Gönderen Konu: Trafik Teröristleri ve Yaptigimiz Kaza  (Okunma sayısı 5513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Teröristleri ve Yaptigimiz Kaza
« Yanıtla #40 : Eylül 23, 2014, 11:16:25 »
Büyük geçmiş olsun Kadir bey.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 23, 2014, 11:16:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 23, 2014, 13:31:03 »
Geçmiş olsun, neyse ki sağlığınız da sorun yok.

Arabanızda da çok büyük hasar yokmuş çok şükür. İnce dokunuşlarla halledilecek gibi duruyor.

Araç içi kamera şart
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 23, 2014, 14:04:01 »
Sevgili Abilerim ve Kardeşlerim İyi dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Rabbim Hepimizi Büyük kazlardan Belalardan Korusun.

Yeni geldim ve hala sinirden elim titriyor. Kelimelerimin dağınıklığı için şimdiden özür dilerim. Son durum şöyle;

1- Sabah istanbul yağmurundan biraz ıslandıktan sonra A bölge trafik amirliğine ulaştım. Memurlar iyi niyetliler fakat ellerinde çözüm yok yetki yok. Kaza bölgesi K.çekmece emniyetin dediler orası yardımcı olurmuş salladılar oraya.
2- K.çekmece emniyet mobese birimi yolu gören kameralarının olmadığını mıntıkanın sefaköy ilçe emniyet olduğunu orada durumu anlatırsan yazı vericeklerini söylediler. Hobaaaa Sefaköye
3- Karakolu bulduk. İçeride biraz bekledikten (bekletildikden) sonra amirleri geldi. Maşallahı var herifin dövecek gibi geliyor. Neyse durumu izah ettik herif yüzümüze bile bakmadı ben ne yapayım benden ne istiyorsun dedi. Git senin işin bakırköy trafik mahkemesin de dedi. Adama dedim ki  peki ben adamın peşine gitsem yakalasam o sinir harbi ile bir güzel okşasam plakasını alıp gitsem beni 1 saat sonra bulursunuz dimi. Çünki işinize gelen bu. Gözaltına alıp adam sopalamak daha keyifli çünkü dimi. Suçlu ben olurum ozaman beni hemen bulursunuz dimi dedim. Sizden birinin başına gelmiş olsa dedim 1 saati bulmazdı ama yakalamanız. iş bize geldimi tınnnn. 1 kelime daha etseydim nezaretten yazıyor olacaktım bunları :rofl: Son umut Bakırköy.  Hobaaa Bekle beni bakırköy ben geliyorum
4- Adliyeye ulaşır ulaşmaz danışma ile görüştüm trafik mahkemesinin burada olmadığını ama şikayetçi olmak için dilekçe ile müracaat etmemi söyledi. 5 tl bayıldıktan sonra dilekçe hazır. C.savcısının önunde kuyruk. Maşallah herkez birbirinden şikayetçi. Saat 11:30 ve savcı bey sadece 10 kişiden ifade alabilmiş. Çok hızlılar maşaallah. Zaten durumu oradaki katipe anlatınca resmen kolumdan tutup dışarıya atmadığı kaldı. Hukuk maalesef bu konuda çok açıkları var ve herkez bunu kullanıyor.
5- İBB mobese müdürlüğünü unuttum sanmayın. Heriflerin canına okudum. Ama maalesef bu ülkede siyasi gücün yada Angarada dayın varsa iş yapıp yaptırtabiliyorsun.

Sonuç : Bize vurup kaçan Mahlukat mutlu ve mesut. Bizler üzgünüz. Kısaca tüm devlet kurumlarını tebrik ediyorum. Kanunu koyuyorlar ama uygulama sıfır. Vatandaş kimsenin umrunda değil. Senin canın yanmış yanmamış ilgilenmiyorlar bile. Adalet ise kendi gücün varsa adalet yoksa sesini çıkarıp oturacaksın adaleti. Elinde delil ispat bile olsa sırf bunun için 1 ay mahkeme köşelerinde koşmam gerektiğini bugün anladım. Bunun sonucu ise sadece maddi hasar önlenir o mahlukat serbest ve yine birinin canını yakmak için yollarda.

Bu tecrübeden sonra başıma böyle bir durum gelirse (Allah Korusun) Gürcistana kaçsa kovalar yakalar kendi adaletimi kendim veririm. Türkiye cumhuriyeti hukuk kuralları şu anda bunu gösteriyor.

Kızgınlığım ve aşırı sinir yüzünden yazdıklarım için özür dilerim. Maalesef sonuçlar bu yönde. İnşallah hiçbirimizin başına birdaha böyle bir olay gelmez.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 23, 2014, 14:11:39 »
Türkiye'de insan hayatının ne kadar ucuz olduğuna ve  adaletin nasıl işlediğine ilişkin canlı bir örnek vermişsiniz, daha fazla konuşmayacağım, tekrar geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 23, 2014, 14:21:52 »
Belli ki emniyette gereken yapılmamış. Hiç bir kamu kurumunun bir vatandaşa şuraya git buraya git deme lüksü yoktur. O memurluğun eskide kalmış olması gerekir. Siz bir vatandaş olarak en yakın emniyet amirliğine yazılı bir dilekçe verip verdiğiniz evrakın gelen evrak kaydını almanız halinde ne yapacakları vatandaşı ilgilendirmez. İlgili kamu kurumunun dilekçenize istinaden olaki yanlış yere verseniz dahi dilekçenize ilgi tutarak ilgili birime göndermesi gerekir. Hangi devlet memuru olursa olsun, vatandaş bir dilekçe verirse ve bu dilekçenin kurum evrak kayıt numarasını istemesi halinde bu numara vatandaşa verilmez ise hangi kurum olduğu hiç önemli değildir açıkça ilgili memur suç işlemiş olur ve bunun 6 aydan başlayan cezai müeyyidesi vardır.

Bu arada herhangi bir cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulununuz. Önemli olan verdiğiniz şikayet dilekçesinin ilgi bir devlet kurumunda olması ve bunun gelen evrak numarasının sizde olmasıdır.

Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Eylül 23, 2014, 14:34:40 »
Belli ki emniyette gereken yapılmamış. Hiç bir kamu kurumunun bir vatandaşa şuraya git buraya git deme lüksü yoktur. O memurluğun eskide kalmış olması gerekir. Siz bir vatandaş olarak en yakın emniyet amirliğine yazılı bir dilekçe verip verdiğiniz evrakın gelen evrak kaydını almanız halinde ne yapacakları vatandaşı ilgilendirmez. İlgili kamu kurumunun dilekçenize istinaden olaki yanlış yere verseniz dahi dilekçenize ilgi tutarak ilgili birime göndermesi gerekir. Hangi devlet memuru olursa olsun, vatandaş bir dilekçe verirse ve bu dilekçenin kurum evrak kayıt numarasını istemesi halinde bu numara vatandaşa verilmez ise hangi kurum olduğu hiç önemli değildir açıkça ilgili memur suç işlemiş olur ve bunun 6 aydan başlayan cezai müeyyidesi vardır.

Bu arada herhangi bir cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulununuz. Önemli olan verdiğiniz şikayet dilekçesinin ilgi bir devlet kurumunda olması ve bunun gelen evrak numarasının sizde olmasıdır.

Tekrar geçmiş olsun.

Maalesef o memuriyet devam ediyor. Bırak dilekçe vermeyi okumuyor bile adamlar Benim yetkim yok ben veremem git burası yardımcı olur diye salıyor başından. Adamlar evrak kaydından önce soruyor nedir bu diye ona göre kayıt alıyor yada sallıyor. Yani zihniyetin değişmesi lazım.
Savcılık olarak haklısınız. yakınlarımda olan bir yere muracatta bulunmaya çalışacağım. En azından avukata vereyim o koştursun.

Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 23, 2014, 14:36:12
Türkiye'de insan hayatının ne kadar ucuz olduğuna ve  adaletin nasıl işlediğine ilişkin canlı bir örnek vermişsiniz, daha fazla konuşmayacağım, tekrar geçmiş olsun.

haklısın Abi. 1 canın bedeli bir rezidans daire kadar bile etmiyor. :(

Mesaj Birleştirildi: Eylül 23, 2014, 14:38:15
Geçmiş olsun, neyse ki sağlığınız da sorun yok.

Arabanızda da çok büyük hasar yokmuş çok şükür. İnce dokunuşlarla halledilecek gibi duruyor.

Araç içi kamera şart

Araba toparlandı sayılır çok şükür. Çamurluk düzeltildi sol tatafta kapı ağızları felan düzeltildi minumum derecede boya işi ile çıkabilmek için ne gerekiyorsa yapıldı. Eskisi gibi oldumu hayır olacak mı Hayır. Yinede canımız sağolsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Eylül 23, 2014, 14:44:29 »
Maalesef o memuriyet devam ediyor. Bırak dilekçe vermeyi okumuyor bile adamlar Benim yetkim yok ben veremem git burası yardımcı olur diye salıyor başından. Adamlar evrak kaydından önce soruyor nedir bu diye ona göre kayıt alıyor yada sallıyor. Yani zihniyetin değişmesi lazım.
Savcılık olarak haklısınız. yakınlarımda olan bir yere muracatta bulunmaya çalışacağım. En azından avukata vereyim o koştursun.

Hayır, hayır. Bakınız hiç bir resmi devlet dairesi verilen bir dilekçeyi ben almam diyemez. Bunu demek hakkına sahip değildir. Yazın ve talep edin, almıyor mu şifaen gidip emniyet amirine gerekirse il emniyet müdürünün özel kalemine çıkınız. Yine mi almıyorlar bağlı bulunduğunuz ilin valilik makamına ilgili kurum hakkında şikayet talep edin, onu da mı almıyorlar noter vasıtasıyla tedbir çektirin ardından e-devlet yolu ile şikayette bulunun, oradanda mı sonuç alamadınız size cevap vermeyen kurumlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunun, buda mı yetmiyor devlet denetleme kurumuna dilekçe yazın. Bir yol daha dilekçenizi almadıklarına dair valilik gelen evraka başvurun ve burada dilekçenizi yine almak ve size talebiniz doğrultusunda gelen evrak kayıt nosunu vermek durumundalar. Valiliğe verdiğiniz dilekçe ile gidip ilgili mahkemeye dava açın. Hayret bir olay!! Ne demektir ki bir vatandaşın dilekçesini almıyorsun!

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın... Bu sözün her kamu kurumunun idarecisinin arkasında zorunlu olarak yazması gerekliliğini düşünüyorum. Kamu hizmetinin mantığı bu sözden yola çıkmalı. Ecdad yüzyıllarca bunu yaptı, bu bizim devlet geleneğimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 23, 2014, 14:56:48 »
Malesef isin hukuk kismi okadar uzun ve zahmetli ki araci alip kendiniz yaptirsaniz daha az yorulmus oluyosunuz  , size carpan arac hakkinda bilgi verebilirsiniz  ne  renkti ne marka bunun gibi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 23, 2014, 14:58:53 »
Malesef isin hukuk kismi okadar uzun ve zahmetli ki araci alip kendiniz yaptirsaniz daha az yorulmus oluyosunuz  , size carpan arac hakkinda bilgi verebilirsiniz  ne  renkti ne marka bunun gibi

Uzun olan mahkemede beklemek olabilir ancak enmiyet amiri ile görüşmek hatta silsile ile bir üstü ile görüşmek ve valiliğe dilekçe vermek uzun b bir süreç değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 23, 2014, 15:38:11 »
Hayır, hayır. Bakınız hiç bir resmi devlet dairesi verilen bir dilekçeyi ben almam diyemez. Bunu demek hakkına sahip değildir. Yazın ve talep edin, almıyor mu şifaen gidip emniyet amirine gerekirse il emniyet müdürünün özel kalemine çıkınız. Yine mi almıyorlar bağlı bulunduğunuz ilin valilik makamına ilgili kurum hakkında şikayet talep edin, onu da mı almıyorlar noter vasıtasıyla tedbir çektirin ardından e-devlet yolu ile şikayette bulunun, oradanda mı sonuç alamadınız size cevap vermeyen kurumlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunun, buda mı yetmiyor devlet denetleme kurumuna dilekçe yazın. Bir yol daha dilekçenizi almadıklarına dair valilik gelen evraka başvurun ve burada dilekçenizi yine almak ve size talebiniz doğrultusunda gelen evrak kayıt nosunu vermek durumundalar. Valiliğe verdiğiniz dilekçe ile gidip ilgili mahkemeye dava açın. Hayret bir olay!! Ne demektir ki bir vatandaşın dilekçesini almıyorsun!

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın... Bu sözün her kamu kurumunun idarecisinin arkasında zorunlu olarak yazması gerekliliğini düşünüyorum. Kamu hizmetinin mantığı bu sözden yola çıkmalı. Ecdad yüzyıllarca bunu yaptı, bu bizim devlet geleneğimizdir.

Mustafa Bey Sadece karakol kısmı dilekçeyi almıyor. Benle alakası yok deyip başından salıyor. Savcılık almam demiyor ama savcılık işleme alana kadar kayıtlar siliniyor. 1 hafta kayıtları sakladıklarını teyit ettim. Sacede emniyet birimi kayıtları 30 gün saklıyor. Benim işimi gören kamera Belediyenin kamerası onlarda sağolsunlar vermemek için ellerinden geleni yapıyor. Sadece savcılığa başvurmak 2 gün neden derseniz çok yoğunlar sıra gelmiyor. Bugun 3 gün oldu kaza yapalı. Bana yarın sıra gelse kayıtları isteme talebi en erken pazartesiye kalıcak. Belediyeden gelen cevap KAYITLARIMI 1 HAFTA SAKLANDIĞI İÇİN SİLİNMİŞTİR. Bunu açık bir şekilde izah ediyorlar zaten.
Kısaca boşa kürek sallama diyor herifler >:( Burası Türkiye herşeye hazır olmak lazım.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 23, 2014, 15:40:39

Bir nevi haklısın Allah'a havale edip yolumuza bakacağız.
Arac tahminimce 2003-2006 model aralığında Beyaz renkli Peugeot Partner modeli idi. Plakanın 34 olduğundan eminim. Hatta aynaları nikelajlı idi