Gönderen Konu: Motor modifiyesi nasıl yapılır (Bilgi amaçlı)  (Okunma sayısı 8468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor modifiyesi nasıl yapılır (Bilgi amaçlı)
« Yanıtla #40 : Eylül 17, 2014, 23:26:14 »
Aynen ole alper abi.bircok kucuk buyuk riski sorunu yaratabilir yani.anlami yok lpgli aracta bole kasinti islere.ben hep sunu soluyorum en guzel modifiye sinirlari olan orjinal duran arac sagligini bozmiyab modifiye olur.her hafta sanayide gezmenin anlami yok
O daha cok iki yil harcar abi bence bide ustune uzulur eski haline getirmeye calisir :)
şunu açıkca söyleyeyim, biz 97 oktan adı verilen benzinle bile yürütemiyoruz araçları, ethanol veya toluene katıyoruz belli oranlarda, yani benzin kalitesi bile bazı şeyleri karşılayamazken, şansı zorlamamak lazım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 17, 2014, 23:26:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 17, 2014, 23:38:36 »
ayni dusuncedeyim bide sanirim cok basit birseyler istemiyor gibi geldi bana.toyotanin lpg uyumuda hosuna gitmis sanirim.tamamen tahminlere gore suan yani.ya honda ya toyota düşünüyor

Mesaj Birleştirildi: Eylül 17, 2014, 21:55:22
imkansiz degil ama yazık olur yani

arkadaşlar konuyu kendi aranızda mı tartışıyorsunuz benim hakkımda mı anlamadım :D eğer benimle ilgiliyse evet daha aracı almadım civic alsamda corolla alsamda motor modifiyesi yapmam daha doğrusu bu araçlara yapmam altımda s2000, wrx sti, mitsubishi olsunki yapayım ben işin tekniğini öğrenmek için sormuştum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 17, 2014, 23:50:44 »
arkadaşlar konuyu kendi aranızda mı tartışıyorsunuz benim hakkımda mı anlamadım :D eğer benimle ilgiliyse evet daha aracı almadım civic alsamda corolla alsamda motor modifiyesi yapmam daha doğrusu bu araçlara yapmam altımda s2000, wrx sti, mitsubishi olsunki yapayım ben işin tekniğini öğrenmek için sormuştum  :)

biraz kendi aramızda hafifçe girmişiz konuya :D senlik birşey degil yani.sadece şunu söliyim işin teknigi burda yazılanlardan çok öte.gerçekten bir merakın hevesin varsa muhakkak gidip yerinde ögrenmelisin.görmelisin yapılanları.sölemek çok basit kalır.ama bir motor baştan aşagı elden  geçer engüzel özeti budur.şanzıman degişir yarış için ayarlanır motor degişir drag veya drift için farklı farklı hazırlanır.yani her amaca yönelik farklı tip modifiyeler yapılır.bmwler sokaklar için ters şanzıman kullanır mesala.bunları anca yerinde görürsen kafanda birşeyler canlanır ve merakı olana seyretmesi bile keyiftir.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 17, 2014, 23:55:57
şunu açıkca söyleyeyim, biz 97 oktan adı verilen benzinle bile yürütemiyoruz araçları, ethanol veya toluene katıyoruz belli oranlarda, yani benzin kalitesi bile bazı şeyleri karşılayamazken, şansı zorlamamak lazım.
bu konularda hiç forumda çok detaya inmedim ben alper abi keyif aldım şuan böle konuşmaktan açıkcası.ama benim gördügüm en büyük güzellik kullanmak nasip olmadı v12 e30 orjinal motordu şahaneydi gerçekten aşık olmuştum.bilmeyenler için hafifçe açmakda  yarar var etanol veya toluene genelde yanmayı iyileştirmek için vuruntuya dayanıklılıgı arttırmak için kullanılıyor en basit tabiriyle böle.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 18, 2014, 00:29:58 »
Forget motor yapilir artik stok motor yetmiyorsa bunun onu dahada acik tabi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 18, 2014, 00:33:23 »
aslında sadece 0-100 değil tabi bu konuda hiç bilgim yok mesela şu videodaki gibi ama bu kadar abartı değil tabi porsche killer tabiri değil  :D

Honda Typer Manyak hız yapma kesin izle

bildiğim kadarı şu egzoz açık hava filtresi tek bildiğim marka var garrett turbo piston değişimi brembo fren tek bildiğim bunlar tabi detayını bilmiyorum

maliyeti ne kadar olur
bu video gerçekmi, nasıl bukadar çabuk hızlanıyor, birde markası ne bu aracın.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Eylül 18, 2014, 00:40:56 »
bu video gerçekmi, nasıl bukadar çabuk hızlanıyor, birde markası ne bu aracın.

otomobil dünyasında sınır yoktur insan kendine sınır koymadıkça.youtube a honda hulk diye yazın istiyorsanız bi.şuanlık aklıma gelen örnek bu.yada msupra diye yazın istiyorsanız.en pratik bulunan örnekler

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 00:42:06
Forget motor yapilir artik stok motor yetmiyorsa bunun onu dahada acik tabi

prof. dökünce stok motor falan püfff yani  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Eylül 18, 2014, 00:47:30 »
Typ-r videodaki araba alican bi tane yukliycen :D ne yurur be :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 18, 2014, 00:53:14 »
Ne yurudu be makina :D

;) dedigim gibi sınır yok.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 18, 2014, 00:54:26 »
;) dedigim gibi sınır yok.
Fazlada abartmamak lazim tadinda birakmak en iyisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 18, 2014, 01:01:33 »
aynen öle.kendi kendine sınır çekmesini bilceksin şahsi düşüncem.b işin sonu yok yani hep açık ucu çünkü.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 18, 2014, 01:30:25 »
Youtube da hulk denilen makinanın kol çıkarttıktan sonraki halide var sonra güzelce topluyorlar.

Sizin yapabileceğiniz işler 4-1 headers yada 4-2-1 headers. 4-1 genelde biraz daha alt devirlere yönelik olan bir headerstır 4-2-1 üst devirler içindir. Güzelce yapılmış eksiz 51 mm ara boru ortasına çok fazla ses çıkartmaması için tüp susturucu sona güzel cayır cayır bağıran değil hafif tok sesli baş ağrıtmaya egsoz konulup ardından güzel bir hava filtresi kit biraz daha kurcalayıp short shifter yaparsınız. Alacağınız arabaya düzgün güzel işçilikle bunlar uygulanırsa 5-10 hp arası alabilirsiniz ama 10a çıkamaz muhtemelen maksimum alınacak güç 7.5-8 olur  0-100 dediğiniz olay düşerse 1 saniye düşer  hadi olsun olsun 1.5 saniye ama bu iş birazda sizin pilotajınıza bağlı bunları yaptıktan sonra hala 10 saniyede kalıyorsanız vites atma olayına yönelmeniz ve arabanın en iyi hangi devirlerde yürüdüğünüzü denemeniz gerekir. Heh aklıma gelmişken bu kadar yükledik ettik derken biraz da yol tutuşu olsun diyelim ve reçetenize minimum 35 mm max 55 mm eibach spor yay yazıyorum.

Yurtdışı sitelerinde vvt-i'a yazılım yapılıyor 120 hp 170nm tork oluyor ama o artık sinekten yağ çıkartma durumu olmuş oluyor atmosferik araçta ve biraz pahalı olduğundan pek önerebileceğim birşey değil malesef çünkü aldığınız verim beygir olarak %8.5-9. Evet bu yukarıda yazdığım şeyler yapıldıktan sonra o yazılım yaptırılabilinirse gerçekten güzel keyifli bir araç olur tadından yenmez ama bir turbolu aracın yazılımı kadarda işe yarayan birşey değil maleseef..

Dipnot olarak belirteyim yukarıda benim yazdıklarım eğer işçilik vs çok düzgünse 2000 lira falan oluyor cebimde 10.000 liram var denirse gidilip dereceli egzantrik ve port polish işine girilir ama işte bu sefer arabanın değerleri değişeceği için işin içine birde ekstradan beyin girer ki harcamanız 10.000tlnin üstüne doğru katlamalar yapılır ki birde toyotanın ayar konusunda ciddi tecrübeli birine rastlamanız yada bulup yaptırmanız şart yoksa hayatta başarılar düzen tutmaz...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Eylül 18, 2014, 01:34:57 »
Youtube da hulk denilen makinanın kol çıkarttıktan sonraki halide var sonra güzelce topluyorlar.

Sizin yapabileceğiniz işler 4-1 headers yada 4-2-1 headers. 4-1 genelde biraz daha alt devirlere yönelik olan bir headerstır 4-2-1 üst devirler içindir. Güzelce yapılmış eksiz 51 mm ara boru ortasına çok fazla ses çıkartmaması için tüp susturucu sona güzel cayır cayır bağıran değil hafif tok sesli baş ağrıtmaya egsoz konulup ardından güzel bir hava filtresi kit biraz daha kurcalayıp short shifter yaparsınız. Alacağınız arabaya düzgün güzel işçilikle bunlar uygulanırsa 5-10 hp arası alabilirsiniz ama 10a çıkamaz muhtemelen maksimum alınacak güç 7.5-8 olur  0-100 dediğiniz olay düşerse 1 saniye düşer  hadi olsun olsun 1.5 saniye ama bu iş birazda sizin pilotajınıza bağlı bunları yaptıktan sonra hala 10 saniyede kalıyorsanız vites atma olayına yönelmeniz ve arabanın en iyi hangi devirlerde yürüdüğünüzü denemeniz gerekir. Heh aklıma gelmişken bu kadar yükledik ettik derken biraz da yol tutuşu olsun diyelim ve reçetenize minimum 35 mm max 55 mm eibach spor yay yazıyorum.
Yurtdışı sitelerinde vvt-i'a yazılım yapılıyor 120 hp 170nm tork oluyor ama o artık sinekten yağ çıkartma durumu olmuş oluyor atmosferik araçta ve biraz pahalı olduğundan pek önerebileceğim birşey değil malesef çünkü aldığınız verim beygir olarak %8.5-9. Evet bu yukarıda yazdığım şeyler yapıldıktan sonra o yazılım yaptırılabilinirse gerçekten güzel keyifli bir araç olur tadından yenmez ama bir turbolu aracın yazılımı kadarda işe yarayan birşey değil maleseef..
o adam o arabayla uçuştaydı artık kolda çıkardı baştanda toplandı :Dnolcaktiki başka zaten.sınır yok ama sıkıntı çok :)genede fena makina degildi.dedigim gibi bu en popüler sokak arabalarından biri oldugu için.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 18, 2014, 10:07:50 »

Hulk Civic 80-260km/h
Türkiyenin en hızlı kanatlılarına gelsin [emoji2][emoji1] 2 de 80 de basarız [emoji2][emoji1]
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 18, 2014, 10:11:34 »
Türkiyenin en hızlı kanatlılarına gelsin [emoji2][emoji1] 2 de 80 de basarız [emoji2][emoji1]
Konunun başını vs hiç okumadım bilmiyorum da açıkçası ama benim 1,33 bile 2 de 80 i görüyo kesiciye girmeden hemen önce 8-) 8-)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Eylül 18, 2014, 10:17:47 »
Konunun başını vs hiç okumadım bilmiyorum da açıkçası ama benim 1,33 bile 2 de 80 i görüyo kesiciye girmeden hemen önce 8-) 8-)

o araba 80den sonrasini cevirerek basliyor 2de  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 18, 2014, 10:46:08 »
o araba 80den sonrasini cevirerek basliyor 2de  ;)
konunun başını okumadım kısmının altı çizili değil miymiş yav? :lol:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Eylül 18, 2014, 11:18:14 »
2 de 80 mi ceviriyo :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Eylül 18, 2014, 11:57:27 »
konunun başını okumadım kısmının altı çizili değil miymiş yav? :lol:
amac muhabbet sıkıntı degil salla  ;)
2002 corolla sol vvt-i