0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiç unutamayacagım ütopik bir model vardır.Lamborghini Urraco P200(1970)2.0 litre benzinli V8 motor.Ateşleme aralıgı 90° çok büyük avantaj.Ama sürtünme için aynısını söyleyemem.
1.0 motoru bu arabaya koymak çılgınlık olmuş. MPV tarzı bir araca bu motoru götürwceğini inanmam... cmax alan adamda 1.0 motora para vermez clio1.0 touchu yarisi anlarımda cmax saçma olmuş
PSA grubunun mu acaba motorlar? Torkları nasıl acaba? Aynı hacimle kıyaslandığında 3 silindirin 4 'e göre avantajları var, tork ve daha düşük sürtünme gibi. Ayrıca üretim maliyeti de.
Madem ki konu Ford şunu belirtmem gerekir. MK2 kasa mondeo yu 37000km kullandım. Parça kalitesi ve ford markası hakkındaki eleştirilerim ise: Öncelikle ford 12 yaş üstü araçlarının parçalarının tedariğinde sorunlar yaşayabilmekte. Aracımın sol arka kapısına bir bayan çarptı. Serviste sol arka kapı sacının değiştirilmesine karar verildi. 20 günün üzerinde parça gelmesini bekledik. Servisin mondeo ya sanki uzaydan gelmiş gibi davrandığını hissettim. Parçaları aşırı pahalı idi. Parça kalitesi ise özellikle kapı içi anahtar sistemleri, cam motorları çok kötü idi. Vites kutusunuda yeterli görmedim. Hava akış metresinin fiyatı 2,5 sene kadar önce 750tl den fazlaydı. Yol tutuşu, motorun ivmelenmesi, torku, zamanına göre var olan konfor ve özellikleri ise gerçekten üst düzeydi. Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 11:40:48Ford mondeo ile yaşadıklarımın C-max modelinde karşılığı nedir ne değildir yoruma açık bir durum.
@Mustafa Aksay hmmm, Ford yedek parça piyasası geniştir çünkü Türkiye'de ama kasa Mondeo tabi. Acaba araç erken üretim miydi, üretim sonu falan mı? Bu arada insanın aklına Granadalar geliyor. Hala hoşuma gider duruşları.
Sonuna kadar haklısınız. Belki de bu yüzden Mondeo tutulmuyor olabilir. Parça ve bakım fiyatları yüksek. Ama biz İskenderun servisi olarak Mondeo'nun hiç bir parçasının tedAriğin de sıkıntı yaşamadık, en kısa zamanda elimizde oluyordu. C-max'ın parçaları Mondeo'nun parçalarından daha kalitelidir.
Fiestanın büyüğü gibi olmuş, ama sevdim ben...Sürgülü kapı seçeneği de var galiba...
Aslında sürgülü kapı çok güzel ve kullanışlı. Lakin bazı araçlara yakışmıyor mesela C-max gibi.
Mazda 5'teki gibi elektrikli olsa güzel olurdu.
şimdi baktım da, ne kadar çirkin bir araba o öyle...