Gönderen Konu: Performans farklılığı  (Okunma sayısı 1264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5300
  • Model Yılı: '18
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Performans farklılığı
« : Eylül 16, 2014, 16:03:54 »
Arkadaşlar merhaba. aracım bazen çok sessiz, pedala basınca güven veren ve  motor zorlamadan giderken, bazense sanki düşük bir motor gücü var ve ivmelenmekte zorlanıyor. yani sanki devirsiz sürülüyormuş gibi motordan bariz bir boğulma ve zorlanma sesi gibi bir ses geliyor. Dediğim gibi günü gününü tutmuyor. Nedeni ne olabilir başına gelen arkadaş var mıdır. saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Performans farklılığı
« : Eylül 16, 2014, 16:03:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Performans farklılığı
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2014, 16:06:54 »
Arkadaşlar merhaba. aracım bazen çok sessiz, pedala basınca güven veren ve  motor zorlamadan giderken, bazense sanki düşük bir motor gücü var ve ivmelenmekte zorlanıyor. yani sanki devirsiz sürülüyormuş gibi motordan bariz bir boğulma ve zorlanma sesi gibi bir ses geliyor. Dediğim gibi günü gününü tutmuyor. Nedeni ne olabilir başına gelen arkadaş var mıdır. saygılarımla...

Aracınız lpg li mi?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 16:08:48
+ Olarak da bakımları (özellikle filtreler ve bujiler) düzgün mü? Lpg li ise benzinde aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2014, 16:40:01 »
evet, mesela lpg yi dolduruyorum, bugün kötüyse yarın çok iyi. farklı lpg de kullanmıyorum sonuçta aynı depo. filitrelerim yeni lpg filitreside yeni. ama bujilere baktırmadım 2 yıldır daha öncesini de bilmiyorum.  Sanki hava farkida oluyor. Serin havalarda motor daha performansli gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2014, 08:50:19 »
evet, mesela lpg yi dolduruyorum, bugün kötüyse yarın çok iyi. farklı lpg de kullanmıyorum sonuçta aynı depo. filitrelerim yeni lpg filitreside yeni. ama bujilere baktırmadım 2 yıldır daha öncesini de bilmiyorum.  Sanki hava farkida oluyor. Serin havalarda motor daha performansli gibi.

Ateşleme sistemi önemli bir husus. Bujilerinizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Bu durum lpg nin beyninden de kaynaklanabilir. Ama önce benzinde aracın performansını bir müddet denemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2014, 15:28:43 »
Teşekkürler bir müddet benzinde sürmeyi deneyeyim o zaman.