Gönderen Konu: 2014 auris direksiyon gıcırtısı  (Okunma sayısı 4769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
2014 auris direksiyon gıcırtısı
« : Eylül 14, 2014, 21:45:37 »
Forumda aradım ama yeni kasa için bu konuda bir şey bulamadım.20 günlük aracım özellikle durduğu yerde direksiyon çevrilirken aşırı derecede gıcırdıyor.Lastiklerden geleceğini düşünerek farklı zeminlerde denedim ama hep geliyor.1000 bakımını bekliyorum bakalım.Bu konuda sıkıntı yaşamış ve çözmüş kişiler varsa önemsiz bir şey olduğunu söylemelerini heyecanla bekliyorum.Bir de şu balataların kamyonumsu sesi beni deli ediyor sattığım 2008 chevroletimde de vardı arkadaşın corsasına bindim onda da var.Durmak için fren yaptığımda tam durma noktasında gacııııırttt diye bir ses veya arabayı kaldırırken frenleri ağır ağır bıraktığımda aynı şekilde balataların disklerden ayrılması baya sancılı geçiyor.Eski arabamda balatalara 15-20 güne bir WD-40 sıkardım ama şimdi bu arabaya bunu yapmalıyım bilemedim.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Toyota Club Türkiye

2014 auris direksiyon gıcırtısı
« : Eylül 14, 2014, 21:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 auris direksiyon gıcırtısı
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2014, 00:33:58 »
Balatalara wd-40 sıkılmaz. Yağlı bir madde olduğundan tutmama gibi problemler yaşarsınız.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2014, 00:47:57 »
Forumda aradım ama yeni kasa için bu konuda bir şey bulamadım.20 günlük aracım özellikle durduğu yerde direksiyon çevrilirken aşırı derecede gıcırdıyor.Lastiklerden geleceğini düşünerek farklı zeminlerde denedim ama hep geliyor.1000 bakımını bekliyorum bakalım.Bu konuda sıkıntı yaşamış ve çözmüş kişiler varsa önemsiz bir şey olduğunu söylemelerini heyecanla bekliyorum.Bir de şu balataların kamyonumsu sesi beni deli ediyor sattığım 2008 chevroletimde de vardı arkadaşın corsasına bindim onda da var.Durmak için fren yaptığımda tam durma noktasında gacııııırttt diye bir ses veya arabayı kaldırırken frenleri ağır ağır bıraktığımda aynı şekilde balataların disklerden ayrılması baya sancılı geçiyor.Eski arabamda balatalara 15-20 güne bir WD-40 sıkardım ama şimdi bu arabaya bunu yapmalıyım bilemedim.

Bozuk yollarda direksiyonda bende sadece titreme oluyor. Ama ilk başlarda birkaç kez gıcırdama da olmuştu. Fren yaparken gelen seslerin benzeri başlangıçta bende de vardı ama daha sonra geçti. Bütün bunlar aracınızın sıfır olmasından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü ben de aracı yeni kullanmaya başladığımda benzer durumlarla karşılaştım...

1000 bakımda servise de söyleyebilirsiniz...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2014, 09:22:18 »

Frenlemedeki sesler aracın yeni oluşundan kaynaklanıyor. İlk km'lerde ani frenlemeden de kaçınmalısınız çünkü fren performansı henüz zayıf.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 536
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2014, 00:10:26 »

Yasin Bey bende aracımı yenı aldım 20 gün oldu 2014 auris yanlız hıc direksiyon gıcırtısı falan öyle bir sorunla karsılasmadım istersenız bir servise götürün bakımı beklemeden
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2014, 08:29:16 »
Servise sordum elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu söylendi.Aslında gıcırtıdan ziyade vuuuv vuuv diye bir ses.. arabam 1600 km ye geldi ve balatalardan gelen ses azalmaya başladı gibi.Ama direksiyondaki ses ile ilgili açıklama beni pek tatmin etmedi.Önümüzdeki günlerde cam kaldırma modülü için servise gideceğim bakalım bir daha baktıracam bu sese hatta ordaki bütün aurisleri deniycem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2014, 09:17:57 »
Servise sordum elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu söylendi.Aslında gıcırtıdan ziyade vuuuv vuuv diye bir ses.. arabam 1600 km ye geldi ve balatalardan gelen ses azalmaya başladı gibi.Ama direksiyondaki ses ile ilgili açıklama beni pek tatmin etmedi.Önümüzdeki günlerde cam kaldırma modülü için servise gideceğim bakalım bir daha baktıracam bu sese hatta ordaki bütün aurisleri deniycem.

O vuuuv dediğiniz ses çok yüksek değilse normal benim araçta da var. Dış ortam sessiz ise özellikle geceleri park ederken biraz fazla duyuluyor ben normal olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2014, 22:33:30 »

öncelikle direksiyonun içinden önden kuş sesini de andıran bir ses geliyorsa direksiyon burçlarını değiştirilmesi gerekir. benim aracımda bu vardı garantiden değişti. herhâlde imalatla ilgili bir şey. ses kesildi şimdilik. disklere gelince ilk zamanlar balataların ve disklerin alışması zaman alır sesli yada sessiz olabilir fren mesafenizde zamanla kısalacaktır ancak ses kesilmediyse servise bir gösterin derim, WD-40 çözücü ve yağlayıcı özelliği olan bir kimyasaldır yani paslı cıvataya veya menteşeye sıkarsınız sökme takma açma kapama işinizi kolaylaştırır. disklere sıkacaksanız würth ün balata temizleme spreyini kullanın.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2014, 08:30:54 »
Balatalardan gelen ses sanki azalmaya başladı gibi sanırım disklerle balatalar yavaş yavaş sevmeye başladılar birbirlerini.Direksiyondaki ses bir sorun mu değil mi onu servise gidip diğer aurisleri deneyince belli olacak.Çünkü servis sorumlusuyla masa başında konuştuk mevzuyu araca binip test edecek vaktim yoktu.Bu aralar yağmur sensörüyle ilgili sıkıntımı anlatmaya gidicem ozaman bunu da test ederim.Balatalara wd-40 Sıkma konusunu servise sorduğumda da sakın sıkma dediler.Würth ün spreyini alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2014, 10:08:30 »
Balatalardan gelen ses sanki azalmaya başladı gibi sanırım disklerle balatalar yavaş yavaş sevmeye başladılar birbirlerini.Direksiyondaki ses bir sorun mu değil mi onu servise gidip diğer aurisleri deneyince belli olacak.Çünkü servis sorumlusuyla masa başında konuştuk mevzuyu araca binip test edecek vaktim yoktu.Bu aralar yağmur sensörüyle ilgili sıkıntımı anlatmaya gidicem ozaman bunu da test ederim.Balatalara wd-40 Sıkma konusunu servise sorduğumda da sakın sıkma dediler.Würth ün spreyini alacağım.

Wd-40 olmaz. Würth balata spreyi en iyisi ancak balatalarınız çok yeni gerek yok bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2014, 13:50:52 »
Wd-40 olmaz. Würth balata spreyi en iyisi ancak balatalarınız çok yeni gerek yok bence.
selam eski fren balatalarında asbest kullanılıyordu fakat kanserojen madde olduğu için bu malzemenin kullanımı yasaklandı yeni üretilen balatalarda demir maddesinin daha fazla olduğunu yetkili servisten öğrendim aynı zamanda yakınım olan servis 2013 ve 2014 model auris corolla model araçlarda balata değişimi için bülten yayınlandı garanti kapsamında değiştirdiklerini söyledi ve benim aracıma uyguladılar arabamla şehir içinde frene basmaya utanıyordum sanki kamyon duruyor gibi ses yapıyordu hatta 100 ile 140 km hızlarında giderken duyulan bir ses vardı onun içinde yetkili servis tarafından ön balatalara açılan toz kanalından sonra ses ortadan kalktı bende rahat ve huzurlu bir yolculuk yapmaya başladım sizde yetkili servisinizle konuşmanızda fayda var. eğer konu ile daha detaylı bilgi isterseniz 532 540 00 87 numaradan ulaşabilirsiniz benim aracım 2013 1.4 D-4D Premium M/M Auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 01, 2014, 23:35:50 »
selam eski fren balatalarında asbest kullanılıyordu fakat kanserojen madde olduğu için bu malzemenin kullanımı yasaklandı yeni üretilen balatalarda demir maddesinin daha fazla olduğunu yetkili servisten öğrendim aynı zamanda yakınım olan servis 2013 ve 2014 model auris corolla model araçlarda balata değişimi için bülten yayınlandı garanti kapsamında değiştirdiklerini söyledi ve benim aracıma uyguladılar arabamla şehir içinde frene basmaya utanıyordum sanki kamyon duruyor gibi ses yapıyordu hatta 100 ile 140 km hızlarında giderken duyulan bir ses vardı onun içinde yetkili servis tarafından ön balatalara açılan toz kanalından sonra ses ortadan kalktı bende rahat ve huzurlu bir yolculuk yapmaya başladım sizde yetkili servisinizle konuşmanızda fayda var. eğer konu ile daha detaylı bilgi isterseniz 532 540 00 87 numaradan ulaşabilirsiniz benim aracım 2013 1.4 D-4D Premium M/M Auris
Hamza hocam çok teşekkür ederim ilgin için.bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi balatalardaki ses sanki azalıyor gibi geldi bana.Bunu da parçaların birbirine alışmasına bağlıyorum.Zira yeniden balataları sıfır taktırırsam aynı süreç ve aynı ses bir daha olur diye çekiniyorum.Sizde nasıl oldu feenlemedeki ses yani balatayı takınca geçti mi? örneğin ışıkta beklerken araç otomatik olduğu için hep ileri bir kuvvet uyguluyor. Bu bekleme anında freni azar azar bırakırken ağır bir sürtme sesi geliyor bendeki ses bu sizde de durum aynı mıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2014, 00:12:46 »
Benim araçta balatalar değiştikten sonra hiç bir ses kalmadı özellikle frenle ilgili yazdığım gibi benim en büyük sıkıntım şehir içinde yavaş giderken frene bastığımda sanki kamyon duruyor gibi gıcırtı ve şehir dışında 100 ile 1400 arası rüzgardan dolayı gelen ses sıkıntısı balatalar değişince yok oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2014, 12:53:59 »
2013 4d4 m/m ve 2014 4d4 m/m auris kullanıcısı olarak bunlar benimde başıma geldi.
2013 auris direksiyonundan gıcırtı sesi geliyordu servis direksiyon içerisindeki sarmal yayı değiştirdi sorun giderildi.
2013 auris ile 80-90 km hızı geçtiğimde cıkcıkcık diye kuş sesi gibi kesilmeyen bir ses geliyordu. 4 kere servise gitti. Her seferinde başka bir şey saçmaladılar. O ses 25000 km yi geçtikten sonra kendiliğinden düzeldi.
2014 auris yeni aldım 200 km oldu şuan ve kamyon fren sesi benden de geliyor. Dururken ve kalkışlarda yavaşça uzayarak kaybolan bir ses. Çok sinir bozucu bakalım ne olacak.
Balata yeni v.s. yeni diye söylenen servis bilgileri çok saçma geliyor. İlk defa yeni araba almadım. Veya ilk defa yeni balatalı arabaya binmedim. Bu ötüyor. Bakalım ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2014, 21:11:21 »
Burak bey Direksiyondaki ses sizin tarif ettiğiniz gibi seyir halinde gelmiyor.Servisin dediği durduğum yerde çevirirken geliyor.Elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu konusunda ikna oldum diyebilirim.Ama balata sesi gerçekten sıfır araca yakışmayan derecede sinir bozucu.Şehir içi trafikte bol dur kalk yaparak 5-6 km gittikten sonra gidiyor aslında ses.Ama araba soğukken sabahın 6 sında komşular uyanacak diye çekiniyorum otoparktan çıkarken :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2014, 12:10:57 »
Benim direksiyon sesi de durduğum yerde geliyordu. Sarmal yay değişince sorun giderildi.
Araç 600 km oldu balata sesi fena halde devam ediyor :) kamyon auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2014, 17:07:24 »
selamlar bu ses daha çok geri giderekn fren yapınca mı geliyor.  ve arkadan mı?? :(
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2014, 18:44:21 »
Burak bey Direksiyondaki ses sizin tarif ettiğiniz gibi seyir halinde gelmiyor.Servisin dediği durduğum yerde çevirirken geliyor.Elektrikli direksiyonun motor sesi olduğu konusunda ikna oldum diyebilirim.Ama balata sesi gerçekten sıfır araca yakışmayan derecede sinir bozucu.Şehir içi trafikte bol dur kalk yaparak 5-6 km gittikten sonra gidiyor aslında ses.Ama araba soğukken sabahın 6 sında komşular uyanacak diye çekiniyorum otoparktan çıkarken :)
Burak bey, Corolla E 160 forumunda açmış olduğum, direksiyon simidiniz altından gelen sesler kısmında ses yükledim. Rica etsem ordaki sesi dinler misiniz? iki gündür benim corolladan da ses geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 18:45:44
benim corolladan gelen ses, hareket halinde sert asfaltta geliyor. Dururken, direksiyonu sağa sola çevirdiğim zaman hiç bir sorun yok direksiyonumda.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2015, 14:34:06 »
Burak bey, Corolla E 160 forumunda açmış olduğum, direksiyon simidiniz altından gelen sesler kısmında ses yükledim. Rica etsem ordaki sesi dinler misiniz? iki gündür benim corolladan da ses geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 18:45:44
benim corolladan gelen ses, hareket halinde sert asfaltta geliyor. Dururken, direksiyonu sağa sola çevirdiğim zaman hiç bir sorun yok direksiyonumda.

Salih bey kusura bakmayın biraz geç cevaplıyorum. Benim direksiyon sesi sizinkinden farklı. Benimkinde direksiyonu çevirmeniz gerekiyor ve gıcırtı şeklinde bir ses.