Gönderen Konu: fren balataları ve araçtan gelen sesler  (Okunma sayısı 2765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
fren balataları ve araçtan gelen sesler
« : Kasım 03, 2008, 18:52:07 »
arkadaşlar 2008 model dizel corolla elegant marka aracım var.aracımın balatalarından geri geri giderken ses yapıyor diye servise götürdüm.balataları degiştirdiler.daha da ses cogaldı.Şimdi de her frene basınca daha kötü ses cıkarmaya başladı.Servisin söyledigi balatalarda yeni bir madde uygulamışlar ondan diyorlar.Sadece bu modellerde varmış.Balataları yine degiştirmeye kalktılar.Böyle birşeye ilk defa şayit oluyorum.aracım 8 aylık 3 kez balata degiştirecegiz diyorlar.Kime şikayet edecegimi şaşırdım.İnanınki arabanın ön gösterge camından ses geliyo.Ön camdan ses geliyor.Emniyet kemerlerinden ses geliyor.Klimanın üfledigi yerlerden ses geliyor.Arabanın ic aksamlarından sesler geliyor.Aracımı her servise götürdügümde dahada sorunlarım cogaldı.Aracımı yakacak dereceye getirdiler.şimdi de bana söyledikleri bu aracların bu modellerinden sürekli şikayet geliyor elimizden geleni yapıyoruz olmuyor genel müdürlüge şikayette bulunun diyorlar.Defalarca telafon ettim hicbirşey cıkaramadım.Bu benim ılk töyota aracım degil.YILLARDAN BERİ TOYOTA KULLANIRIM. Yetkililerden sesime kulak vermelerini rica ediyorum.Lütfen beni bir dinleyin.teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

fren balataları ve araçtan gelen sesler
« : Kasım 03, 2008, 18:52:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: fren balataları ve araçtan gelen sesler
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2008, 18:55:35 »

bu arada yukarda yazan isim oğlumun ismi ben 52 yaşın da emekli bi insanım o yüzden devamlı şehir dışına tatile çıkarım arabam 8 aylık olmasına rahmen 35 bin km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: fren balataları ve araçtan gelen sesler
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2008, 23:58:27 »
Öncelikle hoş geldiniz :)
 Sayın Özkan, dediğiniz birçok arıza benim aracımda da (2007 Auris) mevcut. Emniyet kemerinden gelen gıcırtılar, balatalardan ise tencere kapağı yuvarlanıyormuş gibi gelen sesler, ön sol camdan sarsıntılarda gelen sesler, debriyaj pedalından her basışta gelen gıcırtı, fazla yakıt tüketimi (benzinli), sert vites geçişleri (manuel şanzıman; 1.,2. ve 3. viteslerde özellikle ). Ben de şikayetlerimi artık servis bakımına götürünce iletmeyi düşünüyorum, aracım 8000 km de. Çoğu Toyota kullanıcısı, Toyota ların eski modellerinde bu kadar kusurun olmadığını söyüyorlar. Bende bundan önce R9 Spring kullanıyordum ve Auris'in, bu aracın birçok kusurunu unutturabileceğini düşünürken bu sefer de kendisine özgü kusurlar meydana geldi zamanla.. Ama neyseki asıl önemli olan ve memnun edici şey, mekanik aksamında sorun olmaması.