Gönderen Konu: Auris El freni teli garanti kapsamı dışında imiş Yardım!!  (Okunma sayısı 2275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bunu yazarken hala burnumdan soluyorum. 2011 model auris d4d mmt comfort plus aracımın uzatılmış garantisi devam etmekte. aracımda el frenini indirmeme rağmen bazen,  her zaman değil fren hala tutuyor ve biraz ilerleyince fren boşa çıkıyordu. servise götürdüğümde el freni telinin kırılmış olduğunu söylediler. ben garantiden yapılacağını düşünürken, kullanıcı hatası ödemeniz gerekiyor dediler????? :olu: ben ne yapabilirim de el freni telini kırabilirim diye sorduğumda altını teli bir yere taktırmış olabilirsiniz dediler. telin boylu boyunca hiç bir yerinde darbe ezik koruma plastiğinde yırtılma yok. bağlantı noktasından tel kırılmış.

Vredikleri raporda şöyle yazıyor;
 SOL ARKA EL FRENİ TELİNDE HARİCİ ETKİDEN DOLAYI SIKMA YAPMIŞ DEĞİŞMESİ GEREK ARKA FREN VE DİSKLERİ DEĞİŞMESİ GEREK.

Aşağıda fotoğrafını çektim.

Daha sonra sanayide birkaç frenciye ve Kocaelide özel servis olan zirve oto ya götürdüm. hepside bunun garantiden yapılması gerektiğini söylediler.  sonra da kriko ile benim arabayı kaldırdık altına baktık. fotoğrafını çektik kesinlikle senin hatan olamaz dendi. senin bu tele zarar vermen imkansız diye. genel merkezi aramamı söyledi... araç 80.000 de garantisi devam ediyor. genel merkezden bu işi çözebilir miyim?

yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris El freni teli garanti kapsamı dışında imiş Yardım!!
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2014, 13:08:07 »
Baska servise gidin istanbuldaysaniz  derindereye goturun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '04
  • 31 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2014, 13:22:34 »
Hakkinizi sonuna kadar arayin kullanici hatasi nedemek disinda ezilme yok bisey yok kendi aracınıza zarar verecek degilsiniz ya sacmalik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2014, 13:30:24 »
Bu servisler çok komik ya. "Arabama kızıyorum, krikoya kaldırıp El fren telini koparıyorum" diye mi düşünüyorlar ne yapıyorlar.

Kesinlikle ücretsiz değişim yapılmalı.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2014, 13:31:24 »
Klâsik bir servis sacmalaması daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2014, 13:55:01 »
Anladığım kadarıyla servis, fren telinin garanti kapsamına girmemesinden değil, kullanıcı hatası olduğunu düşündüğünden dolayı garanti dışı bırakmak istemiş. Başka bir serviste daha tespit yaptırıp merkeze de başvurabilirsiniz. Arızanın kullancı hatasıyla ilgisi olmadığı tespit edilirse servis bunu garantiden karşılaması gerekir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2014, 13:58:09 »
Servis saçmalamış. Klasik işte "kullanıcı hatası" de işin içinden çık. Oh ne ala. Genel merkezden bakalım ne diyecekler. Diğer arkadaşların dediği gibi başka bir servise götürün.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2014, 16:17:17 »
Servise gidende, garantisini uzatanda suç :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2014, 18:04:27 »
 Daha kapsamlı bir servise gidin ve buradaki gibi duruşunuzda direnin. Gerekirse genel merkeze de bildirin, araca başka yerde dokundurtmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2014, 22:03:16 »
cep telefonundan bilgisayara televizyondan bulaşık makinesine her üreticinin tüketiciyi yolma lafı.''kullanıcı hatası''...yedirmeyin hocam... kaymakamlık ,hakem heyeti,tüketici hakları ne varsa kovala ne kadar para istiyorlar bilmiyorum ama 50 tl bile olsa görsünler günlerini.Zaten araba kullanılmaz durumda değil.Yani acelen de yok.Benim eski arabamda (Chevrolet AVEO) 5 yılda 3-5 kez bu olay olmuştu özellikle sabah erken ve soğuk havalarda el frenini indirip az bişey gidince çaaat diye sonradan bırakıyordu.Eski arabamın marka modelini özellikle yazdım toyotanın kronik sorunu sanılmasın diye :rofl:
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2014, 12:31:56 »
Genel merkezden cevap geldi.

Parça garanti kapsamına dahil ancak, kullanıcı hatasından dolayı garantiden yapılamazmış. bana bunu mail olarak gönderirmisiniz dedim. yazılı gönderemeyiz, ancak bu şekilde telefonla bilgilendirme yapıyoruz dediler.

Artık bu noktadan sonra ne bir toyota alırım ne de öneririm, ne de 80.000 de dahil tüm bakımları yetkili serviste yaptırırım. 5. yılını doldurur doldurmazda satıcam zaten. İnsanı ancak bu derece soğutabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2014, 15:58:07 »
Telefon alacak oluruz bu şu garantili fiyat 3 lira bu şu marka garantili 5 lira. Ya arkadaşım garanti diyorsunuz ama yollayıncada ''kullanıcı hatası'' diyorsunuz. Madem garantinin mantığı ne? Aracımın garantisini uzattırmayı düşünürken bu konuyu görmem hiçte hoş olmadı. Hakkınızı sonuna kadar arayın.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2014, 19:35:20 »
Bu arada biz de 560 TL verip garanti uzattık ama garanti extra el kitabını okuyunca bunun normal garanti kapsamına pek benzemediğini anladım.Daha çok sigorta diyebiliriz buna.Tam anlamamak için hepsini okumadım.3 yıl sonra zaten acı gerçekle yüzleşiriz.Şimdilik normal garantimiz devam etsin bakalım.
Bu arada Yasin bey Toyota almam da aldırmamda demişsiniz mesele aslında marka ile ilgili değil bunu her marka her üründe yapıyor.Mesele bundan sonra sıfır araç alır mıyız almaz mıyız?Garantili diye 5-10 bin fazla verip alıyoruz ilinci elde 3-5 bin zarar ederiz yeterki garantisi olsun diyoruz.Sonra da bu tarz işlerle canımız sıkıldığı yanımıza kar olarak kalıyor üstüne de 15 bin nerdeyse bir araba parası zararımızla oturuyoruz.Ben de yeni aldım bakalım bizi neler bekliyor.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S