Gönderen Konu: 1999 model Avensis Sol Extra aldım, birkaç sorum olacak..  (Okunma sayısı 7856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '99
  • 16 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
1999 model Toyota Avensis Sol Extra araç aldım, araç şuan 119.000 km'de, sadece sağ ön çamurluk boyalı, tramer sorgusuna göre geçmiş bir hasar kaydı yok ve muayene kayıtlarına bakılırsa km'si orjinal görünüyor, aracı ustalara da gösterdim onlar da sağ ön çamurluğunun boyalı olmasının dışında boyalı ve değişen parçasının olmadığını söylediler.. E araç bu durumda olunca fiyatı da oldukça tuzlu oldu, ama önemli değil temiz olsun 2 lira fazla olsun benim için..
Ben size şunu sormak istiyorum; acelesi yok ama uygun bir zamanda arabanın debriyaj balatası değişmesi gerekiyor, bir de ben biraz titiz olduğum için ne olur ne olmaz diye triger kayışını falan değiştirmek istiyorum.. Sizden ricam bu araçların yedek parçalarını nereden bulacağım ve hangi markaları kullanmam konusunda bana yardımcı olmanız, fikir vermeniz.. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.. Saygılar herkese..
Araç da bu..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 model Avensis Sol Extra aldım, birkaç sorum olacak..
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2014, 11:01:52 »
@Ufuk Sönmez (16363) 

Hayırlı olsun. Debriyajda sıkıntı yaşıyormusunuz? Baskı balata için Aisin öneririm. İstanbul'da Ufuk Sönmez arkadaşımız özel servis, ona özelden mail atarak danışabilirsiniz. Ayrıca buradan yardımcı olacak arkadaşlarda olacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2014, 11:08:06 »
Hayırlı olsun, güzel bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2014, 11:11:33 »
Hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 12, 2014, 14:39:43 »
Fotoğraf çıkmamış, düzelteyim.

Aracın maşallahı var. Verilen paranın karşılığını çok güzel alırsınız. Zaten eski AVENSIS kullanıcısısınız.
Zaten GÖNEN de düz yer, yakıt bakımından sizi üzmez.  :)

Forumdan UFUK abi ile iletişime geçip, orjinal AISIN almanızı tavsiye ederim.
Fiyatlar gayet rekabetçidir, üzmez.  :tamam:

GÖNEN'de ustanız yoksa BANDIRMA'daki ALP OTO'yu tavsiye ederim, TOYOTA marka arabaların altından girip üstünden çıkar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2014, 14:42:06 »
Hayırlı olsun makina 10 numara :)   Güle güle kullanın..
Ufuk Sönmez ile yedek parça işini çözebilirsiniz..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2014, 15:05:00 »
 Hayırlı olsun, Bursa buluşmasını takip etmenizi öneririm.

Aynı aracın yurt dışı versiyonuna bir kaç kez bindim taksi olarak. Orada biraz daha alçak kasaları. Bence son kasa da buna benziyor, sportif görünümlü bir araç. Özellikle bazı parçalara dikkat etmenizi öneririm far fiskiyeleri gibi. Triger değişirken devirdaim kontrolü de iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2014, 17:01:14 »
Hepinize teşekkür ederim,
Ben profil resmimde de görüldüğü üzere eski bir 2003 model 2.0 D-4 Avensis kullanıcısıy(d)ım ama o aracımdan önce de sonra da hep bu kasa Avensis'e heves ettim, bırakın direksiyonuna geçip kullanmayı yan koltuğunda bile oturmuşluğum olmadığı halde nedendir ben de bilmiyorum hep bu kasa Avensis istedim  :) 
Çok şükür sonunda içime fazlasıyla sinen, düşük km'li, herşeyiyle orjinal bu aracı buldum ve ilana koyulduktan 2 saat sonra telefonda anlaşmasını yapıp akşamüstü de iş çıkışı eve bile gidemeden direk otobüse binip 14 saat yol gittim.. Gittiğime ve yüksek bir meblağ ödeyip almama değer olduğunu hem ben hem de aracımı dönüşte 900 km boyunca kullanan arkadaşımın "kesinlikle müthiş bir araç, yol tutuşu olsun, performansı ve konforu olsun harikaymış, benim audi'de bile yorulduğumu bilirim ama bunda hiç yorulmadım" deyişinden de anladım..
Araca daha 2 ay önce lpg takılmış 115.000 km'de iken, yolda gelirken 110-120 km'den aşağı hiç düşmedik, ara ara klimayı açtık ve toplamda 175 TL'lik gaz ile 911 km yol yapmışız, yani km başına 0,192 krş yakmış..
Debriyaj balatasını değiştirmek istiyorum çünkü pedal artık baya sert duruma gelmiş ve en üste yakın yerde kavrıyor, şuan hiç bir kaçırma yok aracın performansından da memnunum ama benim kafama bi kere takıldı mı onu değiştirmeden duramam, zaten değişiklik performansa da olumlu etki yapacaktır..
Debriyaj konusunda bir kaç fiyat aldım, orjinaline 600, valeo marka olanına da 225 lira istediler, tavsiye ettiğiniz üzere Ufuk Sönmez arkadaşa da mutlaka başvururum..
Yüksel Işık hemşerim senin de Bandırma'da yer tavsiye etmen iyi oldu çünkü ben Gönen'de oturuyorum ama Bandırma'da çalışıyorum, gerektiğinde aracıma dediğin yerde baktırabilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 12, 2014, 17:11:52 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2014, 17:18:33 »
Hepinize teşekkür ederim,
Ben profil resmimde de görüldüğü üzere eski bir 2003 model 2.0 D-4 Avensis kullanıcısıy(d)ım ama o aracımdan önce de sonra da hep bu kasa Avensis'e heves ettim, bırakın direksiyonuna geçip kullanmayı yan koltuğunda bile oturmuşluğum olmadığı halde nedendir ben de bilmiyorum hep bu kasa Avensis istedim  :) 

Yüksel Işık hemşerim senin de Bandırma'da yer tavsiye etmen iyi oldu çünkü ben Gönen'de oturuyorum ama Bandırma'da çalışıyorum, gerektiğinde aracıma dediğin yerde baktırabilirim..

AVENSIS sempatisi ancak böyle tarif edilirdi.
Bu kasa AVENSIS hakkında benzer duygulara sahibiz. Yıllar önce sizin kasanın açık yeşil rengi patronumuzda vardı, hiç binmememe rağmen hep sempati beslemişimdir. Fakat işin ilginç yanı sizin kasanın makyajlılarını, yani D4 olanları hiç sevemedim.

Allah kaza bela vermesin.

Gideceğiniz zaman haber verirsiniz, hem sizinle tanışmış oluruz hem de yeri bulmakta sıkıntı çekmezsiniz.
97 yılında TOYOTA ALTAN'da çalışmaya başlayıp 2012'de ayrılan ve 2012'de kendine sanayide dükkan açan bir abimiz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2014, 17:39:48 »
Hayırlı olsun, güle güle güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Söylediğiniz gibi benimde çok beğendiğim bir kasa, ancak yaşları itibari ile bende T25 kasa 1.8 hedefliyorum ilerleyen yıllarda. Tabi belli de olmaz T22 D4 motor 150 Bg bir avensis'te çok harika olabilir.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2014, 23:53:55 »
Yüksel hemserim elbette tanisiriz, Toyota'dan iyi anlayan bi usta her zaman 1. tercihim olur..
Hilmi Kara T25 kasaya hevesliyseniz ve 1.8 bulabilirseniz -ki cok zordur- kesinlikle alin cunku 1.6 olanlari lpgye gayet uyumlu olmasina ragmen kasa agir geldiginden performans tatminkar degildir, 2.0 D-4 olanlarsa -ki bende vardi- lpg takilabilmesine ragmen ileri vadede subaplara zarar verme ihtimali yuksektir, o yuzden D-4 olmayan 1.8 avensis en ideal secenektir.. T22'deki D-4'ler icin de ayni sikinti gecerli olup ekstradan bazi lpgli olanlarinin otomatik vitesleri 3.vitesten 4'e gecmedigini kullanicilarindan duymustum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 172000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2014, 11:22:11 »
Aracınız gerçekten boncuk bi araba. Kendini belli ediyor. Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullanın. Konu üzerinden 1 ay geçmiş. Degistiniz mi bilmiyorum ama triger setini bosch servislerinde degismenizi tavsiye ederim. Hem sağlanması olur hemde garantili olur diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2014, 08:46:16 »
Yüksel hemserim elbette tanisiriz, Toyota'dan iyi anlayan bi usta her zaman 1. tercihim olur..
Hilmi Kara T25 kasaya hevesliyseniz ve 1.8 bulabilirseniz -ki cok zordur- kesinlikle alin cunku 1.6 olanlari lpgye gayet uyumlu olmasina ragmen kasa agir geldiginden performans tatminkar degildir, 2.0 D-4 olanlarsa -ki bende vardi- lpg takilabilmesine ragmen ileri vadede subaplara zarar verme ihtimali yuksektir, o yuzden D-4 olmayan 1.8 avensis en ideal secenektir.. T22'deki D-4'ler icin de ayni sikinti gecerli olup ekstradan bazi lpgli olanlarinin otomatik vitesleri 3.vitesten 4'e gecmedigini kullanicilarindan duymustum..

Ender bey içinize sinen istediğiniz gibi bir araba bulmanız gerçekten çok büyük şans olmuş. Güle güle kullanmanızı dilerim. Ben yılda 8-10 bin km yaptığım için LPG düşünmüyorum ancak T22 veya T25 D4 motorların buji (enjektör) değişim maliyetinin 1200 - 1500 tl civarında olduğunu bir konuda okuduğumu hatırlıyorum. (150 000 km de bir sanırım değişiyor) Genel anlamda ülkemizdeki vergi sistemi ve yakıt fiyatlarının yüksekliğinden dolayı söylediğiniz gibi en ideal seçenek 1.8 vvti avensis. Tabi LPG takılabilmesi de ihtiyaç halinde çok önemli. Nasip artık şimdilik 1.4 corollamdan çok memnunum, bende sizin gibi titiz biri olduğum için tüm hidrolik yağlarını (fren, debriyaj, şanzıman, direksiyon) ve v kayışını tedbir olarak değiştirdim. İlerde inşallah 1.8 T25 avensis sahibi olabilirim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2014, 23:03:10 »
gec oldu ama hayırlı olsun cok guzel bır araca benziyor otomatık olsa tam olacakmıs bu aracın bazı hastalıkları var on cam onundekı pılastık parca sendede kırıkmı merak ettım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2015, 02:14:12 »
gec oldu ama hayırlı olsun cok guzel bır araca benziyor otomatık olsa tam olacakmıs bu aracın bazı hastalıkları var on cam onundekı pılastık parca sendede kırıkmı merak ettım

Evet diğer bütün avensisler gibi benimkinde de maalesef kırık mevcut ama hiç dert etmiyorum çünkü bu yaşta olup bu paraya alınabilecek en iyi arabaya bindiğimi düşündüğüm için sorun olmuyor, her bindiğimde iyi ki almışım diyorum..  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2015, 03:43:25 »
Maşallah çok temiz bir araba resimde şıkır şıkır cikmis. pırıl pırıl duruyor. Kazasiz belasiz iyi günlerde kullan.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2015, 23:59:20 »
Maşallah çok temiz bir araba resimde şıkır şıkır cikmis. pırıl pırıl duruyor. Kazasiz belasiz iyi günlerde kullan.

Teşekkür ederim arkadaşım, sağolasın.. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2015, 07:47:10 »
@Ender Şen (27160)  hayırlı olsun kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Rabbim. Aklıma soktunuz avensisi 1.8 vvti için pusuya yatacam bakalım.cok ağır arabalar bizim efsane gibi kuş gibi değil güvenlik olarakta geçmek istiyorum.. ..2 motorlar su krizden önce cazip değildi. Krizden sonra tutulmayan araba diye bir şey kalmadı. Özellikle t25serisini parca pahalılıgı ortada. Jantlar 15jant mı?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2015, 07:56:26 »
Benimde çok hoşuma geden bir kasa Benim Yavruyu almadan önce çok baktım ama içime sinen temizlikte bulamamıştım. İki arkadaşımda var çok seri ve stebil bir araç Güle güle kullanın. Evet 195 60 15R diye hatırlıyorum.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))