Gönderen Konu: Bir Tıkırtı Şikayeti Daha  (Okunma sayısı 1078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Bir Tıkırtı Şikayeti Daha
« : Eylül 19, 2014, 17:17:23 »
Merhaba. 2008 Avensis Elelgant aracımın torpido gözünün bulunduğu bölgeden, klima filtresinin bulunduğu bölgeden, ya da sağ ön kapıdaki hoparlörün bulunduğu bölgeden (henüz emin olamadım) ses geliyor.Ses mekanik değil kesinlikte. Çarpma, sürtünme,plastik gıcırtısı v.s. sesi değil. Daha çok elektronik bir sebebe bağlı gibi. Hani CD çalara CD takılınca yada çıkarırken gelen sese benziyor. Sabah işe gelirken ilk hareketten sonraki ilk ışıklarda durduğumda fark ediyorum hep. Sanki arka planda habersiz çalışan bie elektronik parça var ve o hareket ettikçe bir ses geliyor gibi.

Ayrıca sol ön amortisör arızalanmış. Yalnızca onu değiştirmek yeterli mi? Her ikisi de mi değişmeli.

Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

Bir Tıkırtı Şikayeti Daha
« : Eylül 19, 2014, 17:17:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Tıkırtı Şikayeti Daha
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2014, 18:33:25 »
Dit gibi bi role sesi mi demek istiyorsunuz.Benim auriste vardı garanti den direksiyon kolonunu degistirdiler.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2014, 23:01:28 »
Emin değilim ama klima ile ilgili bir durum da olabilir. Zaman zaman benden de buna benzer sesler geliyor.   Torpido tıkırtı yapabilir diyeceğim ancak çarpma sesi gibi değil dediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2014, 23:26:32 »
O benim arabada da var. Torpido kapağının arkasında baya elektronik devre var. Onlardan geliyor. Sanki bişy çalışıyor. Başka soranlarda olmuş bazı konulara rastladım. Servis felan abs kendini test ediyor demiş. Arabada çalışmayan yada kontrolsüz çalışan bir şey olmadığı için kulak asmıyorum. Test etsin dursun kendini.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2014, 10:06:53 »
O benim arabada da var. Torpido kapağının arkasında baya elektronik devre var. Onlardan geliyor. Sanki bişy çalışıyor. Başka soranlarda olmuş bazı konulara rastladım. Servis felan abs kendini test ediyor demiş. Arabada çalışmayan yada kontrolsüz çalışan bir şey olmadığı için kulak asmıyorum. Test etsin dursun kendini.
Evet, öyle bir ses. Elektromekanik birşeyler çalışıyormuş gibi. Aynen CD takıp çıkarırken değiştiricideki duyduğum sese benziyor.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2014, 10:47:37 »
Amortisörlerin ömrü ile direkt ilgi.Eğer diğer amortisörde eski ise çift değiştirmeniz lazım. Aksi durumda kasislerde konfor kaybınız olur.Güvenlik açısında da çift değiştirmek daha sağlıklı.Tek çalışmaz mı? elbette çalışır....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...