Gönderen Konu: Sekmandan Sonra Gaz Yememe...  (Okunma sayısı 2903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
Sekmandan Sonra Gaz Yememe...
« : Eylül 11, 2014, 23:00:48 »
Arkadaslar merhaba bugun sekman atildi pistonlar falan degisti arabayi aldim drek ise gitti giderken gaza basiyorum arac sanki elleme beni diyo ataklik hic yok... Bide normal giderken birden stop etti sonra plastik kokular gelmeye basladi hararet cubugu 10 km gittikden sonra yukselmeye basladi yeni oldugundan mi boyle oluyo yoksa problem mi var... Usta 3 4 gun sonra gel ayar yapalim falan dedi...

Toyota Club Türkiye

Sekmandan Sonra Gaz Yememe...
« : Eylül 11, 2014, 23:00:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Sekmandan Sonra Gaz Yememe...
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2014, 23:29:25 »
Benim arabanın çekişi güzeldi  Mercedes servisinde 7 yıl çalışmış bi arkadaşım aşınmış motorun çekişi biraz artar dedi ama sebebini çözebilmiş değiliz diyordu benim araçta yapılıyor piston segman değişiyor  cumartesi veririz dediler bakalım önceki performansı olurmu yoksa belli bi  rodajmı gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2014, 00:49:38 »
Biraz kullanın, motor soğukken subap ayarı yaptırın. Ustanın da "3-4 gün sonra gel ayar yapalım" demesi budur herhalde.
Bir sonraki aşamada 3.000 KM gibi ilk yağı değiştirin. Ondan sonra da problem çözülmezse ustanıza başvurursunuz.

Hararet yükselmesi olmaması gerekir.

Koku ise, motor rektefiyeciye gidip, parçalar temizlendiyse o temizleme kimyasalının kokusu olabilir. Benim de başıma gelmişti.
Motor soğukken sıkıştırmamanızı tavsiye ederim.

Keşke el değmişken termostat, yağ pompası, devirdaim gibi hayati malzemeleri de değiştirseydiniz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2014, 02:20:17 »
Motor yapıldıktan sonra benzinle kullanmadım gaz ayarını yülseltip sürdüm. Benim arabada aldığımda istop ediyordu. Cok sasırmıstım.ama bi daha antepe dönemedik. Araba benzinde gitmiyor. Yekinmede var ayar mı yapmadılar siz sonuc alırsanız lütfen paylaşın bende müzdaribim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2014, 22:24:23 »
Bugün aracı akşam üzeri Kayseri'den teslim aldım işçilik parça 2400 tl tuttu usta lpg kullanma 260815 kmde 261500 olana kadar benzinde 80/90 km'yi geçmeden vitesleri 2000 devirde değiştir dediğim km dolarsa gel sübap ayarı yapılacak yağ filtre değişecek bide silindir kapak cıvatalarını kontrol edecem lpg ve benzin ayarı yapıldıktan sonra istediğin devirde kullanabilirsin  dedi bi problem yok çekiş gayet güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2014, 22:32:26 »
Yaşar abi parçalari orjinal mi aldın
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2014, 22:38:08 »
Yaşar abi parçalari orjinal mi aldın
Aracın yanında değildim güvendiğim biriydi ustayada o yönlendirdi parçacı 1220 tl tutar vardı 1100 lira aldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2014, 00:38:32 »
Bugün aracı akşam üzeri Kayseri'den teslim aldım işçilik parça 2400 tl tuttu usta lpg kullanma 260815 kmde 261500 olana kadar benzinde 80/90 km'yi geçmeden vitesleri 2000 devirde değiştir dediğim km dolarsa gel sübap ayarı yapılacak yağ filtre değişecek bide silindir kapak cıvatalarını kontrol edecem lpg ve benzin ayarı yapıldıktan sonra istediğin devirde kullanabilirsin  dedi bi problem yok çekiş gayet güzel
hayırlı olsun el emeği dolgun almış motor yaptırma işini ustalar çok seviyor.
Sekman orjinal diğerleri kaliteli yan sanayi, subabları değiştirmiş bu subablar orjinal ebatlar ve bi 40 bin ayar istemez ama subab ayarı yapalım demesi ilginç  ozaman niye değiştiriyorsunuz????
Yaşar kardeş 1.3 ü satacağın yoktu şimdi de bi 10 yıl daha binersin. Daha herkes bu lafı söyler...arabayı kimseye verme kontroller yapılana kadar benim başıma geldi ordan biliyorum...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2014, 07:27:29 »
 Ustayi aradim senin yapacagin motorun dedim hafif rampada 2 den 3 e atamiyorum bunun sebebi ne olabilir ki yaga baktim hattinden fazla yag koymus yagda su gibi cok seffaf. Rolanti ayarindan mi subap ayarindan mi anlamadim benzine aldim acaba gazdan mi gitmio diye ama gene ayni kalkis cok kotu segmandan once cok iyiydi sadece beyaz duman atiodu hadi yaptiralim dedim ama olanlara bak corolladan soguttu serefsiz usta izmirliler sakin 5.sanayiye yaptirmayin cok pismanim ama olan oldu artik bakalim sali goturcem birakcam bakcak... Su hareret cubugu neden hic yukselmiyo normalde ortada olmasi gerekmio mu benim ki bi dis cikio 15 km sonra ortaya gelio sonrada tekrar kendikendine 1 dise dusuyo???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2014, 08:58:25 »
hayırlı olsun el emeği dolgun almış motor yaptırma işini ustalar çok seviyor.
Sekman orjinal diğerleri kaliteli yan sanayi, subabları değiştirmiş bu subablar orjinal ebatlar ve bi 40 bin ayar istemez ama subab ayarı yapalım demesi ilginç  ozaman niye değiştiriyorsunuz????
Yaşar kardeş 1.3 ü satacağın yoktu şimdi de bi 10 yıl daha binersin. Daha herkes bu lafı söyler...arabayı kimseye verme kontroller yapılana kadar benim başıma geldi ordan biliyorum...
Teşekkürler sordum bana dedikleri bu usta meslek hayatına başladığından beri japon araçlarını tamir ediyor işçilik 300 ise 500 alır dediler eski parçaları vereyim dedi yok dedim triyger kapağı 2 parça aldığımda kırıktı çok aradım bulamadık telefon açtı kendi bulmuş 130 tl çıkma alayımmı dedi al dedim emanet almakta vermekte taraftarı değilim önceki aracımı verdim 1 gün önce değişen triygeri koparttılar fren hortumu patladı aracı sat diye bi kaç müşteri çıktı takas etmezsem satmam dedim 2.el biraz yüksek evin borcunu bitirdim seneye bakarız  :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2014, 09:05:21
Ustayi aradim senin yapacagin motorun dedim hafif rampada 2 den 3 e atamiyorum bunun sebebi ne olabilir ki yaga baktim hattinden fazla yag koymus yagda su gibi cok seffaf. Rolanti ayarindan mi subap ayarindan mi anlamadim benzine aldim acaba gazdan mi gitmio diye ama gene ayni kalkis cok kotu segmandan once cok iyiydi sadece beyaz duman atiodu hadi yaptiralim dedim ama olanlara bak corolladan soguttu serefsiz usta izmirliler sakin 5.sanayiye yaptirmayin cok pismanim ama olan oldu artik bakalim sali goturcem birakcam bakcak... Su hareret cubugu neden hic yukselmiyo normalde ortada olmasi gerekmio mu benim ki bi dis cikio 15 km sonra ortaya gelio sonrada tekrar kendikendine 1 dise dusuyo???
Avans ve yakıt ayarları düzgünmü acaba yağ yeni olduğu zaman şeffaf ve akışkan olması normaldir fakat fazla olması yeni motoru dahada sıkıştırır hararet göstergesi benimkinde yarıya geldikten sonra bazen aşağı düşüp tekrar ortaya çıkıyordu sanki rüzgarda sallanıyor gibi telefonda söyledim hallettim onu dedi