Ben dyno testlere güvenmiyorum açıkçası .Ben 1 -2 kere araç alırken girdim ama mantıksız geldi bana silindir üstünde gaza basmayla olmaz bence bu iş. Ben artık aracı alıyorum müsait bir yolda tam devirlere getire getire basıyorum .ara hızlanmasına tepkisine bakıyorum rampada durup kalkıyorum ve vites aralıklarındaki tepkimelere bakıyorum sorunsuz bir motor bu saydıklarımdan geçer .Bunlardan geçen bendende geçer .Şimdiye kadar hiç pişman olmadım hiçte sorun çıkmadı .Birde rölantide çalışırken kaputu açar 1-2 dakika eğilir dinlerim .Tabi dizel için bir şey diyememeğim ondada durum üç aşağı beş yukarı aynıdır
Size şöyle birşeyden bahsedebilirim, arkadaşım 3yıl önce volvo s70 t5 satın aldı, yaklaşık 130bin kilometrede, 2.5 yıldır kendi aracını kullanıyor ve çok mutlu idi , ta ki o kara gün gelene kadar. Kendisinden oldukça güçsüz bir aracın, kendisinden çok daha hızlı ivmelendiğini tatbik etmiş yolda. Bu konudan şüphelenince, öncelikle pbox ile belli hızlar arası ölçümler yaptık, komik rakamlar çıkınca , pbox tanda şüphelenip aracı dynoya soktuk, orjinalinde 225hp olan araç, 150hp çıktı, tabiki 98 model bir araç hiç kayıpsız olamaz, ama sağlıklı olanı 205-215hp arası verir. Şu an bütün moral motivasyonu ve araca olan sevgisi bitmiş durumda. Yani olay beklentilerle alakalı, beyefendide eğer 90yerine 60hp yi umursamıyor ise , zaten hiç uğraşmaya gerek yok. Ama dediğiniz yöntem , 3 aşağı 5 yukarı mantalitesiyle , anlaşılması zor.