Gönderen Konu: 2000 devirden sonra cıkan ses !!  (Okunma sayısı 9097 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 devirden sonra cıkan ses !!
« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2014, 11:06:37 »
enjektör kodlamasından kastınız uyumlulugumu ?

Üzerinde sökülen orjinal enjektörlerin bire bir aynısı takıldı evet onu soruyorsanız.

Hayır o degil.
Enjektörler takıldıktan sonra bilgisayarbile aracın beynine enjektör kodu girilmeli.
Bundaki amaç enjektörler çok hassas çalıştıklarından üretim sırasında bu kadar hassas üretilemezler.
Bu nedenle üretici enjektörün çalışma karakterini test ile belirler ve enjektörün kodu olarak bu kalır.

Degişimdede bu kod arabanın beynine yazırsa beyin onun karakterlerini bilir ve ona göre enjeksiyon yapar.
Bu kod girilmedi ise sizin aracınız eski enjektör kodları ile çalışıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2014, 11:06:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 233
  • Model Yılı: '06
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ekim 17, 2014, 11:17:15 »
şimdi aradım ve hafta sonu yapacağını söyledi. sonucu sizinle paylasırım cok teşekkür ederim.
Toyota AŞKTIR !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 24, 2014, 13:30:58 »
Enjektörlerimi kodlattım ve sorunum ortadan kalktı Yanlısmı düşünüyorum bilmiyorum ama sıfır alınmadıgı sürece 2. elde dizel arac ne öneririm nede kullanırım.Yardımlarından dolayı Form arkdaslarıma Teşekkür ederim iyi günler kazasız belasız toyatalı gunler dileğimle...
Toyota AŞKTIR !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 24, 2014, 14:00:11 »
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Gerçekten güzel bilgiler var Ahmet abiye ayrıyetten teşekkür ediyorum. Toyotanın dizeline kolay kolay birşey olmaz murat bey rahat rahat kullanın. Sadece, turbolu arabaları kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz yeterlidir :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 24, 2014, 15:04:40 »
 İkinci elde ister benzinli, ister dizel olsun hangi aracı aldığınızdan çok kimden aldığınız(önceki kullanıcısı) önemli!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 27, 2014, 15:19:45 »
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Gerçekten güzel bilgiler var Ahmet abiye ayrıyetten teşekkür ediyorum. Toyotanın dizeline kolay kolay birşey olmaz murat bey rahat rahat kullanın. Sadece, turbolu arabaları kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz yeterlidir :).

Tekrar merhabaa Turbolu araclarda nelere dikkat etmemiz gerekiyor mehmet bey,Sıralarsanız konuyu takip eden arkdaslarımızda bilgi sahibi olur Bende bilgi sahibi olurum :D
Toyota AŞKTIR !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 27, 2014, 18:14:00 »
Allah yüzünüze bakmış ve sorunu çözmüşssünüz. Bu sorunlar dizelde turbolu motorda bel kemiği sorunlar ne mutlu ki çözmüşssünüz gönül rahatlığıyla binin. Kaç enjektör aldınız kaça mal oldu? Arabanızı aldığı kişi başından def etmek için satmış. Size büyük tecrübe olmuş. Toyota 1.4d dizelin gidişinden tanırsınız artık  tavsiye edecwğiniz arabaya binin sürün teşhis koyarsınız murat bey... geçmiş olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 28, 2014, 09:41:30 »
Allah yüzünüze bakmış ve sorunu çözmüşssünüz. Bu sorunlar dizelde turbolu motorda bel kemiği sorunlar ne mutlu ki çözmüşssünüz gönül rahatlığıyla binin. Kaç enjektör aldınız kaça mal oldu? Arabanızı aldığı kişi başından def etmek için satmış. Size büyük tecrübe olmuş. Toyota 1.4d dizelin gidişinden tanırsınız artık  tavsiye edecwğiniz arabaya binin sürün teşhis koyarsınız murat bey... geçmiş olsun.

3. takım enjektörden 1 takım cıkartttık bunlar kazalı araclardan sökülen enjektörler oldugu söylendi tanıdık pompacı vasıtasıyla en iyi olanları test edip aldım.1200 TL gibi bir fiyata cıktı sonrasında enjektörleri kodlattım ve simdi aracım allahıma süküğrler olsun cok iyi eski enjektörlerde siyah duman vardı egzozdan atan oda kesildi ve keyfle biniyorum....
Toyota AŞKTIR !!!