0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhabaavensis arabamın 70 km/hız ve üstünde giderken metal kasislerden ve ya köprü ayaklarından geçerken arkası atıyor ve araç çok kötü bir şekilde sallanıyor nedendir anlayamadım yardımcı olurmusunuz.
Amortisörlere bakılarak, aracı yukarı-aşağı, sağa sola sallayarak bir şey anlaşılmaz.Araç, Amortisör test cihazı üstüne çıkartılarak veri alınmalı.Sorun amortisörlerde görünüyor. Bizim ülkemizde bu kadar km yapmış bir araçta bu tip bir şikayet varsa öncelikle amortisörler test edilmelidir.
Amortisorlerin bozuklugu arabanin arkasinin atmasini saglar mi bilemedim !
Kasislerden geçerken kontrolsüz yükselen araç tekrar kontrolsüz aşağı yönelir ve bu esnada yol çizgisi doğal olarak değişir.Bunun sebebi, yolla teması kesilen tekerlerdir, çünkü amortisör vasıtasıyla hareketi kısıtlanmamış lastik aynı futbol topu gibi zıplar.Hatta virajlara eskisi gibi hızlı girilemez, aracın arkası dışa doğru savrulur.
arkadaşlar amartisörlerimi computest cihazında baktık hiç birşey yok arabamı ilk aldığımda rot balans ayarına sokmuştum acaba düzgün yapamadılarmı rot ayarından veya kamber ayarı varmı bizim araçlarda ondan olabilir mi?