0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silecek kolunda tıpkı farda olduğu gibi auto yazıyor ama hangi konuma alırsam alayım bir türlü çalışmıyor Çaresiz kaldım, keşke kullanma kılavuzu (kitapçığı) olsaydı aksilik o da kayboldu
Ahmet abi auto yazan konumu aşağı yukarı denedim olmadı.Silecek kolunu yukarı aşağı oynattım olmadı sadece o zaman manuel çalışıyor yani elle şaştım kaldım.Dün gece Ankara'ya gitmek zorunda kaldım yolda yağmurda vardı baya uğraştım ama nafile
Ahmet abi şimdi kılavuzdan baktım.Silecek kolunu bir kademe aşağı mı alacağız.Bu kılavuzda sanırım böyle anlatmış ondan sonra aktif hale geçiyormuş.Hemen garaja inip deniyorum arkadaşlar
Kullanım kitapçığına ihtiyacınız varsa aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/
Eyvah diyorum.Tüm konumlarda hareket etmez iken galiba kullanım hatası (veya anlatım) var.
Bir şişe su da al yanına.
ben de bir ekleme yapayım; auto konumunda olmasına rağmen aracınızın motorunu durdurup tekrar çalıştırdıktan sonra sistem işlemeyebilir. bu durumda kolu bir üste çekiyoruz (yani off konumuna) ve tekrar auto'ya alıyoruz. aç-kapa yani.
Bende buna gerek kalmıyor ama söylediğin gözden kaçabilecek, önemli bir nokta bence de. Bu arada silecek yağmur sensörü önemli bir güvenlik donanımıdır da aynı zamanda. Özellikle geçmekte olduğunuz ya da sizi geçen büyük araçların yoldan kaldıracağı ani ve yoğun su karşısında sistem otomatik çalışmayı ve hasıla hızını suya göre ayarlıyor ve ön camın nispeten daha hızlı bir şekilde temizlenmesini sağlıyor. Üstelik bu sırada muhtemelen kaygan olabilecek bir zeminde ellerinizi direksiyondan kaldırmanıza gerek kalmıyor.