Gönderen Konu: Bursalı Gurmelerden tavsiye bekliyorum :)  (Okunma sayısı 854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Bursalı Gurmelerden tavsiye bekliyorum :)
« : Eylül 10, 2014, 13:16:12 »
Yakın zamanda 3 çift olarak Bursa'ya gideceğiz.

İki konuda yardıma ihtiyacım var;

- Sabah güzel bir kahvaltı yapmak istiyoruz... Ege'deki köy kahvaltılarına benzer bir yer nerede buluruz? Fabrikasyon, restorant işi değil...
- Gerçek Bursa İskender'i nerede yiyeceğiz? Salaş vs olması hiç mi hiç önemli değil yeter ki gerçekten keyif alarak yiyelim :)

Kalacağımız otel Hotel Çelik Palas... Lokasyon olarak çok uzak olmazsa öneriler güzel olur ama uzak olursa da amenna :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Bursalı Gurmelerden tavsiye bekliyorum :)
« : Eylül 10, 2014, 13:16:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Bursalı Gurmelerden tavsiye bekliyorum :)
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2014, 13:28:22 »
Bursa'yı ben ve ailem çok seviyoruz. Arkadaşlar vereceğiniz bilgilerden bende faydalanabilirim, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2014, 13:36:01 »
Kahvaltıyı kesinlikle ve kesinlikle Cumalıkızık'ta yapın derim. Kınalı kar dizisinin çekildiği, gerçekten çok güzel bir köy. Orda köy evlerinin alt katlarını, bahçelerini kahvaltı yapmak için düzenlemişler, lezzetleri de gayet tatminkar.

Gerçek bursa iskenderini de ulu caminin yanında, küçük mavi bir dükkan olan iskender iskenderoğlu diye bir yerde yiyebilirsiniz. Ulu caminin oraya gidince küçük mavi dükkan, iskenderci falan derseniz hemen gösterirler :)

2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2014, 14:10:33 »
 Çelik Palas eskilerin çok iyi bildiği otellerdendir. Merkeze yakın zaten.

Cumalıkızık'a gitmedim hiç ancak methini duyuyorum.

Cantık vb şeyler için merkezde Okyanus'u tavsiye ederim. Keşke eskiden Setbaşın'daki yeri de açık olsaydı, oranın atmosferi çok ilgi çekiciydi. Girişte bir dükkan kadar yer sırf Peri Bacası düzenlemesine ayrılmıştı. Ayrıca her masada içşnde Piranha dahil cins balıkların olduğu akvaryumlar vardı. Ama diğer yerinde ürünleti, lahmacun, cantık vs oldukça iyidir.
 Kestane şekerini söylemeye gerek yok sanırım ancak fırsatınuz olsa yerinde Mustafakemalpaşa tatlısı tavsiye ederim. Fakat merkeze uzaktır yeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2014, 14:15:41 »
Kahvaltıyı kesinlikle ve kesinlikle Cumalıkızık'ta yapın derim. Kınalı kar dizisinin çekildiği, gerçekten çok güzel bir köy. Orda köy evlerinin alt katlarını, bahçelerini kahvaltı yapmak için düzenlemişler, lezzetleri de gayet tatminkar.

Gerçek bursa iskenderini de ulu caminin yanında, küçük mavi bir dükkan olan iskender iskenderoğlu diye bir yerde yiyebilirsiniz. Ulu caminin oraya gidince küçük mavi dükkan, iskenderci falan derseniz hemen gösterirler :)

sana iskenderciyi öğretemedim mi ben  :kötü:  :D

geç kaldım mı bilmiyorum ama kahvaltı için oğuzhanın da dediği gibi cumalıkızık kesinlikle yada doburcada derebahçe diye biyer var orasıda güzeldir hemde kalacağınız bölgeye yakındır.

iskender içinse kent meydanının karşısında arada hemen ufak bir dükkan var uludağ kebapçısı var cemal celil usta orayı kesinlikle tavsiye ederim. kent meydanı avm nin altındaki yer değil :)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2014, 14:36:59 »
Kahvaltı: 1- Tarihi İnkaya Çınarı, Uludağ yolu
               2- Cumalıkızık, Taş ev, mavi boncuk ...

İskender: 1- Kebapçı İskender (Mavi Dükkan), Ulucami civarı Tayyare Kültür Merkezi Yanı ( öğlen sıra beklemek gerekebilir, akşamları kapalıdır)
               2- İskender Efendi Konağı, Soğanlı Botanik Park içerisinde

Pideli Köfte: 1- Kayhan Pideli Köfte, Heykel civarı
                  2- Küçük Saray Pideli köfte Ulucaminin ordaki PTT üst tarafında