0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hata verdi bende E100 bilmem ne demişti, heyecan yaptım notumu öğreneceğim diye şimdide 3 kere kullandın 00:00 dan sonra bak diyor E-OKUL a girmekten kolaymış en azından
Almanya'da araba sudan ucuz. Amiyane tabirle arabası olmayanı dövüyorlar Zaten krediyle araba alma işine ben de karşıyım ancak konut farklı.
Paylaşım için teşekkürler, Ben bankacıyım forum üyelerine bedava bakabilirim Hatta kredi taleplerinizi değerlendirebilirim
İşte onu diyorum. Kuzen hiçte öyle fena kazanmıyor. İki çocuğu var, eşi çalışıyor. Ama lüks bir araç almıyorlar. İşe bile toplu taşımayla gidiyorlar genellikle. Araba gezmeye gitmek için ve çocukları okula götürmek için.İstese çok rahat lüks bir araca biner ama gerek duymuyor. Arabaya tamamen işlevsel bakıyorlar. Uzun yola zaten arabayla gitmiyorlar. Bulundukları çevrelerinde de genelde insanlar bu şekilde bakıyor otomobile.Bizim ÖTV sistemimiz yakıt fiyatları, aracın işletme masrafları vs. düşününce yaptığımız akıl işi değil. Biz arabamızla uzun yola gidiyoruz, yük taşıyoruz. normalde arap ülkeri gibi lexusa, 4*4 v motorlu toyotalara binmemiz , benzin fiyatının da ona göre olması lazım bizim kafaya. Açıkçası ben ayranımız yok içmeye kürkle gidiyoruz 'duş almaya' diyorum bu duruma (bir öz eleştiri) .Halbuki eski toyotalarımıza iyi bakıp uzun yıllar binip, burada sorunları hakkında fikir alışverişi almak daha keyifli.
Okay abi benim notum niye böyle Uzerimde garantiden ve is bankasindan kredi karti var. Garantide hem tl hemde usd hesabim var. Is bankasinda tl hesabim var.Ekstrem kesilmeden genelde % 75 ini oderim borcumun. Ekstre kesildikten sonrada 2 3 gun icinde mutlaka oderim. Aylik ortalama giderim 1200tl. Garanti kredi kartimda odenecek olan 300 tl lik 2 taksitim var. Zamani gelince onlarda bitecek.
Puanın kötü durumda değil, gayet iyi durumda, Puan belirleme kriterlerinde hesaplar yer almaz, kredi kartı puan belirlemede en etken yapan üründür, ekstrenin %75' ini ödemen bile bir kısım puanını düşürür, benim çalıştığım kurumda max KKB puanı 1550 ' dir. diğer bankalarda bu oran 1800-1900-2000 ' e kadar çıkar, Bizim Kuruma göre çok iyi durumdasın
Abi niye düşürsünki puani bu islem. ben adamlar daha ekstreyi kesmeden yatiriyorum para o zaman ben hesap kesim tarihinden sonra yatirayim
bende hiç erken yatırmam... adam ayırt ediyorlar sanırım
Kredi kullanıcıları hangi bankaya, kaç puan veriyor?
Kredi kartı ekstren kesilmeden yatırman puanının düşürmez ki zaten; Örnek olarak Dönem içi işlemlerin -300 TL harcaman var ise sen hesap kesim tarihinden önce +300 TL yatırırsan hesap kesim tarihinde zaten borcun çıkmadığından ödemen gereken de bir tutar olmaz,ama sen bunu +300 TL yerine +275 TL yatırırsan -25 TL senin hesap kesim tarihinde ödemen gereken borcun olur, bunuda son ödeme tarihinde yatırmaz isen KKB' de puanın düşer.Diyeceğim şu ki hesap kesim tarihinden sonra borcunun %75' i yatırsan bile , borç ödemesinden dolayı puanın düşmez, tamamını ödemediğinden dolayı düşürür oda fazla bir düşürme olmaz.saygılar,
Verdiğin bilgiler için sağolasın abi. Peki benim puanım düşüren şey nedir tam olarak Ben 1 kere bile borç yapmadım.
kredi kartını hesap kesim tarihinden önce yatıracaksan eğer %100 borcunu yatır, eğer %75 yada asgari tutarını yatıracaksan eğer hesap kesim tarihinden sonra yatır.yani hesap kesim tarihinden önce yatıracağın eksik bakiye puanını düşürür.Saygılar,