Gönderen Konu: Bir araç neden subap ayarı ister?  (Okunma sayısı 20907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Bir araç neden subap ayarı ister?
« : Eylül 13, 2014, 00:46:02 »
merhaba arkadaşlar ,triger değişelim dedik, usta subap ayarıda yapılması gerek dedi. durduk yere nereden çıktı şimdi bu ,anlamadım. sizce ne yapmalıyım?
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Toyota Club Türkiye

Bir araç neden subap ayarı ister?
« : Eylül 13, 2014, 00:46:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir araç neden subap ayarı ister?
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2014, 00:53:34 »
Yaptırmanız yarariniza olur.

Tüketim-performans dengesi orantılı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2014, 01:02:12 »
Trigeri ne marka aldınız işçilik dediğiniz fiyat mı tuttu??? Motor sirkelerek çalışırsa bir tutar bir bırakırsa subab zamanı gelmiştir. Arabanın performansı yerinde ve lpg tüketimini az ise yaptırma derim oynatma arabanla. Zaten subab ayarı son aşamaya gelince dediğim belirtiler ve rölanti düzensizliği meydana geliyor.  Subab ayarı 150-200tş arası fiyat isterler eğer çok para çekerlerse ayar yaptıkları şimlerin tanesi 16 lira 16×8=128 lira ona göre hesap çıkarın.  Neden yapar subab ayarı lpgden 40bin-60bin km sonra şimler artık şişmeye başlar ve çalışması bozulur. ..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2014, 03:05:43 »
Trigeri ne marka aldınız işçilik dediğiniz fiyat mı tuttu??? Motor sirkelerek çalışırsa bir tutar bir bırakırsa subab zamanı gelmiştir. Arabanın performansı yerinde ve lpg tüketimini az ise yaptırma derim oynatma arabanla. Zaten subab ayarı son aşamaya gelince dediğim belirtiler ve rölanti düzensizliği meydana geliyor.  Subab ayarı 150-200tş arası fiyat isterler eğer çok para çekerlerse ayar yaptıkları şimlerin tanesi 16 lira 16×8=128 lira ona göre hesap çıkarın.  Neden yapar subab ayarı lpgden 40bin-60bin km sonra şimler artık şişmeye başlar ve çalışması bozulur. ..
Barış bey , triger bando + nsk rulman 130 tl , diğer iki kayış 20+20 . işçilik subap ayarıyla 150tl anlaştım, fakat daha anahtar vurdurmadım subapdan dolayı. araştırayım dedim kendim ce beklemedeyim. ( aracın durumu; lpg yok, şehir içi 37- 39 krş benzin yakıyor. 115000 km de, performansa gelince;performasn yerinde. rampalarda  özellikle, o modifiyeli ve abart egzost olanları, dikizden izlemek başka bişey :) bu motora sahip hiçbir arabadan, fazlası var eksiği yok . eğimsiz düz yolda ... km hızada gayet iyi çıkıyor, rölantiyi videodan bakarsınız, rölantide kasayı titretiyor, vibrasyon var yani.motor kulakları sağlam. 100 km hızın altında; sabit gazda araçta kasılma var.tutup bırakıyor yani.sabahları ilk çalışmada iki saniyelik metal sesi dediğimiz ses var bu ses işaret mi veriyor bize. durum bun dan ibaret, bakalım ne olacak hayırlısı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2014, 03:07:28
corolla rölanti

Düzenleme: Trafik kuralları.

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2014, 10:11:46 »
subap ayarını yazlık kışlık yaptıran var :) normalde 10 binde kontrol edilir gerek varsa yapılır.

rolanti düzensizliği için bütün vakum hortumlarını kontrol ettirin. hava kaçağı olmamalı. sonra bakım ve gaz ayarı lazım. bunlar çözmüyorsa subap ayarı dengesizliği giderir. titreşim gider.

daha önce flasha yaptırmıştım ve her yaptırdığımda çok memnun olmuştum. 20 veya 30 tl ye yapılır.
toyotada garip bir sistem var. ayar olmuyor. benim arabada ufak değişiklikler yaptık ve sizin o videoda gösterdiğiniz sorunu çözdü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2014, 12:27:17 »
Hazır böyle bir konu açılmışken benim araç 2002 1.6 VVTİ HB corolla, Bu araca sübap ayarı yapılır mı? Kalkışlarda silkeleme oluyor bazen.
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2014, 17:31:24 »
Vvt-i motora ayar olmuyor diye biliyorum,kesin bilgi değil tabi yine bizim forumda bi yerde okumuştum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2014, 18:36:05 »
Vvtida lpg yoksa sikinti yok subapla ilgili fabrikanin ayarladigi gibi kaliyor ama lpg takiliysa 15.000 20.000 civarlarinda kontrol veya ayarlanmasi gerekmektedir yoksa subap boylari uzadigi icin degisim olur. 4afelerde durum.nedir bilmiyorum ama vvtida lpg yoksa probleminiz yok.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2014, 22:11:31 »
merhaba arkadaşlar ,triger değişelim dedik, usta subap ayarıda yapılması gerek dedi. durduk yere nereden çıktı şimdi bu ,anlamadım. sizce ne yapmalıyım?
1.6 efsane kasada sübap ayarı için şim falan değişiyor galiba ayarda kurtarmayabilir dedi usta arkadaş 1.6 xli aldı onun için sormuştum  benimki 1.3 üst kapağı söküp ayarlıyorlar 20 tl vvt-i motorlar hidrolik iticili diye biliyorum fincan falan bişeylerden bahsediliyor ama kesin bi bilgim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2014, 00:58:52 »
Güven kardeş, rölanti sabit ama bayağı düşük yülseltiliyor diye biliyorum. Üstad bi rölanti motorunu kelebeği temizlet rölanti çıkar.  Motorun çalışması güzel değil beğenmediğim gevşek çalılmıyor. Subab isteyebilir yakıt değerlerin subab için erken diyor bu ayarlar için ama motor çalışması sıkıntılı 100 kmde tutup bırakması da subab olabilir. Subab değilse de çözümünü bilen yok diyecekleri würth 2 kere kullan motor temizlensin. Bende bu dertler yüzünden arabadan soğudum.  Subab ayarı yaptırmanı tavsiye ederim vibrasyon(titreşim) dediğin ondandır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2014, 01:11:32 »
Güven kardeş, rölanti sabit ama bayağı düşük yülseltiliyor diye biliyorum. Üstad bi rölanti motorunu kelebeği temizlet rölanti çıkar.  Motorun çalışması güzel değil beğenmediğim gevşek çalılmıyor. Subab isteyebilir yakıt değerlerin subab için erken diyor bu ayarlar için ama motor çalışması sıkıntılı 100 kmde tutup bırakması da subab olabilir. Subab değilse de çözümünü bilen yok diyecekleri würth 2 kere kullan motor temizlensin. Bende bu dertler yüzünden arabadan soğudum.  Subab ayarı yaptırmanı tavsiye ederim vibrasyon(titreşim) dediğin ondandır...
merhaba , subap ayarı yapılırken, üst kapağı sökmek yetiyormu, yoksa alt tarafamı iniyor. rölanti motorunu temizletmeyi düşünüyorum, önce ondan başlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2014, 01:19:24 »
merhaba , subap ayarı yapılırken, üst kapağı sökmek yetiyormu, yoksa alt tarafamı iniyor. rölanti motorunu temizletmeyi düşünüyorum, önce ondan başlamak lazım.
Subab ayarı üst kapağı söküyor. Eksantrik milini altında yuvarlak daireli (şim fincan subab ifadeleri kullanıyorlar) bu söyledikleri şimlerin ölçüsü motorun çalışmasını etkiliyor .16 valf dedikleri mesele bu 8 valf egzos subabları 8 valf emme subabları bunların ölçüleri değişince arabada hastalıklar baş gösteriyor. Bu subabları  ölçüyorlar  anormal değer çıkanlar tornaya sokuk  ölçü veriyorlar ölçü değeri yakalanınca işlem tamamlanıyor  inş karışık olmamıştır