Gönderen Konu: Aracinizin LPG de tüketimi nedir ve nasil yakit tasarrufu saglanir?  (Okunma sayısı 7559 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '97
ARKADAŞLAR ARACIM 199 MODEL 1.6 110 BEYGİR TERRA KEDİGÖZ LPG Lİ BRC TEK NOKTALI .YENİ ALDIM ŞEHİR İÇİ KM 200YTL YAKIYOR LPG Lt:2.06YTL.HERKES YAZARSA AZ VEYA ÇOK YAKTIGINI ANLARIZ.ayrıca  yakıt tasarrufu için nelere dikkat ekmek gerekir??????????
corolla 1997 gli 1.6 16 valf,180.000km.Ankara

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Öncelikle şehir içinde 0,20 YKR lpg yakıtın çok normal.Uzun yolda 0,15-0,16 Ykr'a düşürebilirsin.
Lpg de yakıt tasarrufu kullanıma ve yolun durumuna göre çok fark eder.Örneğin düz yolda, normal trafik yoğunluğunda ve sakin kullanımda yakıtın oldukça düşer.Ama bol rampalı, yoğun trafikli yolda birde seri kullanmaya çalışırsan işte o zaman nerdeyse benzin kadar yakarsın.

+

Küçük harf kullanmaya dikkat edelim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
teşekkür ederim.ayrıca küçük harfe dikkat edecegim......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
kardeş ben yeni ölçtüm aracım corolla 1995 model otomatik vites aracımım tüp ayarını 4000 km de bir kontrol ettiririm  şu an lpg nin fiyatı  2050 ytl  uzun yolda km de 172 ykr şehir içi 198 ykr hesapladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bu arada gittiğim bütün tamirciler 4000 km yi geçmeden ayar yapmamı tavsiye ettiler hava filtresi, yağ değişimi,buji değişimi gibi durumlarda mutlaka gaz ayarı yapılmasını öneriyorlar vede ben farkına bizzat şahidim ben corollam ile ayda 5.000 km yol yapıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
arabalarımız aynı benimki  2000 modeli lovato tek noktalı lpg var yakıt 200 ile 220 krş arasında değişiyor kullanıma göre.  bence çok normal çünkü lpg nin fiyatı çok arttı artık benzine yaklaşıyoruz nerdeyse. arabayı kısa mesafede kullanmak, agresif kullanmak yakıt sarfiyatını çok artırıyor ne kadar sakin kullanırsak o kadar az yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ARKADAŞLA ÇEVREMDE BENİM ARABANIN AYNISI (99 TERRA 110 BEYGİR TEK NOKTA LPG Lİ )ŞEHİR İÇİ 170 YAKTIKLARINI SÖYLÜYORLAR ERZURUMDA..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
2001 1.4 vvti lpg de şehir içi ben kullanırsam 0,20 babam kullanırsa 0,18 falan brc sıralı :) benzinde 0,23-0,25 arası yakıyordu şehir içinde pek ekonomik olmuyor ama şehir dışı süper 0,11-0,12 arası yaktı tatile giderken ;)
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Şehir dışı harika yakmış gerçekten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
merhabalar arkadaşlar. ben 2002. 1,4 vövövti sahibiyim. tüp taktırmayı düşünüyorum. bir türlü karar veremiyorum. arabanın çekişinde sorun yaşanıyormu? çok merak iediyorum. tanıdığım insanlarda 1,6 var. tam cevap alamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
Arkadaşlar en son Afyon'dan Manisa üzerinden İzmir'e geldim.Araçta iki kişi ve yaklaşık +300kg civarı yüküm vardı. Ortalama hızım 115 km/saat , 100 km'de 7,82lt lpg .  Lpg 1,51 ytl'den aldım , km'de 0,118 ytl. mükemmel sarfiya
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
lpg=1,360 ytl aracım km de 0.119 yakıyor....
...toyota corolla 98 model gli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
lpg=1,360 ytl aracım km de 0.119 yakıyor....

1.360ytl derken?? :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
enson hesapladım lpg=1,58 /  km´de 0,114 kuruş yakıyo
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
1.360ytl derken?? :S
Ben kurban bayramında Adana 'da bir istasyonda LPG 'nin litresi 1.35YTL idi. Mükemmel fiyat!
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 05-ilker
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlar ben yeni toyota yaris aldım, 1.3 vwt motor tüp takdırmayı düşünüyorum , siz ce taktırmalımıyım , taktırırsam Atiker i önerirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
arkadaşlar ben yeni toyota yaris aldım, 1.3 vwt motor tüp takdırmayı düşünüyorum , siz ce taktırmalımıyım , taktırırsam Atiker i önerirmisiniz

Servet Bey, sizi tanışma bölümünde açacağınız ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yılda kaç km yapıyorsunuz.10.000 ve üstü ise hemen taktırın.Ortalama %35 lik tasarrufunuz olacaktır.Yani uzun yolda benzinle 20 kuruş yakıyorsan 13-14 kuruşa düşecektir.
 Atiker kit e gelince iyi bir montaj yapan sözde değil özde usta ile sorunsuz kullanırsın.
 Ne demişler kit alma usta al.

Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 05-ilker
  • Araç: Yaris
teşekkür ederim, ben yılda 15-20 bin km gibi kullanıyorum fazlası var aşağısı yok, siteyi dün keşfettim genel olarak corolla 1.6 model var o nedenle kıyaslama yapamadım birde yarisler çok küçük bagaja sahip tüp tankı için bir öneriniz var mı , ben Amasya da yaşıyorum burada Toyota nın servisi yok, özel ustaya götürmem gerekir neye dikkat etmem gerekir bakımlarını nasıl yaptırmalıyım selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2001 terra 110bg sıralı sistem lpg ile şehir içi km de 0,14 0,15Ykr  yakıyor şehirler arası 0,11Ykr civarı
..Tüplü ve Öfkeli..