Gönderen Konu: hararet  (Okunma sayısı 1703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 183
  • Model Yılı: '00
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
hararet
« : Eylül 19, 2014, 19:53:19 »
Arkadaslar iyi aksamlar. Arabam hararet yapti. Motorun su girisindeki boruda catlama var. Ve motordaki su disari akiyor. Bu sikinti motora ariza verir mi. Araba su anda bekliyot sabah usta goturecgim. Bilgili degilim cok. Yardimlarinizi bekliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 19, 2014, 20:00:54

Toyota Club Türkiye

hararet
« : Eylül 19, 2014, 19:53:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: hararet
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2014, 20:03:32 »
Aman hocam, canını yiyeyim "sıkıntı yaratır mı ?"sı mı var bu işin ?

TOYOTA motorlarını yağsız bırakmak, hararet yaptırmak öldürüyor zaten.

MAYIS'ta aracıma yağ eksiltmesinden dolayı motor yaptırdım. Öncesinde de hararet görmüş bir motordu.
Rektefiyecim ilk defa VVT-I motor krangı taşladı. Hatta bugün yine denk geldik kendisiyle, "ilk deneyimini yaşattım sana" dedim gülüştük.
Buna ek olarak hararet sonucu egzantrik mileri dönüş yerlerini de çizmişti, 1.000,00 TL'ye çıkma üst kapak aldım.

1 ay kadar önce ustama bir DUAL VVT-I COROLLA geldi. Kaza sonucu aracın su borusu çatlamış ve araba hararet yapmış. Yana yakıla sandık motor arıyorlardı. Sandık motor için en son 22.000,00 TL fiyat aldılar, daha sonra 18.000 KM'de çıkma motor bulup taktılar.

Şakaya gelecek bir olay değil.

Eğer aşağıdaki manzaraları görüp, cepten kallavi paralar çıkmasıın istemiyorsanız aracı çalıştırmamanızı tavsiye ederim.

Benim aracın eski üst kapağı

Hararet gören DUAL VVT-I'ın son hali. Bu araçtaki durum çok çok berbattı. Fotoğraflardan da belli oluyor.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2014, 20:30:14 »
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 183
  • Model Yılı: '00
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2014, 20:43:18 »
hocam valla çok korkuttunuz şimdi beni. özetle araba öğretirken acemi birine dumanlar yükselmeye başladı. arabayı durdurdum. hararet yaptığını anladı. neyse rolantiye aldık su ekledik biraz harareti dindirdik. ama resimdeki bağlantı yerinde çatlak mevcut olduğu için su dışarı atıyor. motora sıkıntı vermemişimdir inşallah. duman çıkınca uzun kullanmadık. beş daikka falan sonra rolantiye aldık. karanlık bastığı için arabayı park etim sabah usta götüreceğim. o boruuyu değiştireceğiz.

resim yükledim bu şekilde ama çok büyük kücültemiyorum. yeni araba sahibi biriyim. o yüzden bilgilerinize ihtiyacım var.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 19, 2014, 20:55:55

Mesaj Birleştirildi: Eylül 19, 2014, 21:10:12
yüklediğim ilk resimde çatlak bölümü belil oluyor. su borusunun motorla vitanlandığı yerde. durduk yere niye çatlar. acaba motorda sıkıntı yaşarmıyım.?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 12:09:40
arkadaşlar çok yardımcaı olmadınız bu konu hakkında ama sonuçu söyleyeyim. su borusunun ucu çatlamış. hatta usta yerinden çıkarınca daha öncede muhtemelen böyle bir çatlama olduğunu ve yerinin tamirle yapıldığı görünüyor. bu da tabi parca bulunmamasından kaynaklanıyor büyük ihtimal. ki bende bu parcayı bulamadım. yok dediler. internetten buldum o da  üç beşgün vaktimi alacaktı. ama ustalar tornadan yapalım dediler. yaptılar çok da güzel oldu. şimdi on numara boru yaptılar demir nede olsa hiç biş olmaz artık inşallah . usta bi kaç denemede  conta yanğının olmadığini söyledi. conta yanığı olunca o su boruları sertleşirmiş. o tarz bişiler yaptı. durum bu herhalde ucuz atlattık. tabi tornalı boru normalinden 3 kat fazla aldılar ama olsun artık ne paslanır, ne kırılır. saygılar.