiltme  (Okunma sayısı 887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Fikirlerinize çok ihtyacım var -- Yağ eksiltme
« : Eylül 25, 2014, 01:45:45 »
Başımıza kötü bir olay geldi kamyonetin biri bagaj kapağını yamulttu ışıkta duramayıp raporlar tutuldu toyota kaskodan bagaj kapağı değişti sorunsuz teslim aldık arabayı ama işte bu zamana kadar hiç ihtimal vermediğim bir olayı servis çalışanı pat diye yuzume soyleyince teslim alırken çok korkmaya başladım işin doğrusu aracı bi kontrole getirin 55000 de yağ eksiltmiş biraz dedi

Araç ilk defa 49000 km de yağ lambası yakmıştı (daha oncesinde hiç boyle bir sıkıntı yok) uzun yolda çok fazla surulduğunden ustelik kış ayında normal hadi dedim turbolu araç yakar servisede sordum yakar abi normal dediler bir litre yağ koy dediler, koydum ve yağ çubuğunun ustundeki ikinci noktanın 3 milim falan yaklaşık ustune çıktı bir lt yağ ile o zaman fakat hiçde oyle yağ çubuğuna bakan bi insan değildim araç 49,500 bakıma girdi ve şu an 53400 de yağ çubuğuna bugun baktım emin olmak için servisteki elemanın soylediği çok kafama takılmıştı bugun sabah(8,30 da) 20 dk kadar yol yaptıktan sonra aksam 5 kadar hiç motoru çalıştırmadım ve yağ çubugunu çekip baktığımda tam iki çubuğun ortasında idi tam ortada duruyordu bu eksik manasınamı geliyor? eksiltiyor manasına geliyor ise ne yapmalıyım? endişelerim var lutfen tecrubeli abilerimden yardım istiyorum servise götürdüğümde ki sanırım dayanamayıp erken götürücem nasıl bir tavırda olmalıyım

Toyota Club Türkiye

Fikirlerinize çok ihtyacım var -- Yağ eksiltme
« : Eylül 25, 2014, 01:45:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Fikirlerinize çok ihtyacım var -- Yağ eksiltme
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2014, 08:40:33 »
Normal şartlarda bir otomobil yağ eksiltme nedeni ile yağ lambasını yakmaması gerekir. Yani normal bakımlarına giren bir aracın yağ basıncını düşürecek ve otomobili alarm durumuna getirecek kadar yağ yakmaması gerekir. Yağ lambasını yakacak ölçüde yağ eksilten bir aracın büyük bir ihtimalle sorunlu olduğu söylenebilir. Kaldı ki maalesef Toyota'nın özellikle bazı serilerine ait dizel motorları sorunludur ve bununla alakalı daha önceden açılmış bir çok konu forumda mevcuttur.

Vakit geçirmeden servis faturalarınızı ve ne kadar yağ ikmali yapıldığına dair aylık takiplerinizi geçmişe dönük olarak yapabildiğiniz ölçüde yapın ve derhal aracınızı yağ yakma sorunu olabileceği kuşkusuyla serviste kontrol altına alın. Sonrasında takip süreci vardır. Geçmiş olsun.