Gönderen Konu: Kıyıköy  (Okunma sayısı 3114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Kıyıköy
« : Eylül 11, 2014, 21:02:02 »
merhaba. bugün corolla ile ufak bir kıyıköy gezisi yaptık. amaç balık tutmak idi fakat akşam üstüne kadar balık vurmayınca oltayı toplayıp manastıra ve belediye plajına uğradıktan sonra taze palamutlarımızı alıp tekirdağ-saray ilçesine geri döndük.

kıyıköy'e istanbul'dan ulaşım da çok zor değil. tem üzerinden çerkezköy > saray > kıyıköy güzergâhı ile avrupa yakasından 2 saatte ulaşabilmek mümkün. esenler otogara 150 km uzaklıkta, ayrıca tatil sezonlarında her gün otobüs seferleri mevcut (yonca ve kale seyahat). isteyen çadırını kendi götürebileceği gibi kiralamak da mümkün.

birkaç fotoğraf ekliyorum. her yerin fotoğrafını çekmedim fakat kıyıköy ile ilgili bilgi almak isteyene yardımcı olabilirim. fotoğraflarda aya nikola (aziz nikola) manastırı (kayaların içine oyularak yapılmış) ve belediye plajından görüntüler mevcut. denize dökülen derenin ismi pabuçdere (bulgaristan sınırından kıyıköy'e kadar birçok kolu mevcut). ormanın iç kısımlarında ve trakya bölgesinin birçok yerinde içilebilir temizlikte suyu olan kısımları vardır. içinde miryana bile yakalanabilir. ayrıca benekli alabalık da nadir bölgelerde tutulabiliyor.

Toyota Club Türkiye

Kıyıköy
« : Eylül 11, 2014, 21:02:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Kıyıköy
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2014, 22:27:38 »
Bunlarda benden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2014, 23:02:15 »
Herkese selam
Geçen hafta Kıyıköy'e gitmeyi planladım ama eşimin durumundan dolayı vazgeçtim.
Allah kısmet ederse Papuçdere'ye gitmek istiyorum.
Fotoğraflar için ayrıca teşekkürler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2014, 23:17:36 »
Herkese selam
Geçen hafta Kıyıköy'e gitmeyi planladım ama eşimin durumundan dolayı vazgeçtim.
Allah kısmet ederse Papuçdere'ye gitmek istiyorum.
Fotoğraflar için ayrıca teşekkürler

özcan bey pabuçdere çok geniş bir kavram fakat uzak gelmezse vize üzerinden kömürköy'den geçerek kızılağaç köyü'ne 2 km kala güzel bir yer mevcut, hem de stabilize yol yanında. ister yüzersiniz, ister balık tutarsanız, ister piknik yaparsınız. hepsi için müsait. saray'dan sonra ulaşması 1 saat sürüyor. yolu da güzel. sakin bir yerdir, pek insan bilmez. niyetiniz olursa ayrıntılı olarak tarif edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2014, 23:22:03 »
Birde buralara (iğneadaya) nükleer santral yapmayı düşünüyorlar!
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2014, 23:26:06 »
Birde buralara (iğneadaya) nükleer santral yapmayı düşünüyorlar!

zaten yapıyorlar diye biliyorum. bu yüzden vakıflar sapağından saray'a kadar olan yolu otoyol asfaltı gibi yaptılar. 06 plâkalı kamyonlar çalıştı. aynı şekilde demirköy-iğneada yolunu da düzelttiler ve genişlettiler. yatırımlar yapıldı. güzelim iğneada'dan çoğu insan ayrılmanın yoluna bakıyor. yazık olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2014, 03:19:36 »
TRAKYA'da böyle bir yer olduğunu bilmiyordum.
Seneye gerçekleştireceğim TRAKYA tarafı tatilinde, güzergaha burasını da ekliyorum.

Yazınız ve fotoğraflar için teşekkür ederim.

Bunlarda benden
Kırmızı Special'in yeri ayrı.  :lol:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2014, 09:04:00 »
Ooo köyümden fotolar görmek güzel.  :tamam: Ama ne yazık ki birkaç yıldır gidemiyorum.  Bir gün buluşma ayarlayıp topluca gidebiliriz arkadaşlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 12, 2014, 09:18:32 »
İğneada'ya 2010 senesinde yanılmıyorsam ekim ayında gitmiştim. Özellikle lüleburgaz'dan sonra bir adet benzinlik gördüm o da iğneada nın içine gelinceydi :)

Denizin kenarında, oldukça sakin hatta ıssız bir yerde aile ortamında hayatımın ilk mangalını yakıp yapmıştım. Çok güzel yerler. Böyle güzel yerleri gördüğüm için ve yaşama fırsatı bulduğum için Mevla ya şükürler olsun. Trakya harika bir yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2014, 09:19:24 »
Ooo köyümden fotolar görmek güzel.  :tamam: Ama ne yazık ki birkaç yıldır gidemiyorum.  Bir gün buluşma ayarlayıp topluca gidebiliriz arkadaşlar.
Kiyiköylü olduğunu bilmiyorduk aytaç abi :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2014, 09:33:29 »

Aytaç, hemşehri çıktık senle beaw :):)  Ben de aslen  Edirne uzunköprü'lüyüm. Bir trakya'lı daha görmek güzel dostum :)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2014, 09:40:07 »
Manastır olduğunu bilmiyorduk o_O

2 ay önce gittik biz de.. Beylikdüzü'nde oturunca hadi gidelim denesi bir mesafede söz konusu doğa güzelliğimiz =) Amaç denizin tadına bakmaktı, ama bagajın sürekli elemanları mangal ve portatif masamız olunca piknik de yaptık. Piknik için gölge olabilecek bir yer aradık ve etrafı çevrelenmemiş ağaçlık bulamayınca mecbur ederi neyse para verip piknik alanına girdik. Tabii bunda oraların yabancısı olmamızın büyük büyük payı var. Unutmadan, Hakan'ın oralı olduğunu da unuttum tabii =/

Neyse genel olarak güzel bir gündü. Şezlong şemsiye ücretleri de makuldu, 5'er lira ama nasılsa indirim isterler diye 6 diyorlar en başta :D İstanbul'a yakın olur, tüm kırolar orda olur rahatsız ederler falan diye de düşünmeyin. Tabii vardı ama eminim Çeşme'de daha fazlalardır. ;)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2014, 09:49:45 »
Aytaç, hemşehri çıktık senle beaw :):)  Ben de aslen  Edirne uzunköprü'lüyüm. Bir trakya'lı daha görmek güzel dostum :)

Aynen Bülent.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2014, 11:35:39 »
Manastır olduğunu bilmiyorduk o_O

2 ay önce gittik biz de.. Beylikdüzü'nde oturunca hadi gidelim denesi bir mesafede söz konusu doğa güzelliğimiz =) Amaç denizin tadına bakmaktı, ama bagajın sürekli elemanları mangal ve portatif masamız olunca piknik de yaptık. Piknik için gölge olabilecek bir yer aradık ve etrafı çevrelenmemiş ağaçlık bulamayınca mecbur ederi neyse para verip piknik alanına girdik. Tabii bunda oraların yabancısı olmamızın büyük büyük payı var. Unutmadan, Hakan'ın oralı olduğunu da unuttum tabii =/

Neyse genel olarak güzel bir gündü. Şezlong şemsiye ücretleri de makuldu, 5'er lira ama nasılsa indirim isterler diye 6 diyorlar en başta :D İstanbul'a yakın olur, tüm kırolar orda olur rahatsız ederler falan diye de düşünmeyin. Tabii vardı ama eminim Çeşme'de daha fazlalardır. ;)

oralı demeyelim de ailem uzun zamandır saray'da ikâmet ettiğinden trakya'nın karadeniz kıyısına doğru olan kısımlarında memleketi olanların bile görüp duymadığı yerleri gezdim. siz belediye plajına gitmişsiniz. bugüne kadar hiç orada denize girmedim. bunun dışında limanın sağında yine oldukça büyük bir kumsal var. ayrıca bir de limanın hemen önünde (içinde de diyebiliriz) 15-20 metrelik küçük bir plaj var, dalgakıranların hizasında olduğu için dalgasız bir denizde suya girilebiliyor. sabah erken saatlerde kalabalık bir grupla gidilirse "plajı kapatmak" denilecek bir tabir gerçekleştirilebilir.

kıyıköy'e gitmişken balık yemenizi de tavsiye ederim. surların içine girip yolun sonuna doğru ilerlediğinizde (uçurumlu fotoğrafın sağında kalıyor) marina cafe-restaurant var. fiyatları uygun, lezzeti güzel. aynı zamanda serpme kahvaltı da veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2014, 11:40:23 »
oralı demeyelim de ailem uzun zamandır saray'da ikâmet ettiğinden trakya'nın karadeniz kıyısına doğru olan kısımlarında memleketi olanların bile görüp duymadığı yerleri gezdim. siz belediye plajına gitmişsiniz. bugüne kadar hiç orada denize girmedim. bunun dışında limanın sağında yine oldukça büyük bir kumsal var. ayrıca bir de limanın hemen önünde (içinde de diyebiliriz) 15-20 metrelik küçük bir plaj var, dalgakıranların hizasında olduğu için dalgasız bir denizde suya girilebiliyor. sabah erken saatlerde kalabalık bir grupla gidilirse "plajı kapatmak" denilecek bir tabir gerçekleştirilebilir.

kıyıköy'e gitmişken balık yemenizi de tavsiye ederim. surların içine girip yolun sonuna doğru ilerlediğinizde (uçurumlu fotoğrafın sağında kalıyor) marina cafe-restaurant var. fiyatları uygun, lezzeti güzel. aynı zamanda serpme kahvaltı da veriyorlar.

Götürürsün bir gün ne diyeyim .. Dönerken meraktan girdik baktık surların içerisine, keşke erken farkedebilseydik..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 12, 2014, 11:46:31 »
Götürürsün bir gün ne diyeyim .. Dönerken meraktan girdik baktık surların içerisine, keşke erken farkedebilseydik..

ne demek efendim, istemeniz yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2014, 16:56:29 »
Birde Longoz ormanları var ki görülmeye değer gerçekten özellikle sonbaharda ;) tam zamanı yani.
Günübirlik turlarla gelmeniz daha uygun olur,iyi bir rehber eşliğinde gezmek gibisi yok
Birde fotoğraf makinanızı almayı unutmayın sonra çok üzülürsünüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2014, 17:30:00 »
İğneada tarafı diyecektim zaten bahsetmişsiniz ancak duyduklarıma üzüldüm.

Enerji tamam, buna kimse hayır demez ancak bu şekilde olmamalı, yazık oluyor dünyadaki Allah'ın bizlere bahşettiği Cennetlere.

1970'lerden bir grafiti aklıma geldi. "Nükleere evet diyin, komik çocuklarınız olsun" ;)
 Ha birde çay içenler vardı değil mi...!? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2014, 17:47:19 »
eyüp bey de bahsetmiş, longoz ormanlarının bitki dokusu gerçekten eşsiz ve kırmızıya yakın bir toprak rengi var. bölgeye gideceklere dupnisa mağarasını görmelerini tavsiye ederim. özellikle yarasaların üreme dönemi gelmeden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2014, 17:49:42 »
Almanya'nın bile rüzgar ve güneş enerjisine yatırım yaptığı bir dünyada Türkiye gibi bir coğrafyada nükleer enerjiyi anlamıyorum hakan abi yüreğim kaldırmıyor hele ki doğanın böyle güzel ve narin köşelerine olması içimi yakıyor resmen.ilkokula başladığımda çok sevinmiştim her gün bedava fındık veriyorlar diye meğer iş başkaymış şimdi yaş 30 bakalım o fındıklarin etkisi of zaman çıkacak
Bu arada iğneada resort otel var başka kalınacak yer yok tabii çadır kurmak isterseniz başka