0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Forumda aradım ama yeni kasa için bu konuda bir şey bulamadım.20 günlük aracım özellikle durduğu yerde direksiyon çevrilirken aşırı derecede gıcırdıyor.Lastiklerden geleceğini düşünerek farklı zeminlerde denedim ama hep geliyor.1000 bakımını bekliyorum bakalım.Bu konuda sıkıntı yaşamış ve çözmüş kişiler varsa önemsiz bir şey olduğunu söylemelerini heyecanla bekliyorum.Bir de şu balataların kamyonumsu sesi beni deli ediyor sattığım 2008 chevroletimde de vardı arkadaşın corsasına bindim onda da var.Durmak için fren yaptığımda tam durma noktasında gacııııırttt diye bir ses veya arabayı kaldırırken frenleri ağır ağır bıraktığımda aynı şekilde balataların disklerden ayrılması baya sancılı geçiyor.Eski arabamda balatalara 15-20 güne bir WD-40 sıkardım ama şimdi bu arabaya bunu yapmalıyım bilemedim.
Servise sordum elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu söylendi.Aslında gıcırtıdan ziyade vuuuv vuuv diye bir ses.. arabam 1600 km ye geldi ve balatalardan gelen ses azalmaya başladı gibi.Ama direksiyondaki ses ile ilgili açıklama beni pek tatmin etmedi.Önümüzdeki günlerde cam kaldırma modülü için servise gideceğim bakalım bir daha baktıracam bu sese hatta ordaki bütün aurisleri deniycem.
Balatalardan gelen ses sanki azalmaya başladı gibi sanırım disklerle balatalar yavaş yavaş sevmeye başladılar birbirlerini.Direksiyondaki ses bir sorun mu değil mi onu servise gidip diğer aurisleri deneyince belli olacak.Çünkü servis sorumlusuyla masa başında konuştuk mevzuyu araca binip test edecek vaktim yoktu.Bu aralar yağmur sensörüyle ilgili sıkıntımı anlatmaya gidicem ozaman bunu da test ederim.Balatalara wd-40 Sıkma konusunu servise sorduğumda da sakın sıkma dediler.Würth ün spreyini alacağım.
Wd-40 olmaz. Würth balata spreyi en iyisi ancak balatalarınız çok yeni gerek yok bence.
selam eski fren balatalarında asbest kullanılıyordu fakat kanserojen madde olduğu için bu malzemenin kullanımı yasaklandı yeni üretilen balatalarda demir maddesinin daha fazla olduğunu yetkili servisten öğrendim aynı zamanda yakınım olan servis 2013 ve 2014 model auris corolla model araçlarda balata değişimi için bülten yayınlandı garanti kapsamında değiştirdiklerini söyledi ve benim aracıma uyguladılar arabamla şehir içinde frene basmaya utanıyordum sanki kamyon duruyor gibi ses yapıyordu hatta 100 ile 140 km hızlarında giderken duyulan bir ses vardı onun içinde yetkili servis tarafından ön balatalara açılan toz kanalından sonra ses ortadan kalktı bende rahat ve huzurlu bir yolculuk yapmaya başladım sizde yetkili servisinizle konuşmanızda fayda var. eğer konu ile daha detaylı bilgi isterseniz 532 540 00 87 numaradan ulaşabilirsiniz benim aracım 2013 1.4 D-4D Premium M/M Auris
Burak bey Direksiyondaki ses sizin tarif ettiğiniz gibi seyir halinde gelmiyor.Servisin dediği durduğum yerde çevirirken geliyor.Elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu konusunda ikna oldum diyebilirim.Ama balata sesi gerçekten sıfır araca yakışmayan derecede sinir bozucu.Şehir içi trafikte bol dur kalk yaparak 5-6 km gittikten sonra gidiyor aslında ses.Ama araba soğukken sabahın 6 sında komşular uyanacak diye çekiniyorum otoparktan çıkarken
Burak bey, Corolla E 160 forumunda açmış olduğum, direksiyon simidiniz altından gelen sesler kısmında ses yükledim. Rica etsem ordaki sesi dinler misiniz? iki gündür benim corolladan da ses geliyor.Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 18:45:44benim corolladan gelen ses, hareket halinde sert asfaltta geliyor. Dururken, direksiyonu sağa sola çevirdiğim zaman hiç bir sorun yok direksiyonumda.