Gönderen Konu: Prado vs Commander mi ya da ???  (Okunma sayısı 6990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Prado vs Commander mi ya da ???
« : Eylül 09, 2014, 23:46:00 »
merhabalar

kısaca diyeceğim ama net cevaplar istediğimden biraz uzun kaçabilir. Lütfen nedenleri ile yanıt verirseniz sevinirim.

İş gezilerinde sürekli araç kiralarım ve yeni , kullanmadığım araçları deneyimleme fırsatım olur. Halen iş aracım a4 2.0tdi
yazın tatilde araba ile giremediğim yerler beni jip düsündürmeye itti. Asıl hedefim 1-2 sene içinde 7-8 yaşında 911 turbo almak.
ancak bu süre zarfında jip kullanmak ve deneyimlemek istiyorum( araba irisi, sosyete jiplerini bana sunmayın lütfen) 2006-2008 arası ikinci el (150-200bin km arasında oluyor genelde) planlıyorum 80-85 bin TL kadar bir bütce ile.

biraz meslegin getirdiği biraz merak incelemelerim sonucunda bir kategori yaptım ( ne kadar katılırsınız bilemem, sonucta ihtiyaçlara ve zevklere göre ). herkesin olduğu gibi, ürettiklerimizin de herzaman eksileri ve artıları olur....

1. grup = Mercedes G, Land cruiser, LR Discovery
2. grup = nissan patrol, mitsubishi pajero, range rover

hatta bir LC prado 3.0   D4D buldum bile...
ancak son dakikada gözüme Jeep Commander takıldı ve malum türkiyede pek yok (genelde nedense grand cherokee tercih)

Şu anda temiz iki araç arasında kaldım desem yeridir.

Sizden mümkünse gerçekten deneyimlemiş arkadaşlardan
1) iki aracın artıları eksilerini
2) varsa kronik sorunlarını
3) donanım farklılıklarını, bu olmazsa olmaz diyebileceğiniz özellikler gibi

ya da aklınıza gelebilecek karardan önce bilmem gerekenleri yazarsanız sevinirim.

aynı fiyata aynı temizlikte commander 1 yas daha genc ve 30-40bin km daha az kullanılmış bulabildim... yanıtlarınızda buna dikkat ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Prado vs Commander mi ya da ???
« : Eylül 09, 2014, 23:46:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Prado vs Commander mi ya da ???
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2014, 23:50:37 »
Çok ağır araziye girmeyecekseniz LC almanıza gerek yok bence.

Hafif arazi yaparım diyorsanız Mercedes ML bile iş görür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2014, 00:29:03 »
mümkünse gerçekten deneyimlemiş arkadaşlardan !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2014, 00:40:25 »
Merhaba,

Secenekleriniz arasindan,

Commander, tercih sebebi azligi, bilinirliginin dusuklugu, parca fiyati yuksekligi ve tutarsizligi ile direk elemeniz gereken bir arac.

LC Prado, daha cok Grand SUV sinifinda yuksek elektronik aksama sahip ve birkac handikapi disinda sizi uzmeyecek ancak bana gore ederinin cok uzerinde fiyata sahip bir arac.

Benz G serisi, yine Prado gibi ancak ambleminin verdigi sohretle gittiginiz her yerde cok afedersiniz ama sizi yolunacak kaz gibi gorulmenize sebep olabilecek bir arac, ayrica yeni G serileri eski serilerin saglamligina da sahip degiller.

Bana kalirsa, aslinda secenekleriniz arasinda en mantikli olan arac Pajero, eger agir arazi sartlarinda kullanmayacagim, arazi modifikasyonu yapmayacagim, standart hali ile bana guven veren bir arac iatiyorum derseniz Pajero bunlarin hepaini yerine getirebilir ancak 3.2DID motoruda olsa 3.0D4-D Pradoya gore daha agirkanlidir.

Eger butceniz 80 bin uzeriyse, bizim HDJ100 olarka bahsettigimiz 4.2LT. 1HD-FTE motora sahip Land Cruiser araclarimiz hem Pajero'nun guven hissini hemde Prado'nun atikligini ayni arac icerisinde sunabilir.Silindir hacmi sizi korkutmasin zira sakin kullanim ile 3.0 Prado ile hemen hemen ayni, 3.2 Pajero'dan daha dusuk tuketim elde edebilirsiniz.

Ek olarak 3.0D4-D Prado, 3.2DID Pajero, 2.7CRDI Commander veya Benz CDI motorlarda km. yuksekliginden korkmakta haklisiniz ama 4.2 HD serisi Toyota motorlarda sadece bakimlarinin duzgun ve kimler tarafindan yapildigina dikkat etmeniz yeterli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2014, 00:46:52 »
sorun kullanmak değil, beyefendinin gelip sipariş talep formu şeklinde önümüze emir kipleriyle bezenmiş yemek tabağını doldurmamız için uzatmış olması. en azından bende böyle bir izlenim yarattı.

kendisine tavsiyem araba irisi ile land cruiser'i tekrar bir tartıya koymasıdır. özellikle de commander'ı. daha ne kadar iri olunabiliyor merak ettim.

ayrıca arazi koşulları ve kullanım sıklığı belirtilirse daha hızlı bir şekilde tavsiyeler gelecektir. çoğunlukla istanbul trafiği içine girilip yılda 1-2 hafta gerçek off-road şartlarından uzak hafif arazi koşullarına maruz kalacak bir araç olarak rav-4 de yeter, grand vitara da. bir yandan boyutları dolayısıyla kompakt bir araca yakın kolaylık sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2014, 01:02:38 »
Ufuk bey yanıt için teşekkürler,

Malum mtv dilimi pajeroyu bir tık geriye attı, ancak bende hem fikirim sizle.

4.2 satan hiç denk gelmedi .... O yüzden bakma ve inceleme şansım olmadı

Diğer arkadaşlar gibi bende bilmediğim için siz ve sizin gibi deneyim sahibi kişiler denk gelir diye yazıyorum.

Kimin hangi şartlarda ve nasıl kullanacağını bilmeden yorum yapmaları garip geldi zaten ...

Commander kullanan tanıdık bulamadım ancak küçük kardeşi patriot kullanan iki tanıdığım çok memnun ve neredeyse hiç sorunsuz senelerdir kullanıyorlar. Ayrıca söylediklerine göre Fiat grubuna geçince yedek parça ve bakım nispeten ucuzlamış. ( prado ile aynı yetkili servis fiyatları)

Ayrıca sizce Toyota'da düzenli bakım yapılmış 3.0 prado 200000km ve üstü ne sorun çıkarabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2014, 21:56:01 »
Jeep Fiat grubuna gectikten sonraki durumu ile ilgili bilgim yok ama sahsi fikrim, ortak platform araclarinin fiat tarafindan tedarik edilmesi sonucu olabilir bu da Commander'in bu gruba dahil olmayacagini dusunduruyor.

200.000 uzerindeki 3.0D4-D Prado'da enjektorler de sorun olabilir, arka amortisor uzerindeki aktif yukseklik koruklarinde yada sensorlerinde sorun olabilir, ic aks kafalarinda sorun olabilir.

Eger sececeginiz aracin pick-up olmasi sizin icin negatif olmayacaksa 3.0D4-D hilux hem daha mantikli hemde daha uygun fiyatli olur, artan para ile zevkinize munhasir modifikasyonlar uygulayabilir ve Prado'dan, Pajero'dan , Commander'dan daha keyifli ve fonksiyonel bir arac elde edebilirsiniz.

Arazi aracini statu gostergesi olarak dusunecekseniz, HDJ100 en saygi duyulasi arazi aracidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2014, 09:47:28 »
Ufuk Bey

Niyetlendiğim prado 3.0 son anda kactı. Bu arada işlerim dolayısı ile biraz ara verdim bakınmaya. Dün benzinlilere de bakmak geldi.. bir anda fiyat ve isletme gideri olarak 4.0 benzinli daha ekonomik çıktı. Ve daha performanslı.

2005-2007 arası 100-150 bin km arası benzinliler için ne düşünürsünüz?
Dizelden bağımsız dikkat edilmesi gereken nedir ? Motor yetkili serviste düzenli bakılmış ise kac km sorunsuz gider genel olarak.

Lpg siz araç bakıyorum lpg taktırmayıda düsünmediğimi belirtmek isterim.

Not: bu arada TEM servis olarak inanılmaz güzel referanslarınız var tebrik ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2014, 10:40:26 »
Bora Bey, Ufuk Bey bu konu hakkında gereken bilgiyi çok güzel bir şekilde özetlemiş aslında. Şahsi düşüncem gerçek manada bir arazi aracı yalnızca dizel olur ve motoru, torku ile aktarma organları konuşur. Bu unutulmaması gereken büyük bir etken olmak ile birlikte ayırdığınız bütçeye göre doğru bir tercih yapmanız anlamlı olur. Ayırdığınız bütçe ile ve günümüz piyasa koşulu ile 80bin bandı bile düşük kalabilir. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2014, 10:50:34 »
Mustafa bey

Öncelikle bende sizin gibi düşündüm direkt benzinlileri eledim ancak ilginc bir şekilde 3.0 410nm tork üretirken 4.0 390 üretebiliyor. Ayrıca 173bg vs 249 bg gibi ciddi bir performansı var.

Evet yakıt tüketimi daha fazla ama benim gibi yılda 15000 km yi bulmayacak biri için sarfiyat maksimum 6-7bin lira fazla olur.

Bu bağlamda bakınca benzinli daha uygun duruyor. Genel bakım giderleri benzinlide daha ucuz olur diye de düşünüyorum tabiiki. o yüzden Ufuk beyden oğrenmek istediğim buydu...

Ayrıca 2005-2006 aynı kondisyonlardaki araçlarda benzinli %20 daha ucuz... yani aradaki fiyat farkı benzin harcamasının iki katı...
MTV de emsal değerden dolayı neredeyse aynı çıkıyor.

Yanlış düşünüyorsam ya da gözden bir şeyi kaçırıyorsam diye danışmak istedim.

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2014, 11:01:26 »
Mustafa bey

Öncelikle bende sizin gibi düşündüm direkt benzinlileri eledim ancak ilginc bir şekilde 3.0 410nm tork üretirken 4.0 390 üretebiliyor. Ayrıca 173bg vs 249 bg gibi ciddi bir performansı var.

Evet yakıt tüketimi daha fazla ama benim gibi yılda 15000 km yi bulmayacak biri için sarfiyat maksimum 6-7bin lira fazla olur.

Bu bağlamda bakınca benzinli daha uygun duruyor. Genel bakım giderleri benzinlide daha ucuz olur diye de düşünüyorum tabiiki. o yüzden Ufuk beyden oğrenmek istediğim buydu...

Ayrıca 2005-2006 aynı kondisyonlardaki araçlarda benzinli %20 daha ucuz... yani aradaki fiyat farkı benzin harcamasının iki katı...
MTV de emsal değerden dolayı neredeyse aynı çıkıyor.

Yanlış düşünüyorsam ya da gözden bir şeyi kaçırıyorsam diye danışmak istedim.

Teşekkürler

Malumunuz benzinin gereken torku verebilmesi için çok daha yüksek devirlere ihtiyaç duyabilmektedir. Bu kullanımınıza bağlı olarak tahmin ettiğinizin de ötesinde bir yakıt sorunu ile sizi karşı karşıya bırakabilir. Bununla birlikte benzinli motorun herhangi bir tuning işlemine maruz kalıp kalmadığını da ziyadesiyle araştırmanız gerekir. İyi düşünmenizi ve satmak istediğinizde de daha kolay satılabilen gerçek manada bir arazi aracı satın almanızı temenni ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2014, 11:10:28 »
Dediklerinizin hepsini aynen düşünüyordum bende düne kadar. fiyat farkı cidden kafamı karıştırdı. Eğer benzinli motorunda sıkıntı yoksa, ya da bakım masrafları dizelden bile pahalı ise tabiiki düşünmem.

Ancak senede ortalama 15000km den fazla yapmış araçları pek düşünmüyorum . Kullanıcı bilgileri güncel değerler şehir içinde iki motor arasında 4lt/100km fark olduğunu söyluyor ki iki motor büyüklüğü farkı , benzin vs dizel farkına göre bence gayet makul bir fark. senede 15000 km yapsam bile 3000 lira yakıt sarfiyatı yapar.

Tuning yapılmış ya da lpg vs.. gibi bir aracı asla düşünmem. İlla yetkili servis olması da gerekmez ama prosedürlere uygun bakım yapılmış araç bakıyorum hep. Eksper yapmadan da almam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2014, 08:36:03 »
 Direk bilgiye ulaşmak istemeniz anlaşılabilir. Diğer taraftan farklı görüşleri de değerlendirmeniz zararınıza olmaz bence.

Sizin listeyi kendi adıma söyleyeyim ben farklı sıralardım. G serisi ve LR 'ı yan yana koyardım. Bunlar değerli ekstraları olan araçlar konfor konusunda. Yalnız bu tarz araçlar ile arazide bir çalı yana sürtünce insanın içi gidebilir. Oası sorunlarını  saymazsak LR'a zamanında binmiştim ve arazi için oldukça güzel bir araç bence. Ama dayanımları tartışılabilir. Discovery'nin ise en belirgin iki özelliği; oldukça iyi arazi kabiliyeti ve aşırı ağır olması.
 Toyota öncesinde Nissan arapların favorisi idi arazi araçlarında. Gerçekten çok özel araçlar üretirler. X trail ile Freelander karşılaştırılabilir. Hacimimlerine göre arazide başarılı araçlardır.
 Landcruiser arkadaşımda var, oldukça dayanıklı bir araçtır.(gerçi iki önceki aracı Pathfinder idi ve önemli bir kazadan kurtulmasını sağlamıştı, sonraki) Bunu karşılaştırılacağı araç bence Patrol'dür ve saf kan arazi aracıdır o da. Pathfinder da belli düzeyde kesinlikle yeterlidir. Path yolda da iyidir. Ama Patrol ve Landcruiser aşırı büyük araçlardır. Pick-up konusundaki fikirlere de katılıyorum.

Dizel-benzinli düşüncesinde, arazi için dizelin çok önemli iki avantajı vardır. Tekini Mustafa bey çok güzel açıklamış zaten. Diğeri ise menzildir. Yoldan çıkıldığında arazi kabiliyetinin yanında menzil ilk endişedir. Bu arada hangi araç olursa olsun, lastikler araziye uygun olmazsa çok başarı beklemeyin özellikle ıslak, kayganlaşmış zeminlerde.

Bu arada şimdiden hayırlı olsun.