0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Belli ki emniyette gereken yapılmamış. Hiç bir kamu kurumunun bir vatandaşa şuraya git buraya git deme lüksü yoktur. O memurluğun eskide kalmış olması gerekir. Siz bir vatandaş olarak en yakın emniyet amirliğine yazılı bir dilekçe verip verdiğiniz evrakın gelen evrak kaydını almanız halinde ne yapacakları vatandaşı ilgilendirmez. İlgili kamu kurumunun dilekçenize istinaden olaki yanlış yere verseniz dahi dilekçenize ilgi tutarak ilgili birime göndermesi gerekir. Hangi devlet memuru olursa olsun, vatandaş bir dilekçe verirse ve bu dilekçenin kurum evrak kayıt numarasını istemesi halinde bu numara vatandaşa verilmez ise hangi kurum olduğu hiç önemli değildir açıkça ilgili memur suç işlemiş olur ve bunun 6 aydan başlayan cezai müeyyidesi vardır. Bu arada herhangi bir cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulununuz. Önemli olan verdiğiniz şikayet dilekçesinin ilgi bir devlet kurumunda olması ve bunun gelen evrak numarasının sizde olmasıdır.Tekrar geçmiş olsun.
Türkiye'de insan hayatının ne kadar ucuz olduğuna ve adaletin nasıl işlediğine ilişkin canlı bir örnek vermişsiniz, daha fazla konuşmayacağım, tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun, neyse ki sağlığınız da sorun yok.Arabanızda da çok büyük hasar yokmuş çok şükür. İnce dokunuşlarla halledilecek gibi duruyor.Araç içi kamera şart
Maalesef o memuriyet devam ediyor. Bırak dilekçe vermeyi okumuyor bile adamlar Benim yetkim yok ben veremem git burası yardımcı olur diye salıyor başından. Adamlar evrak kaydından önce soruyor nedir bu diye ona göre kayıt alıyor yada sallıyor. Yani zihniyetin değişmesi lazım.Savcılık olarak haklısınız. yakınlarımda olan bir yere muracatta bulunmaya çalışacağım. En azından avukata vereyim o koştursun.
Malesef isin hukuk kismi okadar uzun ve zahmetli ki araci alip kendiniz yaptirsaniz daha az yorulmus oluyosunuz , size carpan arac hakkinda bilgi verebilirsiniz ne renkti ne marka bunun gibi
Hayır, hayır. Bakınız hiç bir resmi devlet dairesi verilen bir dilekçeyi ben almam diyemez. Bunu demek hakkına sahip değildir. Yazın ve talep edin, almıyor mu şifaen gidip emniyet amirine gerekirse il emniyet müdürünün özel kalemine çıkınız. Yine mi almıyorlar bağlı bulunduğunuz ilin valilik makamına ilgili kurum hakkında şikayet talep edin, onu da mı almıyorlar noter vasıtasıyla tedbir çektirin ardından e-devlet yolu ile şikayette bulunun, oradanda mı sonuç alamadınız size cevap vermeyen kurumlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunun, buda mı yetmiyor devlet denetleme kurumuna dilekçe yazın. Bir yol daha dilekçenizi almadıklarına dair valilik gelen evraka başvurun ve burada dilekçenizi yine almak ve size talebiniz doğrultusunda gelen evrak kayıt nosunu vermek durumundalar. Valiliğe verdiğiniz dilekçe ile gidip ilgili mahkemeye dava açın. Hayret bir olay!! Ne demektir ki bir vatandaşın dilekçesini almıyorsun! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın... Bu sözün her kamu kurumunun idarecisinin arkasında zorunlu olarak yazması gerekliliğini düşünüyorum. Kamu hizmetinin mantığı bu sözden yola çıkmalı. Ecdad yüzyıllarca bunu yaptı, bu bizim devlet geleneğimizdir.